Několik otázek pro voliče Drahoše

20.01.2018 08:48

 

Věděl(a) jsi před půl rokem, že nějaký Drahoš existuje?

Znáš jeho skutečné názory na cokoliv? (Nikoliv to, co mu poradí mediální poradci, aby řekl).

Přeješ si, aby český průmysl prosperoval tím, že bude dodávat investiční celky do Ruska, Číny a dalších zemí, nebo si přeješ, aby to místo nás dodávalo Německo, USA, a další, jak se dávno děje poté, co jsme vyklidili po roce 89 svoje tradiční trhy? Nyní máme možnost získat alespoň část zpět. Pokud někdo protestuje proti tomu, aby ČR získávala zakázky v Rusku, Číně, ale zároveň mu vůbec nevadí, že je pak získá Německo nebo USA, čí zájmy pak vlastně hájí?

Drahoš podepsal před půl rokem tzv. Výzvu vědců, vyzývající k toleranci k migrantům. Četl(a) jsi to? Podepsal, když ještě netušil, že bude kandidovat na prezidenta. To jsou tedy jeho skutečné názory a to je to, co bude prosazovat.  Chápeš, co se za těmi líbivými slovy skrývá a jaké by měla taková politika vstřícnosti k migrantům následky? Ty se jich možná nedožiješ, ale tvoje děti a vnuci zažijí důsledky Tvého rozhodnutí na vlastní kůži. Stačí se podívat na to, co se DNES děje v Západní Evropě a Skandinávii - to samé se bude dít tady v budoucnu, pokud sem migranty pustíme.

Ve "Výzvě vědců" stojí:

"My, zde podepsaní vědci a vědkyně, pracovníci akademických a výzkumných institucí, jsme velmi znepokojeni prudkým nárůstem xenofobie ve společnosti."

- xenofobie, nebo správná imunitní reakce společnosti před hrozbou? Naši předci, kteří bojovali proti muslimům stovky let, byli taky xenofobní? Nebo jen bránili svou kulturu a způsob života?

"O imigrantech, lidských bytostech, se píše, jako by šlo o škodnou zvěř či parazity valící se do naší vlasti, aby vysávali sociální systém nebo rovnou vraždili a znásilňovali."

- To snad není přesný popis reality tam, kde migranti jsou ve větším množství, například v Německu, Švédsku, Francii? Jistě, nechovají se tak úplně všichni, ale kdo chce zavírat oči předtím, že tam kde jsou migranti, stoupá kriminalita, útoky na ženy a znásilnění?

 

Diskusní téma: Několik otázek pro voliče Drahoše

Agresivní ing. Miloš Zeman schvaloval válku v Iráku

Jeronym Bosch | 20.01.2018

Obecně známou příčinou migrace je započetí válečných operací USA na blízkém východě, krátce po teroristickém útoku na Twin Towers v New Yorku, především válka v Iráku v roce 2003.

Jedním z největší zastánců této války byl ing. Miloš Zeman. Je tedy ostudné, jsetliže nyní z něj někdo dělá nějakého bojovníka proti migraci, když před 14 lety sám počátek tohoto bordelu na blízkém východě schvaloval.

Je to největší pokrytectví Miloše Zemana a jeho nohsledů.

Zemanovi nohsledi se pak neštítí fabrikovat vylhané článka o Drahošově podpoře kvótám a podpoře iuprchlíků. Šíří setříhaná vide, aby vytrhli z konetextu 2600 uprchlíků apod. Je to absolutní hanebnost, ale co chtít od hybridního serveru Aeronet, který proplachuje mozky nemyslícím lidem.

Přitom v dnešní době stačí popátrat po informacích na internetu a hned je vše jasné.

