Informační bomba: USA se omluvily Asadovi za útok na syrské vojáky

24.09.2016 17:56

USA se omluvily syrskému prezidentovi Bašáru Asadovi za letecký útok na syrskou armádu, oznámil ministr zahraničních věcí RF Sergej Lavrov.

„Ano, omluvily se", řekl ministr ve vysílání pořadu Vesti v sobotu, kdy odpovídal na otázku, jestli se omluvily USA syrskému prezidentovi za letecký útok v okolí Dajr az-Zauru. „Situace (kolem leteckého útoku) je trochu divná. Řekl jsem ministrovi zahraničí Johnu Kerrymu, a pak i na schůzce Mezinárodní skupiny na podporu Sýrie, že situace v Dajr az-Zauru je na rozdíl od situace v Aleppu, kde se linie dotyku neustále mění, už více než dva roky statická. Syrská vojska jsou tam v obklíčení ISIL. Pravidelně tam dopravujeme humanitární pomoc a jiné zboží denní potřeby, shazujeme to z letadel. Podobné lety uskutečňovala také OSN. Jsou to známá fakta. A je velmi těžko uvěřit tomu, že rozvědčíci koalice vedené USA, která působí proti ISIL na celém území Sýrie (a právě ISIL obklíčil v Dajr az-Zauru vládní vojska), mohli zapomenout na to, kdo a kde se tam nachází. I když nechci nikoho z ničeho obviňovat", zdůraznil ministr.

zdroj: sputniknews.com/svet/20160924/3871882/usa-asad-letecky-utok-armada.html

USA se omluvily „tyranovi“ Asadovi. Po všech těch lžích a hysterií, kterou předváděla Power, v OSN. Po obviněních Ruska z útoku na kolonu humanitární pomoci OSN, USA se MUSELY omluvit, protože fakta, která předložila ruská strana se nedaly jen tak shodit ze stolu. Kdyby se neomluvily, tak by už oficiálně byly vnímány, jako spolupracovníci ISIL.
Samozřejmě, ještě přijdou provokace, ale každá další provokace bude jen hřebíkem do rakve samotných USA.

Diskusní téma: Informační bomba: USA se omluvily Asadovi za útok na syrské vojáky

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek