Na Petrohradském ekonomickém fóru 2018 bylo podepsáno 550 dohod v hodnotě 2365 miliard rublů

27.05.2018 07:57

 

Jedná se o rekordní počet dohod i rekordní hodnotu za celou historii Petrohradského ekonomického fóra. Fóra se účastnilo 17 tisíc lidí ze 143 zemí. Ekonomická izolace Ruska v praxi :)

 

http://zakonvremeni.ru/news/14-4-/35241-na-pmef-2018-podpisano-550-soglashenij-na-obshchuyu-summu-2-365-trln-rublej.html

 

Diskusní téma: Na Petrohradském ekonomickém fóru 2018 bylo podepsáno 550 dohod v hodnotě 2365 miliard rublů

Na okraj k reformě u nás

Přemek | 28.05.2018

Strategie zavádění změny systému se opírá o vědomí rostoucího počtu lidí o neudržitelnosti a sebedestrukčnosti systému stávajícího. Jediným komplexním koncepčním reformním návrhem, jímž někteří z nás jistě disponují, je ekonomickareforma.cz Jirky Schlimbacha. Je dobré šířit informační pole o této reformě, neboť její představení na oficiální úrovni již proběhlo s pestrým ohlasem a vývojem názorů na tuto reformu. Hovořím o ní s Jurou a Liborem u Hlávků na Svobodném vysílači.

Re: Na okraj k reformě u nás

Valda | 31.05.2018

Jo reforma Schlimbachova, to beru, ale nezlob se, mluvit o ni zrovna s Hlávkou, s tím co vyštval Doležala z SV, tak to ne. to už tě nebudu poslouchat.

Uzavřené obchody

JanaK | 28.05.2018

Tady jsou vypsány některé uzavřené obchody , např. Marathon Group ( Indie ? ), Total, Elictricite de France, Veolia, Vallourec ( Francie ), Siemens, Nokia, Huawei, Danone, Daimler, .... https://www.kommersant.ru/doc/3642039

Re: Uzavřené obchody

Standa | 29.05.2018

Dík za odkaz.
Vypadá to na první zběžný pohled na převážné směřování k dalšímu využívání přírodního bohatství Ruska nebo dovoz technologií. Některé dohody jsou mezi subjekty uvnitř Ruska.

transformace ekonomiky

Libor Smetana | 28.05.2018

Jestli se vedení V.V.Putina podaří v tomto 6 letém volebním období znárodnit, nebo alespoň zestátnit RCB a vyvázat se z područí MMF, SB, London bank a potažmo i FEDu, bude to vítězství na 4. prioritě, které umožní zrychlit procesy i na prioritě 1,2. a 5. (výbava škol, platy učitelům, změna osnov, prostředky na propagace ideologie typu KSB, změny v lékařství, dobrá ekon situace může snížit vliv na hlavu obrácenývh abrahámovských náboženství Přeskládáním struktury ministerstev a zařídit vnější valutový oběh nezávislý na částečném centrálním plánování ve strategických odvětví, posílí to i výrazně střední třídu. Bude se moci rozběhnout i anti megapolisová politika urbanistiky a zvrátit demografický vývoj RF a návrat elit a mozků ze zahraničí, bude to super. Možná je to na tak krátkou dobu optimistické, ale věřím, že to půjde. Podpora lidu je velká, dát lidu vzdělání, když bude ekonomická síla víceméně v rukou pracujících. I pro řadu nižších oligarchů to bude přeci výhoda, měli by si to umět spočítat. Stačí na to velká násobilka a trochu znalostí ze sociologie..

Re: transformace ekonomiky

Bohumil | 28.05.2018

Proti blábolu je těžká obrana. Na druhou stranu mizí cílová skupina takové strategie. Mnoho lidí už natolik povýšilo úroveň svého chápání, že blábol okamžitě rozpoznají a tedy nespolknou ani podstrčená "dračí vejce" - např. "KSB=ideologie" apod.
A skupina lidí, kteří nechápou nic, nepochopí ani to a cíl propagandistův zůstane nesplněn.

Nikdo to nemáme jednoduché ..

Re: transformace ekonomiky

pedros | 28.05.2018

Já doufal, že RCB "znárodní" už v minulém vol.období. Bohužel.
Ale to by nejspíš vyvolalo tak zuřivou odvetu nosatých, že by brzo začali lítat rakety.Putin není Stalin a asi to nechá tak. Rusko nemá takovou sílu. No dokud to neudělá, tak o nějaké suverenitě není možno mluvit. Vláda co nemá pod kontrolou vlastní měnu, je pouhou kolonií. Smutný fakt.

Re: Re: transformace ekonomiky

Přemek | 28.05.2018

Putin je lepší stratég i taktik než Stalin. Je to nejen jeho osobními vědomostmi a schopnostmi, ale také prostředím, v němž není třeba řešit věci silou, ale naopak strategickým manévrováním a důsledným informačním polem. Navíc je tu vnější (a v čase rostoucí) odlišnost nestability GP oproti Stalinovým časům. Putinovi nahrává i to, že nemusí řešit vojenskou invazi a globální válku na 6. prioritě, stačí mu pouze možností 6. priority působit na té první a druhé. Analýza Putinova řízení vede k celkem jednoznačnému závěru, že dosud nikdo úspěšně neprovedl víceúrovňové řízení v tak dlouhém období jako VVP, navíc pod tlakem taktéž na více úrovních. Jeho schopnost manévrováním zlepšovat postupně svoji pozici doma i v globálu je obdivuhodná.