Česko nezůstalo při invazi do Iráku stranou. Zeman i Havel ji podpořili, Špidla odrazoval.

https://www.irozhlas.cz/zpravy-domov/cesko-nezustalo-pri-invazi-do-iraku-stranou-zeman-i-havel-ji-podporili-spidla-odrazoval_201303191926_mhromadka

Re: Agresivní ing. Miloš Zeman schvaloval válku v Iráku

ТаuRus | 20.01.2018

Na vaše argumenty už jsem odpověděl. Proč jste neodpověděl na můj příspěvek a znovu píšete ten samý příspěvek, se stejným odkazem podruhé? Jaký to má smysl, kromě zahlcování diskuze?

vytrvať

popolvár | 20.01.2018

takéto články je potrebné uverejňovať až do volieb.... V tejto predvolebnej záplave informácií ich účinok vyprcháva do dvoch dní. A nielen tu na hlavnú stránku ale aj krátke informácie s odkazom na články tu, ak chce podrobnejšie k danej téme, na diskusné fórum, lebo veľmi veľa návštevníkov tu články nečíta ale rovno kliká na diskusné fórum.

Re: vytrvať

Jeronym Bosch | 20.01.2018

Za takové články je třeba dávat vysoké pokuty, jinak se lhářům ústa nezavřou.

Re: Re: vytrvať

ТаuRus | 20.01.2018

Fašismus na pochodu...

Re: Re: vytrvať

Jura | 21.01.2018

Pán je demokrat tělem i duší. .... místo argumentů nadávky a vyhrůžky cenzurou.

Demagogie a lhaní

ing. František Nevařil | 20.01.2018

Nerozumím, proč leva-net neustále masíruje voliče demagogickými články o Drahošovi.

Spousta lidí Drahoše znala i před půl rokem a spousta lidí ne. To neznamená, že by to nemohl být kvalitní prezident. Je spouusta neznámých lidí, kteří umí a my o nich vůbec nevíme. Když už bylo zmíněno Rusko, tak tam nyní probíhá "nábor" talentovaných lidí z průmyslu do řídících funkcí, právě aby se omezil vliv klanových struktur, což jsou přesně ti o kterých víme z obrazovek TV a kteří se všude propagují

ČR má velmi kaviltní exportní základnu do zemí EU a nebuďte naivní, že by v brzké době objemy exportu do zemá RF překročily 1% a už vůbec ne velké investiční celky, na to si Rusové vystačí sami. Tato otázka je mnou hodnocena jkao maximálně demagogická.

Drahoš podepsal výzvu vědcům a všem doporučuji si to přečít. Drahoš tak mic neříká o toleranci všeobecně k migrantům. Píše tam o tom, abychom nebyli xenofobní, abychom neházeli do jednoho pytle teroristy a lidi, kteří mají jiné náboženství než my.

Drahoš není vůbec pro-migrační. Naopak otevřeně říká, že ekonomické migranty by obratem vracel domů.

Často je překrucována jeho věta, že 2660 migrantů není pro ČR problém. ON to v kontextu vyjádřil tak, že to není ekonomický problém. V době Balkánské krize jsme přijali až 50 tisíc uprchlíků a také jsme je uživili, před 4 lety bylo na Úřadech práce o 300 000 lidí více a také je republika uživila.

Drahoš tedy nikde neříká, že chce přijmout 2600 uprchlíků, jen konstatoval, že to číslo není pro ČR ekonomicky problém a také hned dodává, že oni by stejně hned zdrhli do Neměcka. :))

Naoprosto hanebné je, že se objevuje úmyslně ustřižené video a manipulují se s voličem, aby uvěřili, že Drahoš je nějaký vítač.

Opět připomínám hošanům z leva-net Pjakinovu poučku:
"iluze procesu řízení (lhaní) má vždy katastrofické následky"

Zamyslete se nad tím pánové, Pjakin by z vás neměl radost. Jak řekla také paní Bondarenko, " v informační válce může vyhrát jen ten, kdo mluví pravdu".

Lži a demagogie, které zde šíříte včláncích se jednou obrátí proti vám, taková je zákon Noosféry!

Re: Demagogie a lhaní

Hox | 20.01.2018

Zkus konkrétně demonstrovat, co v článku je lež, co neplatí atd., na základě argumentů, takto je to jen obecný útočný štěk. V obecné rovině umí "kritizovat" každý, buď konkrétní, aby bylo na co reagovat.

Re: Re: Demagogie a lhaní

Jeronym Bosch | 20.01.2018

Celý můj příspěvke je konkrétní a josu uvedeny konkrétní příklady. Pokud je nevidíš, tak máš narušené myšlení.

