Neuvěřitelné! Ruské vakcíně "Sputnik V" začal opatrně dělat reklamu The Washington Post

29.11.2020 20:15

Taurus

 

Lékařský „Kalašnikov“

S rostoucí mezinárodní konkurencí se Rusko stále více zaměřuje na trhy v Asii, Latinské Americe, na Středním východě, ve střední Asii a Africe. Prezident Vladimir Putin přináší vakcínu ve všech svých rozhovorech se světovými vůdci – soupeří s konkurenty, jako je britsko-švédský gigant AstraZeneca, který má alianci s Oxfordskou univerzitou, nebo s americkými společnostmi Moderna a Pfizer.

Rusko tvrdí, že Sputnik-V je 95% efektivní a tato tvrzení jsou v souladu s výsledky uváděnými společnostmi Moderna, Pfizer a německou společností BioNTech.
Postoj Ruska je takový, aby jak to dělá loajální vůči ruskému Kremlu moderátor Dmitriji Kiselevovi, ironizovat vůči západním vakcínám, protože jsou příliš drahé a vyžadují skladování a přepravu při velmi nízkých teplotách. Sputnik-V je k dispozici v lyofilizované formě a snáze se skladuje a přepravuje. Kiselev přirovnal tuto vakcínu k jedné z nejslavnějších komodit, které kdysi vyvážel Sovětský svaz.

„Náš Sputnik-V je stejně nenáročný a spolehlivý jako útočná puška Kalašnikov,“ uvedl Kiselev v televizním pořadu Vesti Nedeli na začátku listopadu. Dodal, že s vakcínou Pfizer mohou existovat vážné logistické potíže.
https://inosmi.ru/social/20201129/248642651.html