Neokoni připravují impeachment Trumpovi a Trump se připravuje na tvrdý scénář pro USA (rozpad)?

05.11.2019 13:53
TauRus

 

Trump a jeho rodina změnili místo registrace a místo pobytu z New Yorku na Floridu, kde Trump má rodinné sídlo.
Média se snažila vysvětlit jeho krok záměrem platit nižší daně, ale sám Trump ve svém twitteru napsal, že změnil New York na Floridu kvůli špatnému chování k němu ze strany politiků města. Prezident napsal, že New Yorku platí miliony dolarů na daních, ale „politici města a státu zacházeli s ním velmi špatně“. Při tom poznamenal, že toto rozhodnutí pro něj nebylo snadné.
https://www.gazeta.ru/politics/2019/11/01_a_12790376.shtml?utm_source=yxnews&utm_medium=desktop&utm_referrer=https%3A%2F%2Fyandex.ru%2Fnews&updated

Další indicie, která mě k vedla k položení otázky v úvodu příspěvku:
„Trump chce hořící Kalifornii sebrat peníze na boj s požáry“
„Každý rok, když zuří požáry v Kalifornii, je to stejné – a pak přijde za federální vládou pro dolary na pomoc. Už ne,“ uvedl Trump. „Od prvního setkání jsem mu říkal, že musí vyčistit spodní patro svých lesů bez ohledu na to, co po něm jeho šéfové environmentalisti chtějí,” dodal.

V sobotu už také byly zrušeny všechny evakuační příkazy.

https://www.novinky.cz/zahranicni/amerika/clanek/trump-chce-horici-kalifornii-sebrat-penize-na-boj-s-pozary-40302198

Kalifornie vedle New Yorku je dalším státem, ve kterém neokoni mají největší vliv. A tak Trump místo hašení požáru, ho ještě víc rozdmychává a začíná hrát va-bank. Přitom sám s rodinou se stěhuje do státu, ve kterém má větší podporu.
Samozřejmě, v obou případech Trump také odstřihává neokony od financování.

A do třetice. The Washington Post s odkazem na současné a bývalé spolupracovníky prezidenta napsal, že Trump od začátku choval vůči Ukrajině „nezkrotnou nenávist“. Deník spojuje jeho nenávist s faktem podpory demokratů ze strany Ukrajiny během voleb 2016.
https://zakonvremeni.ru/news/13-3-/41742-wp-tramp-ispytyval-nenavist-k-ukraine-s-pervykh-dnej-prezidentstva.html

Ukrajina se tak chce nechce stává bitevním polem mezi Trumpem a neokony. V těchto dnech MWF pozastavil svoji pomoc Ukrajině z důvodu pochybnosti o schopnosti Ukrajiny splácet svůj dluh. Zároveň Zelenský dostal ultimatum, že musí najít vnitřní rezervy a vypořádat se se svými „korupčníky“ (kteří jsou ve spojení s neokony – skandál s Bidenem a podobné) .
https://politikus.ru/events/123977-soedinennye-shtaty-zamorozili-finansovuyu-pomosch-ukraine.html