Nové komplexy REB jsou již dodávané na leteckou základnu Hmímim

25.09.2018 10:30
zahadum


Jak Izvestia řeklo několik zdrojů blízkých MO, posílování prostředků REB v Sýrii již začalo.
Podle šéfredaktora internetového projektu MilitaryRussia Dmitrij Kornev s největší pravděpodobností to jsou systémy „Krasuha-4″ a R-330ZH „Resident“. Ale je možné, že v SAR bude také nasazen nejnovější univerzální mobilní komplex REB „Divnomorie“ s poloměrem dosahu několik stovek kilometrů, který může působit proti radarům ve vzduchu, komunikačním a řídícím systémům a dokonce působit i proti satelitní navigaci.

Mobilní komplexy „Divnomorie“ potlačují radary a další palubní radioelektronické systémy letadel, vrtulníků a dronů. Také je schopný silně potlačovat „létající radary“ typu E-3 AWACS, Hawkeye E-2 a E-8 JSTAR.

„Divnomorie“ zahrnuje vysokorychlostní řídící stanici, rádiovou průzkumnou stanici a silné prostředky rušení. Komplex se nachází pouze na jednom vozidle. Komplex je schopný přejít do bojové pozice během několika minut. Komplex je schopen vytvořit „bublinu“ rušení a zamezit radarové detekci objektů v okruhu několika set kilometrů.

Jak Izvestia uvedlo několik zdrojů blízkých MO, Damašek obdrží plukový protiletadlový raketový komplet S-300PMU2 „Favorit“, dodávka bude provedena z rezerv ruské armády.

Standardní pluková sestava obsahuje dva protiletadlové raketové prapory. Každý prapor má 12 odpalovacích zařízení (PU) se čtyřmi PLŘS (celkem 48 k okamžitému odpálení). Kromě PU obsahuje i přehledovou radarovou stanici – 64N6E2. Radar ozařující cíle -30N6E2 v okruhu několika set kilometrů. Data jsou přenášena v reálném čase do řídicího stanoviště a do PU pomocí vestavěných zabezpečených komunikačních kanálů.

Je velmi pravděpodobné, že pluk S-300 bude umístěn v pobřežních oblastech – to výrazně rozšíří možnosti syrské protivzdušné obrany, řekl, „Izvestia“, bývalý šéf PVO, generálporučík Alexandr Gorkov.

„Charakteristiky pluku budou kompletně pokrývat trasy, kterými létají izraelské letadla, při působení na cíle v Sýrii,“ řekl.
https://iz.ru/792721/aleksei-ramm-bogda … edstva-reb

Kommersant tvrdi, ze do Syrie odchadzaju dva pluky S-300. Po dohode so syrskou stranou sa ich pocet moze postupne navysit. Zacne sa s dvoma, neskor so styrmi, zatial sa spomina celkove osem. Budu pokryvat pobrezie Stredozemneho mora a hranice s Libanonom, Izraelom, Jordanskom a Irakom
https://www.kommersant.ru/doc/3751925

zdroj:aktualnikonflikty.eu

 

Diskusní téma: Nové komplexy REB jsou již dodávané na leteckou základnu Hmímim

cieľ?

obrezaný kosher kapitán andrász dankó | 25.09.2018

A nie je toto presne to, čo chceli dosiahnuť USA? Vylákať Rusov, aby použili svoje najnovšie a najvýkonnejšie systémy EB a REB? Takto si ich oťukajú pre final impact na Rusko.

Re: cieľ?

Fhjj | 25.09.2018

Rusove uz maji oficialne verzi S-500 a kdovi co maji jeste v utahenem rezimu. Takze otukani S-300, navic v osekane verzi pro export USA nijak moc nepomuze.

Re: Re: cieľ?

obrezaný kosher kapitán andrász dankó | 25.09.2018

Keby ste si pred tým ako odpíšete, aspoň ráčili prečítať komentár...ja nepíšem o oťukaní nejakého 20 ročného systému PVO ale o najnovších systémoch EB a REB ako bolo uvedené v článku.

Re: Re: Re: cieľ?