Re: Re: Re: Demagogie a lhaní

Hox | 20.01.2018

Asi sis v té záplavě účtů popletl nick.

Re: Re: Re: Re: Demagogie a lhaní

ТаuRus | 20.01.2018

He-he, "zloděj" Jeronym Bosch křičí: "chyťte zloděje"! :)

Re: Re: Re: Re: Re: Demagogie a lhaní

ТаuRus | 20.01.2018

A ještě se mi líbí, že k prvnímu nicku nezapomněl přidat titul, jako důkaz toho, že Drahoše volí jen lidé "inteligentní a vzdělané" na rozdíl od "lůzy" Zemana. :)
"Účel světí prostředky".

Re: Demagogie a lhaní

ТаuRus | 20.01.2018

Kde byl Drahoš, když Amerika rozvrtávala celý Blízký východ?
Kolik "výzev vědců proti válce"v té době podepsal?
Proč, jako vědec, neviděl důsledky hrubého vměšování USA a EU do záležitosti cizích států - tu vlnu migrace, kterou nyní řešíme?
Proč neodsoudil chování západních států, které nejdříve zničily Blízký východ, přispěli k vytvoření ISIL (odkud mají teroristi zbraně?) a následně dovolily nekontrolovaný vstup na území EU milionům migrantů, většina ze kterých jsou ekonomickými migranty? Proč neodsoudil toto chování západních mocnosti a dnes, jen pokrytecky volá po naší solidaritě se západními zeměmi, které nezvládají to, co samy způsobily? Bál se o své koryto prezidenta Akademie věd?
Proč "výzva vědců" je koncipována tak, že tam není ani slovo o těch, kdo celou situací zavinil, včetně jejích odsouzení a jenom apelování na svědomí obyvatel ČR a výzva, aby nepodléhali nízkým pudům? "Nízký pud" je v tomto případě pud sebezáchovy českých občanů, kteří vidí k čemu země západní Evropy takové "vítačství" přivedlo a které nemají ani prostředky k tomu, aby ekonomické migranty a teroristy identifikovali a poslali je zpět.
Proč Drahoš a s ním vzpomínané vědci nevolají západní země, aby si nejdříve udělali pořádek s migranty sami u sebe? Vždyť by se jím samotným hned ulevilo natolik, aby nemusely řešit relokací migrantů do jiných zemí. Tj. Drahoš chce, aby cizí bordel byl řešen na náš úkor a za naše prostředky. A vy ještě máte tu drzost něco tvrdit o demagogií a lhaní autora příspěvku. Podívejte se nejdříve na "břevno ve svém oku".

Re: Re: Demagogie a lhaní

Jeronym Bosch | 20.01.2018

Ty prolhaný šmejde! Koho chceš poučovat!
Táhni si za násilnickým Zemanem!

Zeman byl největším zastáncem války proti Iráku!

Česko nezůstalo při invazi do Iráku stranou. Zeman i Havel ji podpořili, Špidla odrazoval
https://www.irozhlas.cz/zpravy-domov/cesko-nezustalo-pri-invazi-do-iraku-stranou-zeman-i-havel-ji-podporili-spidla-odrazoval_201303191926_mhromadka

Špidla ale stanul v létě 2002 v čele české vlády za situace, kdy už o vpádu do Iráku bylo rozhodnuto. V křesle premiéra vystřídal dnešního prezidenta Miloše Zemana, velmi aktivního zastánce útoku na Irák.

„Miloš Zeman, tak jak ho znám, vždycky volil násilnická řešení a vždycky dával přednost vojenské síle. Já nejsem pacifista, koneckonců jste viděli, jak jsme jednali. Ale pro mě je prostě vojenská síla ultima ratio a ta se používá opravdu jenom v nejzazších okolnostech. Já jsem možnosti ještě nepovažoval za vyčerpané. Já jsem vždycky dával přednost tomu, aby se situace vyřešila. Znovu říkám, že pacifista nejsem, ale používat sílu neproporčně mi připadá zvrhlé a v podstatě odporné,“ zdůrazňuje Vladimír Špidla.
A kde byl Zeman v té době, když USA napadly Irák a odstranili Sadáma. Co na to říkal Zeman?

