Hysterické reakce Západu na poselství V. Putina

02.03.2018 17:06

Lin

 

Včerejší Putinova řeč vyvolala na „západě“ velmi hysterické reakce. Většina novinářů nerozebírá tu většinovou část (tj. o vnitřních problémech Ruska, o jeho směřování, ekonomice, vzdělávání atd.), ale všichni se zaměřili na část poslední – vojsko a nové ruské zbraně. A pokud kdo rozebírá, označuje tuto část za „předvolební Putinovo vystoupení“, které nemá pro Rusy žádnou váhu, v jejich životech se nic nezmění, protože to jim jejich prezident slibuje každoročně.

Nehysterická reakce je od vojensko-analytické agentury The National Interest, která suše konstatovala, že za těchto okolností je chlouba US-army a její nejdražší součást – letadlové lodě – naprosto k ničemu.
Rusko místo toho, aby se snažilo Ameriku napodobit a vyrábělo své vlastní letadlové lodě, se vydalo jinou a podstatně levnější cestou. Zaměřilo se na „neviditelné“ malé ponorky a vývoj balistických raket. A proti takovým je „americká chlouba“ bezbranná.
https://politexpert.net/77991-inosmi-rossiiskoe-skromnoe-oruzhie-sdelalo-bespoleznym-avianosnyi-flot-vms-ssha?utm_source=smi2_net&utm_medium=cpc&utm_campaign=buy

A nyní k reakcím hysterickým:
Všichni jsou „bez sebe“ z videoprezentace. The New York Times píše, že kvůli tomu Putin nevystupoval v Kremlu, ale v sále Manéže (výstavní sál). The Guardian usuzuje, že tato „pompézní prezentace“ nastartuje nové závody ve zbrojení mezi Moskvou a „západem“.
Putinova slova o tom, že na „západě“ je po celou dobu nikdo nechtěl vyslechnout, nikdo s nimi nechtěl mluvit, takže ať si tedy poslechnou nyní, vysvětluje Daily Express jako „špatně skrývanou otevřenou hrozbu západu“. Le Figaro nazval Putinova slova jako řeč „všemocného, neporazitelného a mstivého vojevůdce“.
Le Devoir připomíná, že tento „militaristický projev a chvástání se novou vojenskou mocí země“ se děje právě v době, kdy jsou vztahy Moskvy se „západem“ na bodu mrazu – nejhorší od studené války. Frankfurter Rundschau řeč označuje za „ozvěny sovětské minulosti“.
The Washington Post pokládá řeč za „signál pro Washington a hozenou rukavici“. Putin prý dal jasně znát, že „západu“ bude čelit i nadále.
Snad jediný novinář chápal, co chtěl Putin říci a pro kanál Welt v reportáži uvedl, že toto až děsivé a velmi jasné varování „západu“ nebylo hrozbou, ale žádostí směrem k západu – „Chovejte se k nám jako k sobě rovným“.
https://russian.rt.com/inotv/2018-03-02/Mirovie-SMI-Zapad-uslishal-poslanie

 

Diskusní téma: Hysterické reakce Západu na poselství V. Putina

Všichni ti pisálkové

Jezinka | 04.03.2018

by měli přemýšlet nad tím, co Putin ještě neřekl. Co ještě má RF v záloze.

Hysterické reakce Západu !

Monika Ikema | 04.03.2018

Jsem narozená veŠvýcarsku mohu vás ujistit že plno našich lidi jsi velmi Ruska váží a pan Putin sám osobně je génius dnešni doby ! Nemluví nikdy do vzduchu a co řekne se zakládá na pravdě !Přeji mu opět zvítězít ve volbách jakož i plno milionů lidi po celém světě !

Re: Hysterické reakce Západu !

deva | 06.03.2018

Všeobecne ľudia v eu su hodeny cez palubu.Štatnemu zriadeniu v EU je občan ľahostajny.Polirické "vedenie" sa odtehlo id vnimania potrieb občanov jednotlivých štátou.Každa vlada je predajna,zkorumpovana a teda vydierateľna a tak plnia príkazy objednavateľov (viď. merkel,makron atď.)

bonmot

Toňýček | 03.03.2018

Mají prý v Rusku takový bonmot; Kdo nechce mluvit s Lavrovem, toho čeká rozhovor se Šojgu. Myslím si, že druhá část Putinova projevu byla právě o tomto. Tož tak ;)

Hysterické reakcie,kdeže,vytriezvenie z bludov!

