Mariupol - protiruská provokace

25.01.2015 13:52

TauRus|

S Mariupolem to bude složitější. Po včerejší provokací a obstřelu obytných čtvrtí, OBSCE okamžitě "vyšetřila" případ a obvinila národné republiky. Potom sinchronně zapracovalo "těžké dělostřelectví". Rusko a republiky odsoudili všichni - OBSCE, generální tajemník OSN, Europarlament, Rada Evropy, a samozřejmě USA. Porošenko spolu s Bidenem slíbili urychleně zapracovat na zpřísnění sankcí proti Rusku. V RB OSN se pokusili protlačit rezolucí, odsuzující DLR a LLR s tím, že pokud by to prošlo, tak potom obvinit je z terorismu. Rusko, samozřejmě, naložilo veto na tuto rezolucí. Takže zákonnými prostředky obvinit Novorossii z terorismu nemohou, coz ale nevylučuje, že se naplno rozjede západní propagandistická mašina na démonizací Ruska a národních republik.
V této souvislosti přípomínám včerejší happenning v Praze.
Sotva proběhla provokace v Mariupoli, v Praze hned vyšla "pokroková" společnost, která odsoudila Putina spolu s Ruskem a opolčení. Takto o akcí informují ukrajinští blogeří. (mnoho foto).
http://ykristianna.livejournal.com/2183471.html

Jaká rychlost! Na tomto příkladu je vidět, jak vše mají synchronizované. V OSN zároveň se rozjela podpisová akce rozhorčených občanů na přiznání Putina vojenským zločincem, silně propagována v ukr. blogosféře.
https://secure.avaaz.org/ru/petition/Sovet_Bezopasnosti_OON_Priznat_Prezidenta_RF_Putina_VV_voennym_prestupnikom/?varqiib

Podpisy tam přibývají závratnou rychlosti, což je zajíšťováno hlavně Ukrajinci. Až jích bude 200 000, tak OSN se tím bude muset zabývat.
Díky naprostému cinismu, Ukrajina a USA vůči Rusku mají obrovský náskok. Protože na lidských životech jím nezáleží. Evropské kriptokolonie také nebudou vidět bombardování Doněcka, upalování lidí v Oděse, ale vlastní provokace účelově nafouknou do obludných rozměrů.
Měli jsme zde hodně sporů ohledně pokračování válečných operací a rychlejšího postupu opolčení. Dnes vidíme, že takový postup armády Novorossie nese v sobě riziko zničení dalších měst a spolu s tím i statisícové oběti na civilistéch, které junta bere za rukojmí. Proto jen vojenskými prostředky se zvítězit nedá. Aspoň do té doby, pokud bude Evropa kopat za USA.

http://russkiy-malchik.livejournal.com/573583.html

 

* * *

Magnus Maximus | 25.01.2015

Sešlosti v Praze bych asi moc pozornosti nevěnoval. Bylo tam podle fotek jen několik desítek lidí. Takže naprosto minimální účast. Ohledně podpisové akce si těžkou hlavu taky nedělám. To jako že OSN vyhlásí Putina válečným zločincem ? No asi těžko. Na této situaci je zajímavá skutečnost, jak se Západ snaží vymýšlet nové a nové způsoby jak Putina potažmo Rusko dostat. Podpisová akce patří k těm horším. Už neví co by vymysleli a jak by co navlékli. Souhlasím s tím že jen vojenskou silou se Ukrajina od fašistů osvobodit nedá. V těchto událostech je opravdu dobré sledovat časovou následnost a souvislost, protože pak se pozná odkud vítr fouká.


duj68 | 25.01.2015

no jednoduche to nebude ale uz ani jednoduchsie. Obe strany hraju vabank. Verim ze co sa tyka OSN, tak nic take tam neprejde lebo stale je tam kopec krajin ktore poti Rusku hlasovat nebudu. Co sa tyka samotneho brannobezpecnostneho vyboru, je tam stale este Cina co spolu s Ruskom dava 2 krajiny s pravom veta z 5.Dnes sa oslobodzuju dalsie mesta, bez "suhlasu" by nic take nebolo mozne ... Nie, jednoduche to nie je a ani nebude.


ТаuRus | 25.01.2015

Samozřejmě, že ani happenning v Praze, ani podpisová akce Putina, ani Rusko ohrozit nemůžou. Ale dobře demonstrují synchronizací celého procesu. Ze všech stran a ze všech zbraní, třeba i po kapkách se snaží veřejné mínění obrátit na svoji stranu. Udivuje mě třeba reakce OBSCE (která už vypadala, jako rozumná organizace)...