Kdyby Tolstoj dneska žil...

19.02.2015 21:10

Lin |

( s použitím článku na politikus:
http://politikus.ru/articles/43669-marazmy-nedeli-roman-voyna-i-idioty-schetchik-na-trillion-i-rebrending-gosudarstvennogo-flaga.html

Tolstoj, kdyby žil, napsal by román "Válka a idioti" a za hlavní hrdiny by zvolil ukrajinskou "elitu". Jen za poslední týden vypustila do světa tolik "moudra", že vydá na román.
Žádný kotel prostě neexistuje- stejně, jako neexistoval ani ten u Illovajska. Poltorak je přesvědčen, že vojska si plní své bojové úkoly a "kotel" - to je prostě výmysl těch, kdo by si to tak přál.
Dle Poroše vojska "plní Minsk a odstupují z pozic dle plánu" ( a v tomto duchu informují i zdejší média). Nejsou ztráty, snad jen někde do deseti mrtvých. Žádný debakl, žádná katastrofa - jen hrdinné plnění bojového úkolu. Souběžně s těmito vyhlášeními se však objevují v našich médiích i lamentace ukrovojáků na "zlé obránce", kteří je hnali tak, že nestačili běžet a sesbírat své raněné (a toto naše média ráda opublikují, však je to o "barbarských teroristech"). Tak... které zprávě má jako ubohý konzument věřit? Však - ujednoťte se aspoň trošku. :)
"Elity" UA to vyřešily a honem přispěchaly se zprávou přímo ze státního zdroje, že u Debalceva velel obráncům přímo zasloužilý ruský generálmajor!
(ten sice v Doněcku opravdu je, ale jako pozorovatel a člen vyjednávací skupiny - společně se svým ukrajinským kolegou)
http://russian.rt.com/article/75252

Zde ke "kotli":
https://www.youtube.com/watch?v=aX9j5KokIeE
(Porošenko)
https://www.youtube.com/watch?v=YQNg6PX2JnM
(tváře "vítězů")

Horší ovšem je, že zoufalým ukrajinským matkám, které žádají informace o synech, vrchní velení říká, že byli "zákeřně zajati a odvlečeni do Ruska". Ztráty prostě nejsou - jsou jen zajatci, odvlečení ruskými "barbary" bůhvíkam. Možná se za pár let dočkáme i pověsti o "náhodně objevených" masových hrobech a to těsně na ruské hranici...