A.D. | 03.03.2018

Aj elity v USA si počas studenej vojny reálne uvedomovali náskok Sovietskeho zväzu,ktorý ich desil a priťahoval zároveň.Napriek falošným proklamáciám,že Sovietsky zväz je obrom na hlinených nohách(čo tvrdil svojho času aj Hitler),ktorý je plný zaostalých mužíkov,ktorí sú tak chudobní,že sa hrabú v kontajneroch(propaganda sfotila pioniersky zber papiera a tvrdila,že v Sovietskej zóne hladujeme dokázal Sovietsky zväz nastaviť taký technologický náskok,že USA prestali stíhať.USA tvrdili,že Sovieti údajne iba napodobňovali americké stíhačky a zbrane,kopírujú americké technológie a pritom sami potíšku hľadali cestičky,ako sa dostať k zbrojným technologickým novinám Ruska.Zatiaľ čo ZSSR za čudných okolností ukončilo program kolmo štartujúcich stíhačiek,len rok po tom Británia predstavila ohavne štvorcový Harrier,ktorý mal kolmé štartovanie a predstavila ho ako kompletne vlastný vynález.Nehovoriac o Sovietskom ponorkovom loďstve a lietadlách Suchoja,ktorý bol nekorunovaným kráľom oblohy,USA to neuznali a tvárili sa,že kráľom je ich F-ko,ktoré bolo už dávno za zenitom..V skutočnosti sa neudialo nič,čo si elity západu neuvedomovali.Len neočakávali,že sa Rusko ako nástupník zničeného projektu ZSSR a Varšavskej zmluvy dá dokopy tak rýchlo.Oni dúfali v zrútenie tvárou v tvár slabého Ruska proti jednote západu.Nestalo sa,Putin uterák do ringu nehodil ani v r.2000,ani v r.2014,kedy sa západ o to priamo pokúsil.Teraz im docvaklo,že tie šance sú už dávno preč.Hystéria to nie je,len plač nad vlastnou premárnenou šancou,ktorá znamená jediné-úpadok a zánik západnej moci,ktorej sa vysmejú aj krajiny 3.sveta...

Re: Hysterické reakcie,kdeže,vytriezvenie z bludov!

Ivan | 03.03.2018

A.D. Vy jste asi z jine planety, nebo jste nikdy nebyl v SSSR a v Rusku. To co popisujete je teměř přesně opsano z ruských propagandiských članků, kterýma se hemži internet.
Za poslednich 18 let ruska ekonomika vyrostla na 7%. Připomenu,že ekonomika Činy nebo Indie roste o 7% ročně. Poslední 3 roky je stagnace.
Rusko a Putin misto toho aby řešil vnitřni ekonomicke a socialní problemy nejvetšihoa nerostama nejbohatšiho statu světa,poušti se zas do vojenske avyntiry a obnovení studene valky, zkratka posila signal zapadu - když s nama ne budete kamaradit, tak vam ukažeme. Toto už tady jednou bylo, a vime jak to dopadlo - rozpad Sovetskeho Svazu a deset let totalni ekonomicke krize v postsovetskem prostoru. A k těm animačnim filmum, co byli ukazane vyjmečně pro vnitřniho potřebitele nebo li potencionalniho voliče neni co dodat: když nemužu ukazat žadne pozitivne vysledky ekonomiky za šest let a naplněni slibů, ktere jsem voličum daval, tak ukažeme jakjsme silne, a jak ukažeme zapadu kuzkinu mat (slova CHrushcheva)
A jestli si myslite, že zapad a USA se toho lekli, takto jste na omylu. naopak - americke jestřaby dostali dostali jasne poselstvi a trumf do rukou, že jejich politika sankci a izolace Ruska je spravna, tak že v tom budou pokračovat ještě z vetši zarputilosti a snahou.

