Ministr zemědělství RF: Evropští výrobci masa ztratili ruský trh.

17.06.2016 22:16
TauRus
 

Ministr zemědělství RF Tkačev: Evropští výrobci masa ztratili ruský trh.

V RF 90% trhu vepřového masa a drůbeže obsadili místní výrobci . Trochu je problém s hovězím, tam je trh zásobován místní produkcí jen ze 75 %., poznamenal ministr.
Uběhne 5-7 let a stejná situace bude s ovocem a zeleninou.
Tkačev prohlásil, že u některých druhů produkce podíl ruských výrobců se blíží 100%. Například, pro obilí, cukr, olej a brambory jsme uzavřeli svůj trh z více, jak z 90%.

Letos budeme používat 75% vlastní ryby, zde je též velký nárůst. Nějak si žijeme bez norské ryby a oni si zvykají žít bez nás.
Ministr také promluvil o problémech, které přetrvávají v oblasti semen. Tam je Rusko ještě závislé na dovozu. Na to je zvláštní program ekonomických dotací.
https://cont.ws/post/297341

Dívám se na západní “partnery” a žasnu. Jak je mohlo vůbec napadnout, že Rusko svými sankcemi udusí. Rusko, s jeho zdroji a lidským potenciálem… Jako kdyby neviděli příklady v nedávné historie – Stalinská industrializace, poválečná obnova země.
Podíval jsem se na Peterburgský ekonomický fórum, a co vidím? Ti výrobci, kteří se dostali pod sankce, utíkají do Ruska a zakládají tam společné podniky a společnou výrobu, aby mohli v Rusku prodávat. V Rusku už se vyrábí Mersedesy, italské sýry a mnoho jiné produkce z různých evropských zemí. Do Ruska tečou evropské peníze a nejen evropské. Ano, ruská ekonomika měla 2 roky problémy, ale už je překonala. Mimochodem, ruské státní rezervy se za toto období nezmenšily, ale naopak vzrostly o 20 mlrd. dolarů…
Ale co bude s Evropou? Proč si Evropa sama pod sebou podřezává větev? Až sankce skončí, tak ne evropské maso budou prodávat v Rusku, ale naopak, ruské v Evropě, jako ekologičtější a chutnější. To Poláci spláčou nad výdělkem – nejdříve odmítli ruský plyn, budou nakupovat dražší a pak je Rusové převálcují v masné produkcí, protože až naplní vlastní trh, začnou expandovat, jako to dnes vidíme s obilím. Dneska už Lukašenko (Bělorusko) má obavy, jestli do budoucna si v Rusku udrží své postavení dodavatele mléčných výrobků a ten má vůči jiným dovozcům výhody, jako člen Euroasijského svazu. Ale co takové Polsko, Pobaltí, Bulharsko, jiné malé státy? Rusko si s Německem časem domluví a obchod si podrží. Ale co bude s evropskými malými podpindosniky, největšími rusobijci a válečnými štváči? Kdo je bude potřebovat, až se USA stáhnou z kontinentu…?

 

pozn. Hox: vpravdě geniální - místo aby Evropa do Ruska vyvážela zboží, staví tam továrny, investuje a dodává technologie & know how. Kdeže to údajně sedí ti skvělí analytici, co "plánují 500 let dopředu"? Ve Washingtonu?

 

Např. zde hlava Nestlé tvrdí, jak je pro ně ruský trh důležitý. Mají v Rusku 9 fabrik s 10 tis. zaměstnanci. Suroviny určitě také nakupují v Rusku, když jsou sankce.:)
Глава Nestle: Для нас Россия — один из важнейших рынков
https://russian.rt.com/article/308137-glava-nestle-dlya-nas-rossiya–odin

 

Diskusní téma: Ministr zemědělství RF: Evropští výrobci masa ztratili ruský trh.

zajímavá debata tady, ale

koloděj | 20.06.2016

nenapadlo vás, že mocné kabalistické elity - ovládly svět snad díky své hlouposti a neschopnosti ?

