Naléhavá zpráva: Velení Doněcké lidové republiky zveřejnilo naléhavou zprávu o prudkém zhoršení situace v Mariupolsko-Novoazovském směru.

10.12.2018 14:26
Irena 
 

Naléhavá zpráva: Velení Doněcké lidové republiky zveřejnilo naléhavou zprávu o prudkém zhoršení situace v Mariupolsko-Novoazovském směru. Jedná se o jižní část regionu, o přístup k pobřeží Azovského moře. Oficiální představitel velení plukovník Eduard Basurin informuje, že vojenská rozvědka DLR „získala nevyvratitelné důkazy o přípravě ukrajinských vojsk k útoku“ ve zmíněném mariupolském směru. Podle Basurinových slov je hlavním cílem ukrajinské armády obsadit území dvou okresů – Novoazovského a Teľmanského, aby se tak dostala ke hranicím Ruské federace na jihu republiky.
Připomeneme, že již dříve se ukrajinští politici a vysocí představitelé ministerstva obrany nejednou vyjadřovali o „připravenosti“ ukrajinské armády převzít pod svou kontrolu hranici s Ruskem v Luhanském a Doněckém směru.
Cílem velení ukrajinské armády v situaci, kdy je připravena zaútočit na jih doněckého regionu je nejen přístup k ruské hranici, ale také získání kontroly nad azovským pobřežím a současně o tento přístup k moři připravit DLR.
Plukovník Basurin řekl, že úhrnem protivník v oblasti styčné linie u Novotroického a Širokino zformoval početné útočné uskupení čítající více než 12 tisíc lidí. Ke styčné linii v jižním směru byly navíc přesunuty výsadkové útočné jednotky, několik desítek tanků, raketometů, velkorážních děl a minometů.
Za vojáky ukrajinské armády stojí jednotky ozbrojených bojovníků extrémistického bataliónu Azov, které zřejmě mohly dostat za úkol plnit funkci donucovacích jednotek střílejících do vlastních řad, pokud ukrajinští vojáci odmítnou jít do aktivního útoku.

http://voicesevas.ru/news/41834-srochnoe-soobschenie-upravleniya-nm-dnrmasshtabnoe-nastuplenie-vsu-na-mariupolskom-napravlenii-naznacheno-na-14-dekabrya.html

 

Diskusní téma: Naléhavá zpráva: Velení Doněcké lidové republiky zveřejnilo naléhavou zprávu o prudkém zhoršení situace v Mariupolsko-Novoazovském směru.

..

Mid68 | 12.12.2018

Predpokladam ze pri dalsom masakry obyvatelov Donecka a Luhanska Putin vyjadri hlboke znepokojenie.

zoufalství

M.C. | 11.12.2018

Jak je vidět, zoufalství Pochorošenkovy bandy a jejích loutkovodičů dosahuje extrémních hodnot.
Už asi kapku pozapomněli na Ilovajsk a Debalcevo.
NaCchinvali 8.8.2008 by ale měli s mrazením v zádech vzpomínat i jejich loutkovodiči, to měla být rychlá vítězná operace na posílení vlastního vlivu v oblasti Kavkazu a k zatlačení Ruska.
Skončilo to (z jejich pohledu) katastrofou jak vojenskou tak politickou.
Je třeba si znovu uvědomit, že udělat něco, s čím protivník už delší dobu počítá a připravuje se na to, je cesta do maléru.
Kdoví, jaká překvapení a asymetrické odpovědi má druhá strana v záloze.

Přidat nový příspěvek