MZV Sýrie: akce USA jsou do nebe volajícím porušením svrchovanosti Sýrie

18.12.2015 18:50

sputniknews

 

Akce amerických vojáků jsou „do nebe volajícím porušením státní celistvosti Sýrie“, a nikoli bojem s teroristickými skupinami, prohlásil v interview pro RIA Novosti náměstek ministra zahraničí Sýrie Faisal Miqdad.


„Akce vojenského letectva USA, a teď ještě tzv. američtí experti — to je do nebe volající porušení územní celistvosti Sýrie. Nemyslíme si, že jsou upřímní v jakýchkoli akcích v boji s terorismem. Nekoordinují své akce s OS Sýrie. V souvislosti s tím dělá každé narušení mezinárodního zákona ty síly (OS USA) nezákonnými na území Sýrie. Nedá se říci, že bojují s terorismem", řekl spolubesedník agentury.

Obama dal předtím rozkaz poslat do Sýrie asi 50 příslušníků speciálních jednotek, a pak Pentagon upřesnil, že se bude jejich počet zvyšovat.


 

Diskusní téma: MZV Sýrie: akce USA jsou do nebe volajícím porušením svrchovanosti Sýrie

Syrie

Monika ikema | 19.12.2015

Assad by se jim měl podivat do oček a urychlene je vyhodit ze země jako zvoleny prezident ma právo to i udělat a oficialni pozváni take tyto holoubkove nedostali! Navíc jsou již všade nebezpečne přemnožení a měli by se začít odsřelovat!!!!

Pravdivé slová

openeyes | 18.12.2015

agresia voči zvrchovanému štátu, vysielanie nepozvaných diverzných skupín, terorizmus na cudzom území - to je charakteristika dnešnej vlády USA

Re: Pravdivé slová

JaroX | 18.12.2015

len dnešnej? to asi nie...

Přidat nový příspěvek