Nejsou sankce "proti rusku" tak houževnatě prosazované právě proto, aby se ruská ekonomika postavila na vlastní nohy?

Nejsou geniální tahy z nicoty vynořivšího se Putina, - který na hřiště vyskočí v 80té minutě za stavu 4:0 a je schopen během pár let ze země sražené na kolena vybudovat stát, "se kterým se musí počítat" - vedené někým kdo stojí za oponou ? Někým, kdo je minimálně stejně " hloupý a neschopný " jako kabala brothers ? ( samozřejmě - jejich loutka Putin je jistě vyjímečná, a stěží se dá nahradit, ale myslím, že již dnes na ruském nebi září Lavrov, Šojgu, a snad i další, které neznám, a kteří by pod dobrým vedením "hloupých a neschopných" dosáhli podobných výsledků.

My zde - troufám si tvrdit - vidíme tak trochu pod třetí slupku cibule (míněno jako "opony" skutečnosti", která je mnohovrstvá - jinak realitu vidí vojáci, jinak plukovníci a jinak generálové - stejně tak současné události dokáže jinak pochopit člověk z Novy a jinak člověk od Zvědavce, další úrověň vhledu dostane od Leva netu a KOB .. ale jak vidno, i guruové KOBu mají povědomí o něčem, co prozatím nemedializují - a věřím, že mají proto dobré důvody), ale kolik těch slupek tato megacibule má ?

Je prostě vzrušující sledovat, co se kolem děje a jak vždy akce ZLA vyvolává pšouky DOBRA někde jinde .. možná stačí málo, aktivita nepatrného počtu lidí, aby se svět vydal jinou cestou.

Nikdy nelze zažívat dobro, nepoznáme-li zlo. jde jen o to, jak mocné vlny zla (a utrpení) musí vznikat, aby svou aktivitu projevilo i "dobro" a srovnalo skóre. možná je konečným cílem jakási entropie, kdy s pasivitou a snad potěšením budeme prožívat malinkaté ústrky, a projevovat malinkaté pomoci ...

K.

Dodatek k poznámce Hoxe v závěru článku.

ProHox | 18.06.2016

Jak již bylo řečeno : "Bič (sankce) se změnil v požehnání (soběstačnost)!" Co dodat?

společné podniky

Franta | 18.06.2016

Myslím, že záleží na podílu zahraničních firem ve vlastnictví místní firmy. V některých státech nesmí vlastnit cizinci víc jak 49% podniku

OK, ale nie je zas všetko ružové

JaroX | 18.06.2016

"Např. zde hlava Nestlé tvrdí, jak je pro ně ruský trh důležitý. Mají v Rusku 9 fabrik s 10 tis. zaměstnanci. Suroviny určitě také nakupují v Rusku, když jsou sankce.:)"

Ono by bolo lepšie, keby skutočne ruský výrobca z trhu vytlačil Nestlé, Coca-Colu, McDonalds... atď. Takýmto spôsobom stále "globaľčiky" odčerpávajú z Ruska zdroje (min. čistý zisk) a zúčastňujú sa na riadení.

Re: OK, ale nie je zas všetko ružové

Cico Ciciak | 18.06.2016

Najprv potrebujú know-how a až potom ich môžu nahradiť vlastnými výrobcami/výrobkami, podobne ako sa to pri niektorých výrobkoch naučila Čína (resp. postupne skupuje západné podniky: Motorola, niektoré divízie automobiliek...), čo nebude za 5, možno ani za 10 rokov.

Re: Re: OK, ale nie je zas všetko ružové

petržlen | 18.06.2016

Know–how „potravinárskych firiem“ vymenovaných vyššie a im podobných je pre budúcnosť skôr kontraproduktívne vzhľadom na zdravotné dôsledky.

Re: Re: Re: OK, ale nie je zas všetko ružové

Cico Ciciak | 18.06.2016

A čo technológie a stroje? Rusi môžu následne využiť výrobný postup pri svojich výrobkoch, do ktorých predsa nemusia pridávať sajrajt, ale kvalitné suroviny a prímesy. Aj taký kvalitný syr sa musí vedieť vyrobiť. Rusko v tomto smere hodne zaspalo, ako aj celý bývalý východný blok, a tak sa hodí každý dobrý poznatok alebo zručnosť.