Re: Re: Hysterické reakcie,kdeže,vytriezvenie z bludov!

A.D. | 03.03.2018

Možno ste nepochopil celú pointu,západ už reálne pripravoval vojenskú konfrontáciu.Nezabúdajte na to,ako svojho času Cameron blúznil o "moci" Británie,ktorá je vraj oveľa silnejšia,ako "regionálna mocnosť" Ruska a v r.2014 bol západ rozhodnutý "dupnúť na Rusko".USA skrachovancom nezostalo iné,než vsadiť všetko na jednu kartu presne ako Hitler-ovládnuť Rusko a zahojiť sa na jeho zdrojoch,inak hrozila katastrofa v podobe "perestrojky" USA.Západ už-už čakal,že sa Ruské elity tvárou v tvár takému nátlaku vzdá a prijme Putina ku kapitulácii pred "hegemónom" spolu so svojimi satelitmi v Európe.Západ však čakal šok v podobe odpoveda Putina-Čo tu chcete?Máme jadrové zbrane!Tak pripravovaný nátlak na Rusko okamžite poľavil,pretože arzenál Ruska bol dostatočný aj vtedy,veď západným jelitám by nezostábvalo iné,než stráviť životy v bunkroch,jesť konzervy zo zlatých tanierov a hrať golf s diamantami 500 metrov pod zemou..Politika sankcií je prejavom slabosti západu,ktorý sa márne snaží zastaviť rozvoj Ruska.Poslednou zbraňou neokonov je vyrabovanie a totálna likvidácia Ukrajiny,pretože aj John Mac Cain vyhlásil,že jediný,kto bude zachraňovať Ukrajinu je Rusko a práve to značne vyčerpá ekonomiku Ruska natoľko,že ho to znovu zbrzdí o ďalších 30 rokov.Čo neokonzervy nevedia je to,že Rusko podmieni spoluprácu s Európu jedinou podmienkou-podieľania sa na sanovaní Ukrajiny.Inak si Európa bude musieť hľadať iného partnera-ale žiaden nemá zdroje,potenciál,ani silu ako Rusko..

Re: Re: Hysterické reakcie,kdeže,vytriezvenie z bludov!

Jarin | 03.03.2018

Ivane,Ivane.Putin řekl,co musel a nechvástal se.Rusko se ubrání vždy.Celé Dějiny jsou toho důkazem.Duch Slovanských národů není tak zhýrale materialisticky zaměřený,jako na egoisticky zhýralém Západu,kde Rozum přestává prostě normálně fungovat a je zcela zaměřen na pokleslé zvířecí pudy a živočišný rozum.Rozum Západu se stal pouhým Antirozumem, Sebedestrukcí. Pouhým dravcem,zrůdou. A to jsou obrovské rozdíly.

Re: Re: Hysterické reakcie,kdeže,vytriezvenie z bludov!

petjan | 03.03.2018

Předstíráte, že Vám záleží na Rusku, ale to není pravda. Vám vadí že není tam kde ve zlatých devadesátých, tj. na kolenou. Asi byste to chtěl zpátky, že? Myslíte si že když zmizí Putin, zmizí problémy? Kdepak, problémy teprve začnou. Myslíte že Navalný by to ukočíroval? Ani náhodou, milý pane.
Běžte podiskutovat na IDNES, tam si budete rozumět. Tam jsou i exoti, kteří tvrdí že Rusko se od roku 2000 propadlo, protože Putin. A jejich soudruzi jim za to dávají plusy. To už hlava nebere.

Re: Re: Hysterické reakcie,kdeže,vytriezvenie z bludov!

