LAVROV: Přesvědčili jsme se o nespolehlivosti našich západních partnerů

14.09.2020 12:11
TauRus

 

S politování Lavrov oznámil, že Evropská unie “ nastoupila cestu obětování vlastních geoekonomických a strategických zájmů ve prospěch momentálních přání nezaostat za USA “ v tom, čemu se říká „potrestání Ruska“.:Proto veškeré své budoucí plány Moskva bude budovat s využitím „pojistné sítě“.

„To jest zabezpečit pro sebe veškeré možností v případě, že EU setrvá na svých negativních a destruktivních postojích, abychom nebyli závislí na jejich vrtoších a mohli zabezpečit vlastní rozvoj samostatně, a v partnerství s těmi, kdo je připraven ke spolupráci na rovnoprávném a vzájemně uctivém základě, vysvětlil Lavrov.
https://eadaily.com/ru/news/2020/09/13/lavrov-my-ubedilis-v-nenadezhnosti-nashih-zapadnyh-partnerov

Moskva už má „plné zuby“ obvinění v „otrávení“ Navalného – MZ RF slíbil odpověď

V případě, že Západ uvalí nové sankce kvůli „otrávení“ blogéra Navalného, Rusko je nenechá bez odpovědí, prohlásil o tom ministr zahraničí RF Lavrov v rozhovoru pro TV Rossija, 12. září. Při tom zdůraznil, že nikdo nezrušil princip vzájemností v mezinárodních vztazích.
„Uvidíme, jaké budou nové sankce, samozřejmě budeme reagovat. Bez reakci to nelze ponechat, slíbil ministr.
Подробнее: https://eadaily.com/ru/news/2020/09/12/moskve-nadoeli-obvineniya-v-otravlenii-navalnogo-mid-poobeshchal-otvet

Lavrov učinil velmi vážné prohlášení směrem k EU a především k Německu. Protože právě Německo se nejvíce zviditelňuje v případě s „otrávením“ Navalného, ať je v pozadí toho případu kdokoli. Ať němečtí politici a průmyslníci popřemýšlí, co bude s nimi a Německem, v případě, že Rusko nedostaví Nord Stream-2.
V této souvislosti je zajímavé ještě poslední prohlášení z Británie:

Telegraph: Británie se chystá zrušit ty celoevropské zákony o „lidských právech“, které byly přijaty v roce 1998.
Pokud to učiní, migranti mohou ztratit svoji ochranu proti deportací a britští vojáci budou chránění proti obviněním, souvisejícími s jejích činnosti v zahraničí.
https://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/9439713?utm_source=yxnews&utm_medium=desktop

Pokud Británie začne deportovat migranty, tak se pokusí je deportovat do zemí, odkud do Británie přišli. To jest do EU. A je otázkou, jak evropští ochránci „lidských práv“ (myslím tím různé lobbistické struktury a NGO) jsou na takovou eventualitu připravení.

Takže, vyhlídky EU před nadcházející krizi nejsou vůbec růžové:
- hrozba ukončení spolupráce s Ruskem v energetické oblasti,
- hrozba nové vlny migrace a pokusů o přerozdělení migrantů,
- a v té souvislosti i hrozba rozdělení EU na Mezimoří, a starou Evropu, která se může rozdělit na ještě více celků, včetně rozpadu samotného Německa na východní a západní části.

Ještě doporučuji se podívat na článek Iščenka : Lavrov nabídl Merkelové volbu mezi Ruskem a Navalným: Merkel si naběhla
http://www.novarepublika.cz/2020/09/lavrov-nabidl-merkelove-volbu-mezi.html