Konec životního cyklu - "Ukrajina není Rusko"

20.12.2014 19:24

ТаuRus |

1. Paralýza rozpočtového a bankovního systému .Defolt ve vztahu ke spořitelům už se stál. Několikaměsíční zpoždění výplat, důchodů a soc. dávek. Zmocnění se podníků konkurentů, především Firtaše, Achmetova a skupiny Janukoviče. Loupež zbytků státního majetku. Úplný bankrot "Naftogazu".

Ale klíčový element procesu rozpadu ekonomiky - defolt státu před vlastním národem, který může probíhát ne ve formě přímého odmítnutí od všech soc. závazků, ale přes nastartování hyperinflace. To je - totální válka, jen obrácená dovnítř státu.

2. Možná - souběžně nebo o něco později - vnější neřízený defolt, signálem kterému poslouží nesplnění programu MWF (následující tranš bude odložen, do splnění Kyjevem aspoň nějakých podmínek). Potom bude možné za "hubíčku" skupovat Plynovod Ukrajiny (ten je potřebný pouze po dohodě s Gazpromem) a jiné "pochutiny".

3. Totální válka s Novorossii (nebo Ruskem) je možná pouze jako důsledek nebo odpoutání pozornosti od ekonomického kolapsu a chaosu. Jakože za tuto situací Majdan nemůže. Ale, kto tomu uvěří?

Dnes Ukrajina potřebuje objem pomoci 100 - 120 miliard dolarů - to by mohlo zastavit průdký ekonomický pokles. Jestli taková pomoc nepříjde, objem HDP se scvrkne na 50%, a to už znamená kolaps celé ekonomiky země.

Konečná stanice této cesty - katastrofa a úplný bankrot, což bude velkou zkouškou nejen pro národ Ukrajiny, ale i Ruska, Evropy a celého světa. Ale zastavit tuto krízi už nejde. Je možné ještě přehodit vyhýbku na náhradní cestu Antimajdanu a Ruského světa, ale takové varianty inspirátorům Majdanu jsou mentálně nedostupné.
Proto je krach nevyhnutelný.
Oleg Carjov
http://www.vz.ru/opinions/2014/12/19/721135.htm