Národní umělkyně Ukrajiny proklela lídry Majdanu

06.12.2014 08:45

ТаuRus |

Velice populární na Ukrajině zpěvačka lídových písni, aktivní účastníce "Euromajdanu" prudce změnila svůj názor na lídry únorového převratu.
Zpěvačka prohlásila, že nikdy neodpustí těm, jejichž kroky přivedly k válce s Novorossii. «Stojím na kolenou před Bohem a křičím: ať jste za naše syny a děti proklatí, já vím, kdo je nepřítel - krvavá elita, ti tři, kteří přivedli lidí na Majdan, kvůli vlastním sobeckým zájmům.
Neodpustím jím to nikdy. Kdo dnes rodí? Už přes 20 tisíc lidí zahynulo. A kolik nenarozených?», — prohlásila Matvijenko. Vyzvala národ, aby se nesmířoval se současným stavem. «Chci říct: vstávej můj národe, zvedej se, ještě je možnost zachránit naše děti, naše matky, naše dívky. Jestli my dnes nezachráníme naší zemí, Otec nám nikdy neodpustí, protože my jdeme proti bratrovi, a On nás tomu neučil.»
Přece jsme chtěli shodit jen Janukoviče. Přece jsme nešli proti Rusku, ani proti Doněcku! Proč je tolik lží? »
https://www.youtube.com/watch?v=vj-ij6OnCmw

Odvysílala to televize, Ukrajina je šokovaná.
Matvijenko je velmi výrazná osobnost na Ukrajině. Říká se jí hlas národa, pro její duševní zpěv lídových písní.
Pro ilustrací -
https://www.youtube.com/watch?v=bhteOLyioXU

Něco se začíná dít. To není jen tak, že se Matvijenko rozhodla promluvit a televize to odvysílá a ještě takové obvinění současných ukr.elit... Někdo tahá za nitky v pozadí (i když samotná zpěvačka mluví upřímně a velmi silně)...je to kopanec o zlom současné matrice - Rusy nazvala bratry! Zřejmě situace na Ukrajině je natolik špatná, že patriotické elity se rozhodly konat, aby neztratily vše, spolu se zemí.