Jen další důkaz jak máš Aeronetem vypláchnutý mozek, šmejde prolhaný!

Re: Re: Re: Demagogie a lhaní

ТаuRus | 20.01.2018

Ale, ale, pane inženýre Františku Nevařile, kam se poděla vaše "akademická slušnost"? :)

Americký ministr zahraničí Colin Powell tak dlouho potřásal lahvičkou s údajným "antraxem" v OSN, že mu uvěřilo více politiků. :)
Zeman teda poslal do Kuvajtu českou protichemickou jednotku, aby nedošlo k otrávení civilního obyvatelstva. Ale největším podporovatelem útoku byl přece Havel, k odkazu kterého se hlásí Drahoš.
A s útokem na Libyi a Sýrii už Zeman nemá nic společné.

Udivuje mě argumentace příznivců Drahoše, kteří jakoukoli kritiku svého favorita přeměřují na jeho politického oponenta. A k tomu ještě urazí svého názorového oponenta. Hodně vypovídající o jejích úrovni, agresivitě a touze po "slušnosti na Hradu". Na praxi vyžadují slušnost po někom jiném, sami slušnost nemají ani v charakteru, a ani z principu se jí neřídí.

Re: Re: Re: Demagogie a lhaní

Jura | 21.01.2018

Aha ... slušný volič Drahoše .... inženýr se slovníkem dlaždiče.

Re: Demagogie a lhaní

David V. | 20.01.2018

Ohledně imigrantů:
Drahoš podepsal v roce 2015 Výzvu vědců v které se mimo jiné píše:
"Všem, kdo v Evropě hledají útočiště, by mělo být zajištěno bezpečí a důstojné zacházení. Ti skutečně potřební musí být přijímáni a integrováni na základě individuálního a spravedlivého výběrového procesu, aniž by je předem diskvalifikovala jejich etnická či náboženská identita."

Na Výzvu vědců reagovali např. Cyril Höschl a Karel Oliva tímto článkem: http://www.hoschl.cz/files/5319_cz_Patek%20LN040915.pdf kde mimo jiné píšou:
"Ale hlavní problém výzvy tkví podle našeho názoru v tom, že v ní není ani zmíněn zásadní problém vztahu české populace k současné imigrační krizi: není jím ani tak islámský terorismus (než se prokáže opak, předpokládáme, že průměrný občan ČR se nedomnívá, že každý vyznavač islámu je terorista) jako spíš to, co plyne z postojů muslimských imigrantů k integraci do evropské společnosti: že se v naprosté většině integrovat nehodlají. Jedním příkladem za velmi mnohé budiž vyjádření šéfa Muslimské unie ČR pana Abbáse, který v televizi veřejně požadoval, aby trvale usazení muslimové byli vyňati z právního řádu naší země a aby pro ně platila šaría. Z toho, co můžeme objektivně pozorovat např. v Británii, Francii či Belgii, navíc lze dovodit, že to je jen první krok na cestě k požadavku, abychom se i my řídili stejným kodexem."

O těchto nesouhlasných názorech na Výzvu Drahoš v záři 2015 řekl:
"Vědecká obec není a už ze své definice ani nemůže být, jednotná. Ale ti, kteří se proti petici vymezují, jsou podle mě lidé, kteří se rádi vymezují vůči čemukoli. Nepřikládám tomu žádnou váhu.“

V červnu 2017 prohlásil:
"Přijmout tady nějakých 2 600 z bezpečnostního hlediska prověřených uprchlíků nebo migrantů by neměl být žádný problém. Samozřejmě po zkušenosti z minula si kladu otázku, kolik by jich tady vlastně zůstalo.“
"Otázka je, jak budou po jedněch migračních kvótách následovat další. Určitě v desetimilionovém množství nemůže být problém mít tady, myslím, že podle těch kvót, ke kterým jsme se zavázali, že to je asi dva tisíce, dva a půl tisíce migrantů, ale to ten problém neřeší"
- takže s kvótami zásadní problém neměl

