Koalice USA rozbombardovala v Sýrii vojenský sklad a kasárna vládních vojsk na východě země

07.12.2015 11:03

 

Koalice USA rozbombardovala v Sýrii vojenský sklad a kasárna vládních vojsk na východě země. Jsou 4 mrtví a nejméně 16 zraněných, škody na munici a technice. Syrské MZ chystá protestní nótu do OSN.

 

https://russian.rt.com/article/135122

http://rusvesna.su/news/1449473506
http://fortruss.blogspot.sk/2015/12/breaking-international-coalition-bombs.html

 

Diskusní téma: Koalice USA rozbombardovala v Sýrii vojenský sklad a kasárna vládních vojsk na východě země

Třeba to nebyly USA a spojenci

Jiří | 10.12.2015

Třeba to nebyly USA a spojenci. Mohli to být přeběhnuvší, původně umírnění muslimové, které USA cvičila jako piloty. Takových případů už bylo. Možná by Syrie měla požádat Rusko o vyhlášení bezletové zony (jak na to, Rusko určitě vyzvědělo v USA) a o ochranu vzdušného prostoru. :-))

útok na Rusy

M.C. | 09.12.2015

Povídají staré báby, že v těch kasárnách byla i nějaká speciální ruská jednotka, která monitorovala činnost CIA v oblasti a získala nějaké zajímavé informace a že ten útok byl namířen hlavně proti ní.

dvojí výklad

el | 08.12.2015

Každá šachová partie vyžaduje absolutní soustředění, přesto i v ní se najde prostor pro "tah", který oslabí hráče, jenž jej učinil. V daném případě je to Rezoluce Rady bezpečnosti OSN č. 2249, pro níž hlasovalo i Rusko. Tato rezoluce umožňuje, komukoliv koho se týká boj proti terorismu, na území Sýrie zasáhnout. Od okamžiku schválení této rezoluce se věci komplikují. Jsem přesvědčen, že tomuto šlo zabránit (bude to stát akorát mrtvé navíc). Rovněž jsem přesvědčen o tom, že Rusko už by mohlo na základě zkušeností se Západem jednou provždy do svého strategického chování dosadit axiom, že to v současnosti nejsou přátelé se kterými lze budovat budoucnost (samozřejmě, je nutno udržovat příjmy z dodávky surovin). Pokud se týká NATA, tak oni "warlords" jsou schopni v rámci své touhy po moci poslat pozvánku i na Ukrajinu, jak to učinili v případě Černé Hory. Rusko tvrdí, že nemá problém s národy těchto států. V tomto směru však podcenilo zmanipulovaný dav, který onen národ tvoří. Nakonec se může stát, že celý proces v Sýrii, který odstartovalo Rusku přijde vniveč.

Nejméně je na celém tomto příběhu pochopitelný fakt, že jsme se opět přiblížili válce. Náhle si jen tak, vjedou bez pozvání turecké tanky do Iráku (ovšem je to NATO), náhle si jen tak nějací "aktivisti" dovolí vyhodit do vzduchu sloupy s rozvody elektřiny na Krym (ovšem, jsou to loutky NATA), náhle si Turecko dovolí sestřelit ruský bombardér (ovšem je to NATO) atd.

Tato figurka, kterou táhnou na šachovnici USA, slouží pouze k "zlepšování" obrazu této krajiny ve světě, neboť může v klidu pro dav říct, to my ne, to jsme přece rozhodli všichni.....

Putin zobud sa

marx | 08.12.2015

tu je to o com som hovoril.Putina maju za slabocha a preto si dovoluju a budu dovolovat viac.Turci a NATO sa neboja Ruska pretoze po zostreleni lietadla Putin cuvol.To bola jeho chyba.Vtedy kazdy cakal co urobi a zo zaciatku kazdy daval ruky prec od Turecka ale ked zistili ze Putin nezautoci,tak zautocili oni.Zachvilku sa tam nasackuju aj pozemne jednotky a Putin utre.To bolo komentarov ze Rusi de facto vytvorili nad Syriou bezletovu zonu.Kazdy si tam lieta ako chce,este aj bombarduju Syrsku armadu,Turci sa nasackovali do Iraku a za chvilu budu aj v Syrii,a ked sa naseru tak Ruske lode nepustia.Putin preber sa zo zimneho spanku lebo zradna a zakerna anglo-mimozemska rasa priahne po tvojej zemi.