Re: Re: Re: Re: OK, ale nie je zas všetko ružové

Cico Ciciak | 18.06.2016

...zaspalo, respektíve bolo donútené zaspať, hlavne kvôli domácim zradcom, tak ako u nás za posledných 26 rokov, keď sme už pomaly zabudli vyrobiť aj sústruh a traktor.

Re: Re: Re: Re: OK, ale nie je zas všetko ružové

ТаuRus | 18.06.2016

Sýr tam mají svůj kvalitní a chutný. Nejvíce mi chutná Rossijskij, srovnatelný s francouzským za pětikilo, ovšem za čtvrtinu ceny.
Je ještě z dob socíku.

Re: Re: Re: Re: Re: OK, ale nie je zas všetko ružové

Cico Ciciak | 19.06.2016

Ten syr som spomenul len ako príklad, ale inak vďaka za info, kedže situáciu v Rusku v potravinárstve vôbec nepoznám.

Re: Re: OK, ale nie je zas všetko ružové

Cico Ciciak | 18.06.2016

Ani ten pseudo-socík u nás sme nevybudovali za týždeň.

Ani Řím nebyl postaven za jediný den

Spektátor Čumilovič Puk | 18.06.2016

Jde o vývoj na trhu. Vzpomeňme například na naši Kofolu, jak ta se rozvíjí. Nepochybuji, že v Rusku je dost místních producentů všeho možného. Jen se ještě nějakou dobu potřebují učit od konkurence. Až se od ní naučí dost, síly se vyrovnají, a na domácí půdě začnou mít domácí producenti menší výhodu - ta vlastenecky orientovaná část spotřebitelů začne dávat přednost svým produktům, než zahraničním... Po nějaké době, začnou domácí firmy expandovat na zahraniční trhy. Zahraniční spotřebitel začne být zvědavý, cože to stálo za úspěchem toho či onoho výrobce na Ruském trhu vůči zavedeným Západním značkám... Kdo u nás před 20-ti lety slyšel o čínských počítačích či mobilech? A dnes vládnou trhu! A kde jsou mnohé Západní značky z tohoto segmentu?

Re: Ani Řím nebyl postaven za jediný den

Hox | 18.06.2016

V potravinářství nejde o učení, Rusové sami mají zdravejší a lepší potravinové technologie, tady jde o to že řetězce, které prodávají stejně jako u nás drtivou část potravin, cíleně ignorují domácí alternativy nebo je dusí nehoráznými maržemi (100-200% marže pro hypermarket není výjimkou), jednoduše cílená sabotáž s cílem zvyšování sociálního napětí, viz Pjakin kdo a proč to dělá.

Re: Ani Řím nebyl postaven za jediný den-Držme Rusom palce aby bolo dobre ale situácia je ťažká v Rusku