V červenci 2017 už ale řikal:
"Já se musím přiznat, že v současné době nevidím v Evropě příliš úspěšný model integrace muslimů. Teď nechci rozebírat, proč tomu tak je, ale vidíme situaci ve Francii, situaci ve Velké Británii, v Belgii i leckde jinde. Já vlastně nevím, proč se ten model nepovedl. Jestli je to dáno opravdu malou kompatibilitou mládeže ..."
- tímto potvrzoval slova Höschla a Olivy, o kterých ale řekl, že se jen rádi vymezují a nepřikládá tomu žádnou váhu

Aktuálně (15. leden 2018) Drahoš tvrdí:
"Musíme současně řešit následky i příčiny. Evropa by měla lépe hájit vnější hranici a kontrolovat ty, kteří k nám přicházejí. Abychom omezili riziko útoků teroristů, musíme posílit všechny složky ochrany, včetně tajných služeb. Díky ekonomické síle Evropy pak lze řešit problémy v místech jejich vzniku. Každá nová studna nebo závlahový systém pro pěstování potravin v subsaharské Africe snižují motivaci místních obyvatel k migraci. Tam by měla Evropa směrovat své úsilí, nikoliv do vnucených kvót."
- neodmítá kvóty a nic neříká o automatickém přerozdělování uprchlíků v rámci směrnice Dublin IV
- žádá posílení silových složek státu

Možná se vám zdá jeho aktuální názor rozumný, tak si uvědomte následující věc:
- za posledních 60 let populace Afriky narostla 4x!!!
- podle odhadů dojde k nárůstu populace Afriky z 1 miliardy v roce 2013 na 4,2 miliardy v roce 2100

Re: Re: Demagogie a lhaní

Jeronym Bosch | 20.01.2018

Zase jenom lhaní a překrucování interpretací.
Drahoš je proti kvótám. Když hovořil o 2600 uprchlících, tak se vyjádřil, že ekonomcky to není problém, nikoliv že souhlasí s kvótami.
Při Balkánksé krizi ČR pomohla více než 50 000 uprchlíků nebo třeba v lednu 2014 bylo na Úřadech práce o 300 000 lidí více než dnes a ČR nemá problém takové počty lidí uživit. V tom je podstata Drahošova sdělení. Chtěl ukázat ekonomickou proporci, nikoliv že schvaluje kvóty.
Jen šíříš vylhané hybridní hrozby, kdy překrucuješ interpretace.
Aeronet ti vypláchl mozek!

Re: Re: Re: Demagogie a lhaní

David V. | 20.01.2018

Prosím o citaci, kde Drahoš výslovně řekl, že je proti kvótám.
Děkuji.

voliči Drahoše argumenty neslyší

zleoš | 20.01.2018

Pracuji v kolektivu inteligentních mladých lidí. Nejde o genderisty ani absolventy historie komiksu či romistiky. Povětšinou sw inženýři, ekonomové a matematici.
Dříve, když jsem podobným skupinkám pokoušel otevřít oči a probudit je z hypnózy, jsem vždy skončil s nálepkou nacisty, komunisty, antisemity a konspiračního teoretika.
Tentokrát jsem se do 'politických' diskuzí zapojil až před prvním kolem volby pezidenta. Používal jsem podobné argumenty jako jsou v tomto a dalších článcích na leva-net.
Přátelé je to marný, je to marný, je to marný.
Někteří z nich se možná proberou až černá zvěř ublíží jim nebo jejich blízkým, většina z nich i to dokáže pomocí double thinku svést na 'xenofoby a rasisty'.

Re: voliči Drahoše argumenty neslyší

Jeronym Bosch | 20.01.2018

Žádné argumenty nemáš, tak proč by tě měli poslouchat. Každý nečte sračky na Aeronetu jako ty.

Re: Re: voliči Drahoše argumenty neslyší

mensina | 20.01.2018

jeronýme,jdi už do prd...!

Re: Re: voliči Drahoše argumenty neslyší

Pavel | 20.01.2018

Co to plácáš?

Arhumentů je mnoho, ale demagogové jako jsi ty je přehlížejí a bagatelizují. Dostaváš za to alespoň zaplaceno jidášským grošem?

http://www.reflex.cz/clanek/komentare/81775/nekorektni-mapa-jak-vypada-zlocinnost-imigrantu-v-nemecku.html
Reflex není konspirační plátek!