Re: Re: Re: transformace ekonomiky

pedros | 29.05.2018

Držím mu všech deset. Snad se mu podaří zabránit válce, protože pindosům už nezbývá nic jiného. Sankční potenciál je už vyčerpán, zcela se minul účinkem, tak se sankce personalizují- viz neudělování víz diplomatům v OSN. Už to zachází tak daleko, že rusům pracujím v OSN prostě neprodlouží nebo nově příchozím prostě víza neudělí, a tímto způsobem můžou rusy z OSN kompletně vyšachovat.A nikdo jim v tom nezabrání.
Rada bezpečnosti tímto způsobem může být rychle zcela bez rusů.
Pindosům jsou jakékoli mezinárodní dohody u prdele. Sankcionovat takhle můžou jakéhokoli rusa s poukazem- Rusko podkopává západní "demokratický" systém! Tečka, finíto, konečná! Univerzální ortel.
A co tohle?
https://ac24.cz/-/americky-ministr-obrany-vyzval-americke-piloty-k-priprave-na-blizici-se-valku?redirect=%2F

Re: Re: Re: transformace ekonomiky

Valda | 31.05.2018

Putin už není lepším stratégem, ukázal to na nečinnosti při pádunAlexandrovců, při sestřelení ruských stíhaček Turkama, atd., takže lepším stratégem je jen Lavrov, který dáva informace Putinovi tak, aby ten vůbec vědel co má dělat. Na jaře loňského roku se ti dva tak pohádali, že to prosáklo i ven přes mluvčího Kremlu. Říkám tím fakt, že Lavrov by byl mnohem lepším prezidentem. Páč ten je skutečným politikem ,kdežto Putin jen nahražkou Jelcina, tedy z nouze dali KGBáka! A tak to do ted zůstalo.

Re: Re: Re: Re: transformace ekonomiky

Hox | 02.06.2018

Okopávat kotníky umí nejlíp trpaslíci, je to jejich úroveň.

Re: Re: transformace ekonomiky

Marek Z. | 07.06.2018

pedros: Státy systematicky přicházely o svou měnu komplikovanými procesy v průběhu několika staletí. To se prostě nedá změnit za pár let, ani pokud existuje pochopení takového procesu a jsou eventuálně i možnosti. Stejně jako se nedá jen tak snadno eliminovat ekonomicky škodlivé působení dolaru jako rezervní měny, aniž by to nezpůsobilo kolaps světové ekonomiky, která je na něj navázaná ve všech mezinárodních obchodech, včetně nákupu ropy, bez které se nic nepohne. K tomu je potřeba nejdřív vytvořit náhradní funkční struktury, vytvořit alternativní rezervní měnu, která bude akceptována, a až potom se teprve dá pozvolna sesazovat dolar. A to ti, co do toho fušují, ze své úrovně chápání dobře vědí. Žádné okamžité zvraty a kolapsy nikdo nechce. Způsobily by jen velké komplikace.

Mít pod kontrolou vlastní měnu není dnes možné, pokud se mezinárodní transakce vypořádávají přes rezervní měnu. A tou je dolar, a buduje se usilovně alternativa čínského jüanu. To může klidně trvat i 10 let, než se dostane na úroveň důvěry dolaru.

TOP 10

Standa | 28.05.2018

Zpráva o celkové sumě uzavřených obchodů je sice zajímavá, ale možná by byla zajímavější nějaká tabulka, která by vyjmenovala například seznam 10 největších uzavřených dohod. Z toho by se dalo zjistit, kterým směrem se obchod mezi světem a Ruskem ubírá.
Je někde něco takového zveřejněno?

"Pozoruhodné" je,

František | 27.05.2018

že o konání Petrohradského ekonomického fóra 2018 naše ČT a média zřejmě vůbec nevědí... To je zapomněli pozvat ?

Re: "Pozoruhodné" je,

stepan | 27.05.2018

Ale vedi, akorat tento fakt uplne ignoruji (pod natlakem), protoze by se jim to nehodilo do jejich propagandistickeho kramu.

Re: Re: "Pozoruhodné" je,

john | 27.05.2018

přesně

Re: Re: "Pozoruhodné" je,

Standa | 28.05.2018

Úplně ne.

Například CTK:
http://www.ceskenoviny.cz/zpravy/putin-o-svetove-ekonomice-porusovani-pravidel-se-stava-pravidlem/1625419

nebo Blesk:

https://www.blesk.cz/clanek/zpravy-live-zpravy/544785/ambasador-usa-kvuli-vekselbergovi-sabotoval-jednani-v-petrohrade.html

Re: Re: Re: "Pozoruhodné" je,

Libor Smetana | 28.05.2018

Že si Japonci nedaj pokoj s těma Kurilama. Pořád jsou pod "správou USA" a tak dlouho válčily o Hokkaidó.
Jistě, kdo ovládá Kurilly, ovládá region Ochotského moře, ale původní kmeny na Hokkaidó nebyly japonské.

Kurily a Japonsko

Blue Sreener | 28.05.2018

Japonsko je podobně jako Německo okupovanou zemí.
Politikou okupanta je vyvolávání a udržování napětí.
Nepotřebuje aby se země spojili. (Proti němu)

Přidat nový příspěvek