Cico Ciciak | 03.03.2018

Počuj Ivanko, a ty si mi len taký hlupák alebo nepriateľ?
Lebo, ak ma pamäť neklame tak tu už bolo niekoľko krát spomínané, že Rusko musí riešiť aj (alebo najprv) globálne problémy, aby mohlo (potom) riešiť svoje lokálne - to sú typické spojené nádoby, resp. to druhé je podmienené prvým!
Tiež sa tu už spomínalo, že Rusko si nemôže dovoliť ne-realizovať svoju vlastnú koncepciu globalizácie, lebo ju budú realizovať iní, a najskôr v neprospech Ruska!
Takže si najprv naštuduj potrebné informácie a získaj náležité znalosti a až potom nám tu rozdávaj "múdra" (toto nie je mejnstrím, kde si každý trepe, čo sa mu zachce bez toho, aby to malo i hlavu a pätu, a bolo podložené presvedčivými/neotrasiteľnými argumentami - čo rozhodne nie je tvoj prípad, lebo tvoje pseudo "argumenty" stoja na hlinených nohách)!
Po úspešných voľbách sa už Putin a spol. snáď budú môcť konečne viac venovať aj domácej politike, a to i vďaka týmto novým zbraniam (na ktorých pracovali dlho a ťažko - vyplatilo sa!), ktoré dramaticky menia globálnu situáciu, rovnováhu síl a zabezpečujú Rusku ochranu pred fašistickým a imperialistickým kolektívnym západom na čele s USA.

Re: Re: Re: Hysterické reakcie,kdeže,vytriezvenie z bludov!

Cico Ciciak | 03.03.2018

Samozrejme, že podľa jedných môže byť návrat Krymu k RF sofistikovaná akcia Ruska (keď Krym šikovne vyfúkli západu, konkrétne americkej regionálnej/štátnej "elite"), podľa druhých zase násilná anexia časti územia "suverénnej" Ukrajiny, a podľa ďalších dokonca ani tá anexia v zmysle výkladu medzinárodného práva.

Ale než toto, možno ešte dôležitejšie otázky sú:

- Malo Rusko vôbec na výber?

- A čo by sa stalo (resp. aké následky by z toho vyplynuli pre Rusko a svet), keby Rusko "neanektovalo" Krym?

- Kto mal väčšie (morálne) právo - USA alebo Rusko?

- Bol by na Zemi dnes ešte život, alebo už iba púsť ako dôsledok jadrovej vojny medzi kolektívnym imperialistickým západom na čele s USA a Ruskom?

Dobré otázky, že?
Len si treba na ne vedieť aj adekvátne odpovedať.
Je to o vyššej úrovni chápania a morálky!
Svet nie je čierno-biely a až taký jednoduchý, jak sa nám tu niekto neustále snaží "nakukať" hlavne cez mejnstrímové meeediá!

Re: Re: Hysterické reakcie,kdeže,vytriezvenie z bludov!

VLASTENEC | 04.03.2018

Ty si uplny KOKOT... Zapad sa snazi vyprovovokovat Rusko k jadrovej vojne, si o o Putina chrap neobtieraj lebo ti ho niekto rozmlati!!!!! Imbecil, dopln si vedomosti co sa vlastne deje so svetom ti HOVADO DEMENTNE!!!! Co nam sem zapad lifruje, cerne papule + stahuje slucku raketovou obranou okolo ruska. Je to prirodzena defenziva!!!! Vyjebani americki curaci a TY S NIMI!!!! TAHAJ DO PICI DO DETROITU TY KOKOT PROAMERICKY!!!!!

Re: Re: Re: Hysterické reakcie,kdeže,vytriezvenie z bludov!

Jeseter | 06.03.2018

+++++++++++++++++

vzkaz

M.C. | 03.03.2018

Sveřepí šakali zavile vyli na bílý měsíc.

Vzhledem k tomu, že Putin nemá ve zvyku planě se chvástat a ohánět se silnými slovy, je nutno to brát vážně.
Zřejmě tím chtěl upřesnit situaci pro všechny zúčastněné - posílit odhodlání těch, kteří se obávají že Rusko může být vojensky poraženo a naopak ukázat zuby těm, kdo si myslí že Rusko je možno vojensky porazit, aby se probrali a nesnažili se dále zostřovat situaci. Protože už teď začínají tahat za kratší konec a situace se bude dále měnit tímto směrem, protože Rusové mají našlápnuto.
Neokonzervy holt podělaly co mohly a armáda a nové vedení USA se s tím bude muset nějak popasovat a obhájit zájmy USA ve světě. Předtím je ovšem musí přehodnotit, to si myslím že už udělali a dospěli k neradostnému zjištění, že toho co by USA pro udržení svého postavení ve světě potřebovaly udržet a obhájit je podstatně více, než co jsou reálně obhájit schopny.
Nezbývá než usilovně licitovat o nějaký kompromis a každý ústupek se snažit prodat co nejdráže.

