K bojové schopnosti Ukrajiny.

16.01.2015 13:24

ТаuRus |

Objevily se zde názory o tom, že ukrajinská armáda je stále silnější, které se nezakládají na realném stavu věci. Už v první etapě války mezi JV a Ukrajinou byly zničeny prakticky všichni bojeschopné síly ukr. armády - 79. brigáda, Nikolajevská, 24. Lvovská, 72. z Bílé cerkvi, Oděská, letectvo atd. Všichni vlny ukr. mobilizace se s třeskem provalily. Nyni probíhá 4.vlna, do které už berou i ženy do 50 let, které mají vojenskou povinnost, třeba lékařky nebo i absolventky ped.fakult, které měly 4 semestry vojenské přípravy. To vše spíše svědčí o zoufalém stavu ukr. armády.
K financům - jen k přežití obyvatelstva Ukrajina potřebuje min. 15 miliard v nejblížší době. Nějaké almužny z MWF nebo EU, které půjdou na splacení dluhů, úroků z těch dluhů a plyn, aby nebyly přerušeny dodávky pro EU, situaci nezachrání. Jen jeden den držení armády v bojové pohotovosti příjde na 10mln.usd...
50 mlrd., o kterých mluví Soros, nejsou, leda, že by je poskytl z vlastní kapsy s tím rizikem, že půlka bude rozkradená.
Státní aparát nefunguje, v Kyjevě obyvatelstvu už nejsou schopni zajistit ani pitnou vodu, viz. nedávné prohlášeni Klička, že i zelená voda je nezávadná. Každý den maji havárky nejen v infrastruktuře, ale i na elektrárnách, včetně jaderných (včera opět něco hořelo).
Obyvatelstvo nespokojené, válečná motivace téměř žádná, ačkoliv státní média ještě publikují štvavé výkříky některých válečných zoufalců.
Většina už se stará o vlastní přežití a přežití své rodiny - jen zaplatit za účty inkasa už pro mnohé je nadlidské úsilí, protože byly kráceny dávky, dfůchody, platy a ceny naopak vlivem inflace a poklesu hrivny průdce stouply.
Ukrajina už škemrá o úhlí od kohokolí, jen aby nemusela platit hned. Stačí Rusku nebo Číně požádat o splacení dluhů, Ukrajina se stane bankrotem. Jakou může zbankrotovaný stát vést válku? Ty silácké řeči ukr. politiku a udržování doutnajícího konfliktu mají za účel spíše maskovat reálný stav věci a svádět na válku nutnost utahování opásků pro obyvatelstvo, než skutečné odhodlání a možnost jakkoli úspěšně vojensky zasáhnout.