Re: Putin zobud sa

Jaro | 08.12.2015

Marx,moj nazor je ze Putin vie co robi az moc dobre.On nie je z tych,ktory konaju unahlene.Vsetko ide podla planu,a este budes velice prekvapeny.Takych ludi ako je Putin je na svete malo.Bud trpezlivy vsetko ide podla planu.

Re: Putin zobud sa

M.C. | 09.12.2015

Není to tak horké.
Pokud protivník dělá chybu, netřeba ho rušit. To je stará zásada.
Kdyby před půl rokem prohlásil Lavrov nebo Putin veřejně, že Turecko a USA podporují ISIS, zvedl by se hrozný řev o nepodložených obviněních. Teď už o Turecku celkem nikdo nepochybuje a ještě jeden dva kopance a veřejně se odkopou i USA.
Koho chce Bůh zničit, toho zbaví rozumu, píše se v Bibli.
Jestli budou Turci v Iráku ještě pár dní dělat dusno a Američané se omezí na kecy a nic konkrétního neudělají, obrátí se proti Turecku i irácká šíitská vláda i iráčtí Kurdové.
A irácká vláda začne ve větší míře spolupracovat s Rusy.
Protože Iráčané si to dovedou také spočítat. Když syrsko-íránská koalice vytlačí islamisty z důležitých oblastí Sýrie, přesunou se do Iráku a budou dělat o to větší bordel tam.
Ale většina sunnitských států nechce šíitský pás Sýrie, Irák, Írán, který by jednak uzavíral Arabský poloostrov, dále by umožňoval přepravu íránské a irácké ropy a plynu do syrských a tureckých přístavů ve Středozemním moři a zároveň komplikoval a prodražoval tutéž přepravu z ropných monarchií okolo Zálivu.
Ta všeobecná aktivizace západních zemí je vyvolána bezprostřední hrozbou vojenské porážky IS a ovládnutí prostoru Ruskem. A to nemohou připustit. Zachování Rusům přátelského režimu v Sýrii, zřízení příslovečné letadlové lodi na BV a silný vliv Ruska v ose šíitských států by znamenal porážku neocons na Velké šachovnici. V souvislosti s děním ve zbytku Euroasie by neoconům zbyly jenom drobky a EU plná problémů.
Ohledně bezletové zóny - uvádělo se že pokrývá většinu území Sýrie kromě nejvýchodnější části, což je právě případ Deir az Zor, Hasaky apod. Odměřte si 300 km ze západního pádu Sýrie, např ze silnice Damašek Homs a uvidíte, že je to už na okraji dosahu systémů PVO a jejich radarů.
Izraelci, kteří jsou pod dohledem ruské PVO, už nad území Sýrie posílají jenom bezpilotníky.
Celý svět vidí, že neocons jsou banda prolhaných zlodějů, podvodníků a podrazáků, tak se Rusi snaží chovat v kontrastu s tím slušně, aby se jejich nástupu svět nebál a nekladl jim překážky. Týká se zejména ozbrojených sil Spojených států.
Voják přeběhne na druhou stranu nebo se vzdá, jenom když má důvod se domnívat, že mu tam bude lépe.

Re: Re: Putin zobud sa

M.C. | 09.12.2015

Ještě jsem zapomněl:
V oblasti se hraje i o to, kdo a v jakých hranicích vytvoří Kurdistán a kdo v něm bude mít největší vliv.
Rusům dilema mezi kamarádšoftem s Turky a podporou Kurdů vyřešil Erdogan a rozvázal jim ruce, Američané si toto dilema teprve řeší. Tipl bych si, že se soustředí víc na Kurdy, Turky mají celkem jisté, Kurdy potřebujou získat. Protože pokud akce IS nevyjde a Sýrie zůstane, tak budou potřebovat Kurdistán jako další ohnisko dělání bordelu v oblasti.
Pokud Kurdy získají na svou stranu šíité, kteří jim nic moc neudělali a Rusové, tak si neokonzervy mohou ....... víme co.
Čím víc se bu

.

Cico Ciciak | 07.12.2015

Je to škodná!

Prašiny.

Vlado | 07.12.2015

Tie prašiny sa už ani "nekryjú" za IS.
Túto celosvetovú, nadnárodnú mafiu chazarských sionistov treba len skántriť.

Přidat nový příspěvek