Jak McCain likviduje americké kosmické možnosti

02.01.2016 15:31

Nasredin |

 

Pokud se McCainovi podaří prosadit to, co chce (zákaz dovozu ruských raketových motorů RD-180), USA v kosmu skončí. A za to ho jednou jeho vlastní pověsí za velezradu.

http://www.ac24.cz/zpravy-ze-sveta/7208-americky-lockheed-martin-je-naprosto-zavisly-na-ruske-technologii-john-mccain-zuri-kvuli-lobbovani-za-ruske-kosmicke-motory

Zajímavá je i diskuze …

Zajímavé na tom je, že američané, i když mají k dispozici samotný motor i jeho technickou dokumentaci i samotnou špičkovou technologii nejsou (stejně jako Čína) schopni vyrobit jeho kopii, která by měla naprosto stejné parametry. Přitom tento motor byl vyvinut konstrukční kanceláří akademika Gluška v době vývoje sovětské měsíční rakety N1 v polovině 60-let minulého století. Přitom tento motor je zjednodušenou a zmenšenou 2-komorovou verzí daleko výkonnějšího 4-komorového motoru RD-170.

https://sk.wikipedia.org/wiki/RD-180

Je třeba si toto vše dát do souvislosti a vše to svědčí o vysoké kvalitě sovětského školství (s velkým důrazem na matematiku a fyziku), které dalo prostor a možnosti takovým technickým géniům jakým byli v raketové vědě Gluško a Koroljov (když čtu životopisy těchto lidí, zjišťuji, že většina z nich měla velmi prostý původ. Přesně chápu, o čem mluví Pjakin a Zaznobin, když mluví o válce proti současnému ruskému školství – tuto líheň géniů musí Západ zničit … – to je jejich prvořadý úkol (teno boj probíhá i u nás – i kvalita našeho školství je devastována naprosto stejným způsobem).

 

Diskusní téma: Jak McCain likviduje americké kosmické možnosti

školstvo

jana123 | 04.01.2016

tu sa ukazuje vizionarsky pristup Stalina - aby bolo umožnené kvalitne vzdelanie širokým vrstvám a títo ludia boli nielen ochotni sa vzdelavat a pracovat, ale boli navyse oddani - uvedomovolai si ze vzdelanie je privilegium a praca tiez. Dokazali sa vzdelavat a pracovat
s mimoriadnym nasadenim a za velmi tazkych skromnych podmienok - dokazali zazraky.

metalurgia

marek | 04.01.2016

hlavne tu ide o vysokú úroveň sovietskej/ruskej metalurgie, spracovania kovov, to sa nedá len tak okopírovať

Přidat nový příspěvek