J.Kedmi o spolupráci mezi státy, rozvědce. A zkušenost z přesídlením do Izraele

24.10.2016 20:01
TauRus
 

Včera jsem do rubriky „video“ dával pořad s J. Kedmi. Říkal tam pár zajímavých věcí.

https://cont.ws/post/408267

Zmíním se o některých z nich, ale myslím si, že celé video stojí za shlédnutí.
O rozvědce států.
Vztahy mezi státy se řeší dvěma kanály: otevřeným – politici a neviditelným – výzvědné služby. Kontakty mezi výzvědnými službami Kedmi považuje za efektivnější kanál.
Existuje oblast, kterou rozvědky řeší sami mezi sebou i v případě, že se politici nedohodnou. To je oblast mezinárodních vztahů. Kubánskou krizi nevyřešili politici, ale výzvědné služby GRU a KGB, které jednaly s Američany.
Výzvědné služby mají možnosti řešit nebo předcházet světovým konfliktům svoji cestou, efektivnější a bez tisku a politiku, kteří pracují na svoje zájmy. To bylo vždycky a v poslední době ty kontakty se rozvíjejí víc a víc.
Už Pjakin ve svých videích říkal, že ve výzvědných službách celého světa má GP svoje páky. Myslím si, že Kedmi zrovna popsal oblast, ve které GP zasahuje, když politici selžou.
Kedmi také řekl, že nemluví za Izrael, ale vyslovuje svůj názor. Ten jeho názor se často (a to už jsem vypozoroval z dřívějších diskuzí) rozchází s oficiálním stanoviskem Izraelu (Netanjahu). Pro příklad uvedu, že podle něho, Izrael bude muset vrátit Holanské výšiny, protože mu nepatří. Z tohoto důvodu, si myslím, že Kedmi bude člověkem GP, který v prostoru rusky mluvicích, ohlašuje jeho vize.
O Turecku. Erdogan, který se po pokusu o atentát, rozešel s Gulenem (ideolog Tureckého kalifátu), udělal jedinou správnou věc, která vede k zachování státnosti Turecka. Do budoucna se Turecko má stát velkým plynovým uzlem, do kterého bude proudit plyn nejen z Ruska, ale i Izraelu, Íránu, Ázerbájdžánu a jiných zemí, a který Turecko bude distribuovat do Evropy. Tím pádem břidlicový plyn, který dováží USA ve zkapalněném stavu, pro Evropu bude finančně nezajímavý.
Z toho vyplývá, že GP se rozhodl o pozastavení projektu „Islámský kalifát“ v Evropě, ale neznamená, že se ho do budoucna úplně vzdal. Turecko má politicky a ekonomicky posilovat. Já vím, že Pjakin mluvil o brzkém rozpadu Turecka, ale třeba Jefimov řekl, že existuje možnost (při správném chování Erdogana), že se Turecko zachrání.

Další věci, kterou Kedmi prozradil, je to, že v Aleppu se nachází několik cizích specnazů – francouzský, britský, ještě nějaký (nemám čas znovu poslouchat video), ale největším překvapením bylo, že se zmínil o možnosti přítomnosti německého specnazu. To by vysvětlovalo enormní zájem Merkelové a Hollanda o jednání s Putinem v normandském formátu, který oficiálně byl svolán kvůli Ukrajině. Údajně jím měl Putin říct, aby to hodili za hlavu, že se to nějak vyřeší, ale ať raději přemýšlí, jak se chtějí podílet na poválečném uspořádání a jak se chtějí účastnit na obnově Sýrie. Tj. přizval je do klubu vítězů po porážce Ameriky na Blízkém východě. Což je pro Německo s Francii dost lákavá nabídka, snad se rozhodnou v zájmu svých zemí.
Dle názoru Kedmího, o výsledku ve válce už je rozhodnuto a válečný konflikt, při nejhorším rozkladu potrvá maximálně do poloviny příštího roku.