Inspektor Spektátor | 26.09.2018

Divil bych se, že by to, o čem píšete, vojáci z Kremlu nezvažovali... Považte: Kdy by mělo dojít k onomu "globálnímu impactu" vůči RF? Výhledově v příštích několika letech sotva... A vývoj jde pořád kupředu... Nemůžete vycházet z dvou válek v Perském zálivu (1991 a 2003) vůči bývalému americkému spojenci a špiónu Saddámu Hussainovi, který měl sovětské zbraňové systémy (divné, že?)...

Re: Re: Re: Re: cieľ?

obrezaný kosher kapitán andrász dankó | 26.09.2018

Podla mňa hrozba vojny visý vo vzduchu vdaka Ukrajine, Sýrii, sankciám neustále, rád by som zdielal Váš optimizmus, že v blízkej budúcnosti sotva...Neviem ako ste dospeli k záveru, že vychádzam z nejakých vojen proti Iraku, to by ma skutočne zaujímalo. A na margo veci, v oboch vojnách mali USA Sovietske/Ruské systémy už dávno x krát rozmontované-zmontované a vyskúšané(vdaka štátom bývalej VZ a aj samotného ZSSR/Ruska).

Re: Re: Re: Re: cieľ?

Celovek | 26.09.2018

Husain mal okrem ineho aj francuzku PVO, ktora videla americke ne-viditelne lietadla, tak mu ho spojenci odpojili..

Re: Re: Re: Re: cieľ?

Miro | 01.10.2018

Sorry, ale Saddam nemal ruske PVO a radary, ale francúzske a tie mu pred napadnutím francúzi vypli. Preto turci, indovia a iní chcú S 400, lebo Rusko svoje zariadenia nevypína a neblokuje

Re: cieľ?

openeyes | 25.09.2018

V princípe sa dodávka nových PVO dá hodnotiť z 2 pohľadov:
- ako ukážka rýchlej a nesymetrickej odpovede na provokáciu, pokiaľ bolo cieľom zváčšiť perimeter obrany ruského územia
- ako zvýšenie rizika konfliktu pri odpovedi na nejaký ďalší prieskum bojom z izraelskej/NATO strany
V pozadí toho všetkého prebieha očista ruskej generality od zradcov, čo zvyšuje šance na zachovanie planetárneho mieru... Bo USA/NATO udierajú, len keď nehrozí odpoveď...

Re: cieľ?

M.C. | 01.10.2018

To oťukávání bude vzájemné. A Rusové drží delší konec lana.
Protože oni se vždy budou moci rozhodnout, co udělají, jak zareagují.
Aby ty systémy začaly fungovat, musí Američané nebo Izraelci něco udělat.
A na Rusech bude, aby zvolili další postup. S tím, co už tam mají a co tam teď navážejí to přestane být legrace, z jakékoliv další akce proti syrskému území se stane dosti nebezpečné tahání tygra za ocas.

8 pluků krát dva prapory krát 12 odpalovacích zařízení v každém krát čtyři těžké dalekonosné rakety je celkem 768 střel země-vzduch, které mohou být odpáleny proti vzdušným cílům bez přebíjení. Přebití jedné soupravy dalšími čtyřmi střelami trvá okolo půl hodiny.
Těžké systémy budou samozřejmě doplněny soustavou systémů kratšího dosahu, které mají za úkol vykrývat prostor, útočit na menší cíle a chránit dalekonosné systémy proti napadení z malé vzdálenosti. Všechny úrovně systémů spolu umí komunikovat a předávat si navzájem údaje o cílech.
Až tam tohle Rusové rozvinou, tak nejen že se ze Sýrie stane černá díra pro cizí letectvo, ale umožní jim to podrobně sledovat letecký provoz na většině Blízkého východu.
Včetně letových elektronických charakteristik izraelských F-35.

Co se týká činnosti systémů REB, neznám jejich princip, tohle nejsou takové ty základní rušičky a posunovače fází signálu jako v začátcích těchto zbraní, tohle už je jiná liga.
A tak nebudu spekulovat, co to umí a neumí, protože i to co bylo zveřejněno nemusí být nutně pravda.
Izraelci a Američané mají taky zařízení pro matení PVO protivníka, říká se mu Suter a s úspěchem ho využili před lety (v roce 2007?) pro útok na nějaké zařízení v Sýrii, o kterém tvrdili, že je určeno pro práci s jadernými materiály.

V každém případě si Izraelci nechali vyrazit trumfa z ruky a bude je to mrzet. Američany taky.

Přidat nový příspěvek