Kongres USA obvinil Sýrii z válečných zločinů

03.03.2016 21:31
Lin |
 

Kongres USA (Sněmovna reprezentantů) obvinil Sýrii a její partnery (samozřejmě – jmenovitě Rusko a Írán) z válečných zločinů a zločinů proti lidskosti a navrhuje vytvořit mezinárodní tribunál k vyšetření těchto zločinů. Kerry se snažil vysvětlovat, že Rusko úzce spolupracuje, ale někteří kongresmani trvají na svém, že Rusko v Sýrii pouze páchá válečné zločiny a svůj boj s terorismem pouze předstírá.
https://russian.rt.com/article/151809

Tak to je gól… Oni se tam dva roky bez výsledku flákají, “náhodně” bombardují přehrady s pitnou vodou, elektrárny, obytné čtvrtě nebo nemocnice – a Rusko, které za pět měsíců dovedlo zvrátit situaci, je “válečný zločinec”? Koho tím chtějí krmit?

 

A ještě úsměvná historka nakonec:
Na dnešním setkání ministrů zahraničí “normandské čtyřky” se udála kuriozní věc. Na fotografování dali vlajku Ukrajiny hned vedle ruské, takže ukrajinský Klimkin by musel pózovat vedle Lavrova. Nechtěl… a postavil se před vlajku EU, kde měl své místo Steinmeier. A to zas nechtěli pořadatelé. Klimkina odkázali na místo před svou státní vlajku. Lavrov okomentoval slovy: ”Budeme se muset postavit vedle sebe.”
https://russian.rt.com/article/151882

 

Ukrajinu stíhá jedna zrada za druhou. MMF jí nechce vydat další peníze, dokud nezačne jednat s Ruskem o vyrovnání svého dluhu.
http://politikus.ru/events/71452-mvf-svyazal-ocherednoy-transh-pomoschi-ukraine-s-dolgom-kieva-pered-rossiey.html

A vysoký politik (tuším Junker) z EU prohlásil, že Ukrajina si počká na členství v NATO a EU nejméně 20 let. Tedy, nevezmou jí tam nikdy.
A kvůli tomu, aby to zjistili, potřebovali zničit vlastní stát?

 

Diskusní téma: Kongres USA obvinil Sýrii z válečných zločinů

emigranti , ukrajina , stredny vychod etc .

dusan | 04.03.2016

kedy si uz ludstvo uvedomi , ze je za tym zid a usa je len paka ktorou zid hybe a vladne jej .

Re: emigranti , ukrajina , stredny vychod etc .

M.C. | 08.03.2016

Lidstvo nevím, ale americké ozbrojené síly si to už uvědomily a pracují na tom.
Ale postupují po částech, aby neohrozily (dále nezhoršily) postavení USA ve světě a nevyvolaly v USA občanskou válku.
Proto američtí vojáci na jedné straně s Rusy spolupracují, protože při tom potřebují ruskou asistenci nebo alespoň nevměšování a na druhé straně se snaží bránit Rusku ve zvyšování jeho vlivu na BV.

Kongres USA

Ikema Monika | 04.03.2016

A co takhle odsoudit sami sebe? Za zabiti Kaddáfio rozvracení celich národů vykradeni jejich bohatství jako pijavice jedné zemi za druhou vysávajíci ! Jak dlouho ještě bude trvat než-li se k soudu dostanou ti pravý vrahové lidu a zemi slavná USA ????

Klimkin

M.C. | 04.03.2016

To je ale šašek, to snad s ukrajinskou delegací někdo konzultoval předem, kde kdo bude stát a kde bude jaká vlajka, nebo ne?
Anebo na ně pořadatelé, tedy Francouzi, pohlížejí jako na druhořadé kterých se ptát nemusí?
Tomu bych se zas tak nedivil, my sami s tím máme smutné zkušenosti.

Áno a nie

JaroX | 04.03.2016

"A kvůli tomu, aby to zjistili, potřebovali zničit vlastní stát?"

Áno, ak by bežní Ukrajinec pochopil, že si s celým ich "národom" západná Európa a USA iba vytierajú zadok, že im vytvorili na ich území fašistický prevrat a občiansku vojnu, že ich chceli a stále chcú poštvať do (vopred prehratej) vojny s Ruskom (aby boli Ukrajinci úplne vykynožení a aby oslabili Rusko), tak by na tvoju otázku bola odpoveď - áno. Lenže oni to nepochopili a ani to nikdy nepochopia. A ak sa im to niekto bude snažiť vysvetliť, tak ho aj zabijú, len aby sa ochránili pred "takými nezmyslami". Ukrajincov netreba ľutovať a ani im už netreba nič vysvetľovať - tý čo to pochopiť dokážu a aj chceli, to už pochopili.

Re: Áno a nie

JaroX | 04.03.2016

... lenže to je v západnej a centrálnej Ukrajine len mizivé percento.

Re: Áno a nie

Cico Ciciak | 04.03.2016

Časom snáď pochopia. Aj my sme to pochopili. Nebyť u nás "revolúcie", "Čurindizmu", v stupu do EÚ a Nato, a celkového orabovania a zotročenia, tak by sme to možno nikdy nepochopili. Niekedy je poriadna šupa do gebule nevyhnutná.

Re: Re: Áno a nie

mdok1 | 04.03.2016

Výstižné, niekedy tú šupu treba aj zopakovať, pre tých natvrdlejších:)

Re: Re: Áno a nie

JaroX | 04.03.2016

Nepochopia, u nás ľudia neboli takí blbí, ako bežne vidíš na videách z Ukrajiny. Ak u nás za "jednoduchších" v politike považuješ Ľuptáka, Slotu, ... Hlina je exotický extrém, ten by sa fakt hodil viac na Ukrajinu než do SR. Ale na Ukrajine máš saných takýchto exotov, ako by si pozeral reláciu "Aj múdry schybí", lenže na UKR tam nedávajú poväčšinou Rómov, ale "elitu".

Zlo

petržlen | 04.03.2016

požiera samé seba.

Přidat nový příspěvek