K 15. výročí potopení ponorky Kursk

12.08.2015 18:15

Nasredin |

Dnes je 15 výročí zániku ponorky K-141 Kursk. Nikdy nezapomenu na ten šílený výjev, kdy jedna z manželek zahynulého námořníka začala hystericky křičet na přítomného admirála Kurojedova. Pamatuji si tu nenávist, kterou tehdejší ruská media ventilovala vůči krátce zvolenému presidentu Vladimíru Putinovi.
Své si přisadil kromě jiných ruských osobností např. i Limonov v kapitole: БЕЗРАЗЛИЧИЕ И ЛОЖЬ (ИСТОРИЯ ГИБЕЛИ ПОДЛОДКИ “КУРСК”)

modernlib.ru/books/limonov_eduard/limonov_protiv_putina/read/

Četl jsem o Kursku několik knih a jsem přesvědčen, že byl potopen torpédem americké ponorky. V oblasti Barentsova moře probíhalo cvičení, kterého se zůčasnil Kursk spolu s několika hladinovými loděmi v čele s vlajkovým jaderným křižníkem Petrem Velikým. Kolem tohoto uskupení slídilo několik ponorek NATO včetně jaderných ponorek SSN Memphis a SSN Toledo obě třídy Los Angeles. O amerických kapitánech těchto útočných jaderných ponorek bylo všeobecně známo, jak jsou nafoukaní a agresívní a jsou indicie, že se jeden z kapitánů amerických ponorek se přes mezinárodně uznávaná pravidla o sanitární oblasti v místě námořních cvičení přiblížil k ruskému svazu na vzdálenost menší než byla únosná, což vyvolalo ostrou ruskou reakci. Kursk otevřel torpédomety, aby dal najevo, že nehodlá tolerovat američany za zadkem. Americký kapitán pravděpodobně z ponorky SSN 691 Memphis zpanikařil a odpálil těžké torpédo MK-48, které projelo z pravé strany zádi Kursku a zasáhlo pod ostrým úhlem přední část Kursku pod velitelskou věží v místě torpédové sekce, kde vybuchlo.

abecedarium.narod.ru/add/k2/k2-031.jpg

(zde je na fotografii místo, kterým proniklo americké torpédo do trupu Kursku. Na fotografii jsou patrné stopy ohybu kovu dovnitř trupu ponorky)

To byl ten první slabý výbuch.

whatreallyhappened.com/WRHARTICLES/KURSK/twoexplosions.jpg

V torpédové sekci došlo k sekundární explozi uložených torpéd, které zničily celou přední část Kursku a potopily ho (to byl ten druhý silný výbuch). Po této události americká ponorka informovala svoje velitelství o tom, co se stalo a to zase amerického presidenta Clintona, který ihned volal Putinovi, který byl v té době na dovolené v Soči. Oba presidenti se dohodli na tom, že do světa pustí verzi o náhodném výbuchu na Kursku, aby se v Rusku nejitřily vášně, že američani potopili jejich loď a aby se nežádala odplata. Na oplátku za to američani tiše odpustili ruský dluh vůči USA vzniklý za Jelcina, ukončení slídění útočných jaderných ponorek s raketami s plochou dráhou v pobřežních vodách kolem Ruska a zároveň se zavážou zaplatit všechny náklady s vyproštěním potopeného Kursku.

Zpracováno podle: abecedarium.narod.ru/add/k2/kursk2.html

 

Diskusní téma: K 15. výročí potopení ponorky Kursk

Autor je vůl

Poetry | 03.01.2018

Autor tohoto blábolu je neuvěřitelný vůl. Takový blábol totiž nemohl normální člověk nikdy vypotit. Kursk se potopila díky bordelu ruské armády. Špatnou manipulací či náhodným výbuchem. Kdyby ponorku potopili amíci, rusové by to okamžitě využili k propagandě, kterou šíří dnes i v minulých letech. Hnus, smrt rudým zmrdům.

Re: Autor je vůl

ZS | 19.06.2018

Jediný kdo je neuvěřitelný vůl je autor komentáře, který absolutně nechápe jak funguje globální politika a jako bonus trpí patologickou rusofobií.

Re: Re: Autor je vůl

lojzo | 10.08.2023

Opravdu!Autor komentáře musí být magor stejn jako Fiala!

Kursk

Pepa | 04.11.2015

Pakliže je to pravda- jed ůvod nejvyšší o řešení na půdě OSA a radě bezpečnosti a USA jsou povinny náhradou škod VŠEM POSTIŽENÝM!!!

:))

Karel | 21.08.2015

Jen dodatek. Z té ponorky než vyplula na to cvičení byly vyzvednuty 4 jaderné hlavice, které byly použity k akci "Fukušima". Z toho důvodu bylo rozhodnuto o jejím "uklizení".

Přidat nový příspěvek