Janukovyč se domáhá práv u evropských soudů

04.09.2014 21:41

ТаuRus |

A mezitím... Viktor Janukovič poměrně slušně bojuje v evropském soudě za svoje práva a svojí legitimitu, jako zákonně zvolený lídr Ukrajiny. Samozřejmě celou vládu Ukrajiny on nazývá zločinnou, nezákonnou a celkem špatnou.
Zdálo by se, kdo potřebuje tohoto nedoprezidenta, který utekl ze své země? Ale to není tak jednoznačné.
Janukovič, z pohledu mezinárodního práva, je absolutně legitimní a zákonný prezident Ukrajiny. Dokumenty a smlouvy, které byly porušeny při ozbrojeném převratu, se nikam neztratily, stejně jako i podpisy lídrů evropských zemí se nevymazaly. A proto i Evropa začíná chápat, že někde oni něco pokazili. A proto i soudní spor, nad přípravou kterého ruští právníci ztrávili hodně hodin, jde na plné obrátky.
Evropané začínají chápat dvě věci 1. Že se dostali do právnícké pasti, kterou vytvořilo jejich vlastní zákonodářství. Vždyť pokud oni přiznají Janukoviče neligitimním a neprezidentem, vznikne právní nonsence a nepříjemný precedens, který fakticky dovolí jakékoli skupině občanů jakékoli evropské země uskutečnit ozbrojený převrat a uchopení moci. Taktéž, podobný vývoj události diskredituje image a důvěru k řadě evropských zemí a EU dohromady, protože celý svět uvidí, co stojí podpisy těchto států a udělá logické závěry, nakolik je možné jím důvěřovat. Mimochodem, všímněte si, že mezinárodní právo neodpoští a nezapomíná. Ve všech rozhovorech nebo tiskovkách, všichni ruští diplomaté začínají rozbor ne z vojenských akcí na Donbasu, ne sestřeleným Boingem a jiných věcech o kterých bublá internet, ale z dohody od 21.2.2014.

2. Existuje ještě jeden důležitý aspekt, který v Evropě už začínají chápat, mimochodem ne bez pomoci naších gaučových vojsk, které pomohly donést do evropských mas veškeré hrůzy, které tvoří kyjevská junta. Politici pod tlakem společnosti a posílené opozice, pod tlakem ekonomiky, která je nepříjemně překvapena bumerangem od sankcí, začínají přemýšlet o tom, jestli už není na čase ukončit hrátky s Porošenkem a juntou. Lepší je předvídatelný Janukovič, než neřízená junta, kterou je možné odsoudit a potrestat, aby celý svět uviděl, že Evropa je pánem svého slova a spravedlnost sama.

http://politikus.ru/events/28763-ya-zhivoy-ya-legitimnyy-ili-vitya-nanosit-otvetnyy-udar.html