kolkobudeszit | 19.06.2016

Kofola sa tak rozvíja, že plače i bývalá majiteľka Vinei, ako zmenili receptúru a z bio nápoja sa stal cheminápoj. Dokonca som bol prekvapený, že v pramenitú vodu konzervujú rakovinotvornými benzoanmi. A kofola - kto poznal starú už "novú" chemi dávno nepije. Teda i v Rusku budú Nestlé, a spol. otravovať potraviny ako u nás "konzervantami"... Ako im tam číňania otravujú pôdu - znovu uvádzam:
Číňania otravujú potravinami a ničia Ruskú pôdu
4min čím hnoja zeleninu číňania vo Volgograde-zanechávajú zničenú zem https://youtu.be/mgxFEcROVJk https://youtu.be/mgxFEcROVJk
Chutí Vám v čínskych reštauráciach? Dobrú chuť!
Výroba šalátu - ako nás otravuje Čína
2minКак нас травит КИТАЙ,,,,,!!!!!! https://youtu.be/YWJS83lw21U, 4minhttps://youtu.be/QmKGb6PzKkA
2minИз чего делают мясо и колбасу, которые мы едим https://youtu.be/xZ_Y6bDncO0 výroba klobás- z čoho robia číňania mäso, ktoré jeme
1minКитайцы подделывают яйца https://youtu.be/LDpRBmxtXUI - umelá výroba vajec
2min Китайские яйца https://youtu.be/l6FBfbgRvos, https://youtu.be/rmUwKHYUXbA
1minкитайское мясо https://youtu.be/rO0U_oRUE4k čínske mäso
2minЯ в шоке!! Китайские суши - čínske suši
4min. https://youtu.be/MzLXOIOhGTo čínsky alkohol
Tu tá výroba je k dispozíci a aká je myslíte si tá naša ZÁPADNÁ? Keď je zrušený potravinový kódex ešte socialistický, kontrola nefunguje v SR resp. je znefunkčnená ešte od Mikloša, keď zlikvidoval starú gardu kontrolórov, na objednávku obchodných reťazcov a EÚ...... Čo asi radí na Ukrajine,čo tam prinášajú západné firmy a ďalej do Ruska, kde funguje korupcia ako SVET! Video pre pochopenie situácie korupcie v Rusku, na základe ktorej Rusko obsadzuje Čína...
20min https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=Va4ELnaC68k hranica s čínou bola do 1775 čínsky múr, vtedy Romanovci nebrali do úvahy sťažnosti kozákov, že číňania sa tlačia za čínsky múr na sever a zaberajú pôdu, (teda prekročením pohraničného múru-číňania porušili mier podpísaný v Nebeskom chráme pred vyše 7500 r.)číňania postavia dnes 100mil. vojakov, okopírovali Ruské vojenské lietadlá, pestujú v Rusku mak, konope, Rusi utekajú na západ, číňania dostali strategické ostrovy na Amure, boli zrušené dve brigády specnazu ruského na ďalekom východe, ale číňania posilujú vojsko, vraj 200 km od hraníc má byť vojsko , ale obývateľný pás je práve tých 200 km od hranice s čínou potom je to večná zamrznutá pôda, teda vojaci by museli tam byť, Ruská vláda stále robí jednostranné ústupky číňanom, finančne sú podporovaní číňania, číňania, kórejčania sa snažia aby bola situácia na ďalekom východe destabilizovaná korupciou a mafiami. - sponzorujú svojich ruských miestnych politikov a štátnych úradníkov-biznys za minimálne ceny vyvážajú suroviny od skorumpovaných štátnych zastupiteľov – drevo... tisíce číňanov sa presídľuje do Ruska na ďaleký východ...podobná situácia ako v Kosove, kde privandrovalci prečíslili Srbov a zabrali Kosovo... Rusi majú problém získať pôdu, ale číňania nie...

Re: Re: Ani Řím nebyl postaven za jediný den-Držme Rusom palce aby bolo dobre ale situácia je ťažká v Rusku

M.C. | 20.06.2016

Nebojte se, že to ruská vláda nevidí a že ji to neštve.
Ale všechno má svůj čas, nejprve je třeba vyřešit neokonzervy.
Proto Rusko potřebuje Evropu, Evropa je pro Rusko přirozený spojenec a opačně to platí dvakrát, zatímco Čína je pro Rusko spíše konkurent.

K popisu hosp situace v Rusku: Domácí výroba je o něco dražší, protože v zemích odkud se dosud potraviny dovážely jsou příznivější atmosférické podmínky, ale to se časem usadí, jak se dodavatelům zaplatí investice. Ceny asi neklesnou, spíše o něco vzrostou platy. Sekundárně klesne nezaměstnanost, odliv peněz do zahraničí, posune se saldo obchodní bilance atd.
Představa, že sankcemi zlomí národ, který přežil WWII byla nereálná od samého začátku. Akorát obyvatele Ruska dále nasrali a posílili v nich obraz ,,zlý Západ a ochránce Ruska báťuška Putin".
Koho chce Bůh zničit, toho zbaví rozumu.

Přidat nový příspěvek