Jako argumenty jsou třeba videa násili v ulicích. Padělat video se sice dá, ale je to nesmírně nákladné.

Re: Re: Re: voliči Drahoše argumenty neslyší

Jeronym Bosch | 20.01.2018

A kde jis četl, že Drahoš tvrdí opak?!
Kde Drahoš tvrdí, že migranti nepáchají kriminalitu?!
Nkde nic takového Drahoš ani neříká ani nepíše. Naopak Drahoš říká, že ekonomické migranty by obratem poslal domů.
Máš vypláchnutá mozek Aeronetem, v tom je tvůj problém!

Re: Re: voliči Drahoše argumenty neslyší

Heriot | 20.01.2018

Pane "inženýre" Nevařile-Boschi, kolega dal jen své osobní svědectví. Osobní svědectví je argumentem samo o sobě. Školí vás špatně. Normální člověk, si ho rád vyslechne.
Vy kromě omílání slova hybridní, jemuž vůbec nerozumíte, pletení si vlastních nicků a urážek jste zatím nedal vůbec nic...

Re: Re: Re: voliči Drahoše argumenty neslyší

ing. František Nevařil | 20.01.2018

V článku není žádné osobní svědectví, celý článek je jen vykonstruovaná hybridní hrozba s největší pravděopodobností původem z Aeronetu!

Re: Re: Re: Re: voliči Drahoše argumenty neslyší

Heriot | 20.01.2018

Tak jestli v příspěvku zleoše nečtete osobní svědectví, pak patrně neumíte číst.
Nebo sem lepíte prefabrikované příspěvky bez ohledu na obsah příspěvku, na nějž jakoby reagujete.

Re: Re: Re: Re: Re: voliči Drahoše argumenty neslyší

Jeronym Bosch | 20.01.2018

To není žádné osobní svědctví. Ten člověk nechápe podstatu a hybridně překrucuje interpretace. Sám je hluboce spící, mozek má vypláchnutý Aeronetem a chtěl by někoho probouzet mezi spolupracovníky. Ti ho samozřejmě poslali doprdele! Tomu ty říkáš, že argumentuje osobní zkušeností? Já v tom vidím, že je to totální hlupák a ještě se s tím svěřuje ve veřejném prostoru.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: voliči Drahoše argumenty neslyší

Heriot | 20.01.2018

Nějak se do toho hybridně :-) zamotáváte. Kolega popsal co zažil.
Vy na jednu stranu hybridně tvrdíte, že to hybridně, překrucuje, abyste na druhou stranu hybridně připustil, že ho kolegové hybridně poslali "do prdele" - vaše slova.
Tudíš co on napsal slušně - že s ním nesouhlasili, vy jste hybridně napsal sprostě, ale ať hybridně nebo nehybridně je to v podstatě totéž - popsání osobní zkušenosti, tak proti čemu v jeho příspěvku vlastně hybridně bojujete ?

Re: Re: Re: voliči Drahoše argumenty neslyší

Jeronym Bosch | 20.01.2018

A ty rozumíš slovu "hybridní", česky smíšný nebos sdružený. Hybridní protože se pracuje na 6 priorotách. Od miravozrenie (světonázor), přes interpretace, historii, ekonomii, zbraně genocidy až po konvenční zbraně.

Vy pracuje te na informační prioritě, překrucujete interpretace. Lhaní a jen lhaní.
Jenže jak říká neustále Pjakin, iluze řízení (lhaní) má vždy katastrofické následky. Všichni ti hybridní lháři ponesou následky. I ti co nejsou k sobě důslední , leva-net, a umožňují, aby se toto lhaní třeba prolhané Lískové, šířilo na jejich webech. Noosféra pracuje spravedlivě.

Re: Re: voliči Drahoše argumenty neslyší

bubo | 20.01.2018

No, mě ten příspěvek celkem zaujal, protože jsem si myslel, že lidi z jiných než "humanitních" oborů budou racionálnější. Ten tvůj příspěvek je ale celkem mimo :)

Přidat nový příspěvek