Z jiných zdrojů. Prof. Panarin mluví o brzkém rozpadu Saúdské Arábie, která je umělým slepencem, vytvořeným britskou MI-6.
V SA se složila podobná konfigurace, jako v Rusku 90. let – rozpočet, který se z 90% skládá z prodeje ropy, značně pokles. Migranti, kterých je 11 milionů a ší’ité, podporované Íránem, začínají vyvolávat nepokoje. Kromě toho, se tam objevil svůj „Gorbačev“ s novým myšlením.
V této souvislosti připomínám, že nedávno se v Čecensku konala konference islámských duchovních, kteří vahhabismus (státní ideologie SA, která je základem ideologie terorismu ve světě), vyloučili z islámu. A Írán udělal to samé – postavil vahhabismus mimo zákon a zpochybnil právo SA na Mekku. Z čehož vyplývá, že Saúdské Arábie, aspoň v tom stavu, jako dnes, už odzvonilo. Rozhodně, do budoucna už nebude zdrojem pro mezinárodní terorismus.

 

Ještě, pro toho, kdo neví, kým byl Kedmi – náčelníkem izraelské rozvědky Nativ.
Původně – občan SSSR. Pracoval na vystěhování židů z SSSR do Izraele. Tehdy bylo cílem Izraele vytáhnout vzdělané kádry z SSSR k sobě a děti bývalých občanů SSSR židovského původu začlenit do izraelské společnosti (genetický materiál).
Měl jsem rozhovor s jednou židovkou, která podle toho programu, co zastřešoval Kedmi odjela s rodinou do Izraelu. Sama byla učitelkou ruštiny, manžel nějaký vědecký pracovník.
Řekla, že vše byl podvod. Naslibovali jim hory-doly, ale ve skutečnosti měli zájem jen o jejich děti. Oni byli občany 2. kategorie, kteří ve svém oboru neměli šancí sehnat práci. Když se po pár létech chtěli vrátit zpátky do Ruska, izraelská vláda jím napočítala takové náhrady za jejích přemístění, že to bylo nereálné pro ně zaplatit. Proto museli v Izraelu zůstat. Manžela této dámy poté, když viděl, jak se k němu jeho historická vlast zachovala, ranila mrtvice. Dnes je v ústavu. Sama učitelka musela pracovat, jako uklizečka v domech původních Izraelitů. Dnes, se vypracovala na pozicí speciální pedagožky, která pracuje s retardovanými dětmi, kterých je v Izraelu neskutečně mnoho, právě kvůli jejích zvyklostem ženit se mezi příbuznými.
Obě jejich dcery musely narukovat do izraelské armády, kde jím udělali takový výplach mozku, že dnes jsou patriotky Izraelu, přes to všechno, co jejích rodina tam vytrpěla.

 

Diskusní téma: J.Kedmi o spolupráci mezi státy, rozvědce. A zkušenost z přesídlením do Izraele

Ошибка Генштаба РФ.Яков Кедми

starý doktor | 25.10.2016

Velmi zajímavé video z názory Žirinovského a Kedmiho na současné dění včetně voleb USA a Sýrie. Co se týče Sýrie nejvetším problémem je úroveň řízení a schopností efektivně válčit u vládní syrské armády. Pokud by dobře bojovala tak by již bylo zdosaženo vítězství. Chybou genštábu RF bylo přecenění jejich vojenských schopností na válečném poli, což je možno změnit a ukáží to následující měsíce. Vítězství říká Kedmi, odkazujíc na se projev Putina k tisku, je jisté bez ohledu na časový rámec a nnyí se v podtatě již začínají politická jednání o poválečném vývoji této země.
https://www.youtube.com/watch?v=405kKD2rOd0

Tajné služby NATO v Allepu

CastroRuiz | 25.10.2016

Nech sú radi, že Putin nie je Stalin.
Ani jeden z nich by živý z Allepa nevyliezol.
A ja sa priznám, že by som im to z chuti doprial.

