Média: V Lotyšsku sbírají podpisy za přesídlení ruských „neobčanů“ na zvláštní území

25.04.2015 13:38

Na internetu sbírají podpisy pod petici, která vyzývá k přesídlení „neobčanů“ Lotyšska na zvláštní území kontrolované MV a bezpečnostními službami.

Bezpečnostní policie Lotyšska nenašla přitom žádné porušení zákona v návrhu vytvořit „ghetto" pro více než 250 tisíc lidí. „Z hlediska trestního práva není v tom skutková podstata trestného činu", prohlásil mluvčí právního rezortu.

Podle slov ochránce lidských práv Alexandra Gaponěnka, není to první případ, kdy v Lotyšsku provádějí státní úřady protiruskou politiku. „Dříve byla prohlášení ministerstva obrany o tom, že v případě zahájení bojových akcí budou všichni „neobčané" internováni do speciálních táborů. A když se objevuje údajně společenská iniciativa pro sběr podpisů za izolaci neloajálních osob, vidím v tom důsledek státní politiky, která se v naší zemi uskutečňuje. Jde o politiku rozdmýchávání nenávisti vůči „jinorodcům" a výstavby rasově čisté společnosti", řekl Gaponěnko.

Jak bylo oznámeno, petici, která byla zveřejněna v den narozenin Adolfa Hitlera, podepsalo už přes 1500 lidí. Podle informace listu Rossijskaja gazeta, už ji schválil neoficiálně parlamentní tajemník ministerstva spravedlnosti Lotyšska Janis Iesalnieks, známý svými neonacistickými názory, který předtím v sociálních sítích označil Lotyše za Árijce, a Rusy — za „podlidi", které je třeba vytlačit z území Lotyšska

Diskusní téma: Média: V Lotyšsku sbírají podpisy za přesídlení ruských „neobčanů“ na zvláštní území

No a Lotyši si kopú svoj ekonomický hrob.

Oracle 911 | 25.04.2015

Totiž, Lotyšskí pracovníci sa odteraz nemusia dostať do Ruska, a v EU ich asi neprijmú.
Nehovoriac o právnej dohre, OSN môže ohlasovať nejakú tú rezolúciu s negatívnymi dopadmi pre lotyško, aj napriek tomu, že Lotyško je pudlíkom USA.

Přidat nový příspěvek