"Holanské výšiny"hmmmm,pokud vůbec jsou...

BPN1 | 24.10.2016

...takové nějaké,tak v asi Holandsku a možná je okupují taky Izraelci,ostatně,jako skoro všechno,co má vert,ale vrátit by měl v první řadě ty Golanské....

Re: "Holanské výšiny"hmmmm,pokud vůbec jsou...

Nosáč | 24.10.2016

Ale no tak, BPN1, Taurus přece používá češtinu jako svůj druhý jazyk a vede si znamenitě! Sám se profesionlně zabývám jedním cizím jazykem a znám to moc dobře, jak neskutečně těžké je být bezchybný... Mimochodem, ta asociace Holany - Golany vůbec není blbá. Rozhodně ne víc než dejme tomu termín "Otomanská říše", jak nám pořád tlačí naši papoušci Reuters (V říši otomanů se asi všichni válejí na otomanech:)
Podstatné jsou informace, které nám Taurus zprstředkovává a toho je třeba si vážit!
Dám ti hádanku: Přelož do češtiny větu: "U majej krásky óčeň krásnyj živót!"
Uvidíme, jestli si ještě něco pamatuješ ze školy (pokud jsi starší ročník jako já). Zdarec!

Re: Re: "Holanské výšiny"hmmmm,pokud vůbec jsou...

libor smetana | 25.10.2016

asi bude brzy rodit:-))

Re: Re: Re: "Holanské výšiny"hmmmm,pokud vůbec jsou...

libor Smetana | 25.10.2016

krasávica

Re: Re: Re: Re: "Holanské výšiny"hmmmm,pokud vůbec jsou...

Nosáč | 25.10.2016

Už jste viděl těhotnou pastelku?

Re: Re: Re: Re: Re: "Holanské výšiny"hmmmm,pokud vůbec jsou...

M.C. | 26.10.2016

Já ne, ale slyšel jsem o ní takovouto hádanku:
Jsou dvě tužky a pastelka.
Pastelka je těhotná. Se kterou tužkou to má?
???
S tou bez gumy.

Re: Re: "Holanské výšiny"hmmmm,pokud vůbec jsou...

CastroRuiz | 25.10.2016

Moja farba má veľmi červené brucho/pupek. :)

Re: "Holanské výšiny"hmmmm,pokud vůbec jsou...

mdmml | 25.10.2016

Je to odkaz iný ... H - CH - G
Golanske vysiny -- GOLANY - Holany -slov. Hoľany (ako holý, neporasteny, pustý kopec, územie - slov. hoľa...)
Galícia ( Halič ) - záp. Ukrajina - Sarmati , Skýti
Galícia - pyren. poloostrov - suebské kráľovstvo
Galatia - Malá Azia - "vlasatí" Volcae
Galilea - Palestína - Pelištejci, Skýti (vlasatí)
Galia - Francusko - keltské osídlenie
Galanta - Slovensko - mesto
Holíč - Slovensko - mesto
Halič - Slovensko - obec - okr. Lučenec
Galati - Rumunsko - mesto
Preto je tam napísané Holanské - bez D...

Re: Re: "Holanské výšiny" - a predsa su :)

mdmml | 25.10.2016

Myslim si, ze TauRus ovlada nielen cestinu, ale bude toho viac...
Co nas moze iba tesit a aj to, ze sa predsa nasli... :)
Vela zdrau.

Re: Re: Re: "Holanské výšiny" - a predsa su :)

mdmml | 25.10.2016

Este jedna poznamka, ak toto spojenie pouzil Kedmi (teda vyslovnost s G- slovanska jazykova skupina, my sme H), TauRus to prelozil velmi spravne a to hlavne, lebo pochopil spravny obsah a povod tohoto slova a historickeho toponimickeho podkladu co je velmi dolezite a vyjadruje hlavnu podstatu veci, teda povodne slova(e)nske oznacenie. Co svadsi o hlbsich znalostiach-klobuk dole.

Přidat nový příspěvek