Úder silný, nikoliv však smrtelný, přináší smrt tomu, kdo takto udeřil. Nicollo Machiavelli

Už před časem jsem někde četl, že pokud vám Vladimir Putin učiní nabídku je dobré ji přijmout, ta první bývá zpravidla win-win, každá další už je pro vás méně výhodná.
Dobře je to teď vidět na problému syrských Kurdů.

Re: vzkaz

Ivan | 03.03.2018

M.C.
Vzhledem k tomu, že putin ma ve zvyku lhat a chvástat neustale a pořad, chtěl bych Vám oponovat.
Řekněte mi, který stat zapsledních 25 let aspon'naznakem ohrožoval rusko vojenskí? Kdo chtěl obsadit aspon' nejakou čast teritria ruska?
Naopak - rusko v 90 letech rozpoutalo vznik neuznavaných statů a teritorii, ktere ma pod svou vojenskou kontrolou: Abchazie, Jižni Osetie, Pridněstrovje a ted' ještě přidalo Krym a Donbas.
Co se tyče ustupků a kompromisů ze strany zapadu: žadný ne bude ani být nemůže - zadobření agresora nikdy ne vedlo k jeho sklidněni, naopak dostave ještě vetši chutě.
Ale ekonomicke sankce a mezinarodni izolace přivede k tomu, co se stalo koncem 80 začatkem 90 let.

Re: Re: vzkaz

Hum | 03.03.2018

Neztrapnuj se Ivane..

Re: Re: vzkaz

Cico Ciciak | 03.03.2018

:DDD

Re: Re: vzkaz

mpskus | 04.03.2018

podla mna si obycajny troll - provokater, kedze tvoj prejav je vcelku kultivovany, je jasne, ze nemozes byt taky hlupy aby si pisal take nezmysly, ale aj taki provokatery ako ty su potrebni, aby si ludia co to precitaju uvedomili, co za nezmysly im ponuka tzv. mainstream, lebo tvoje reakcie su presne o tom

Re: Re: vzkaz

Jana | 06.03.2018

Putinovi patří velký obdív a dík za to, že se nenechal vyprovokovat od Američanů a spol.Držíme mu palce a pevně věříme,že všechno dobře dopadne.

Hlupáci a 6. priorita

Přemek | 02.03.2018

Je až komické sledovat to míru hlouposti těch, co s rostoucí nervozitopu zjišťijí, že se jejich růžové sny o vlastní narřazenosti hroutí. Jedinou myšlenkou je pak vyděšeně natažený ukazováček na "Ruské agresivní zbrojení s cílem světovlády". Oni si vůbec neuvědomují, že tím projevují vlastní hloupost a že nevědí, co mají dělat, když jedna kapsa je prázdná a druhá vysypaná. Vždyť zadarmo přece západní kuřata nehrabou, natož aby časem začala snášet, že? Takže se blíží osudový zlom, kdy se současně zhroutí finanční systém, aby se jako Fénix vzápětí opět nastartoval, ale pouze v platebním styku (finacování transakcí). Vše ostatní zmizí jako pára nad hrncem a s tím dojde k onomu kapitálem tak oslavovanému krizovému očištění.. Prognózuji, že s nastávajícím březnem začnou první vážné otřesy, které dají zapomenout na nějaké ruské vojenské technologie, jež navazují na staré velkotartartské (piezoelektrické minerální hyperzvukové dělové náboje). Do děje totiž vstupují ti, kteří svěřili Velké Tartárii (předchůdkyni RF) za její přátelskou a odpovědnou formu společnosti technologie, které pouze v odpovědných a mravných rukou mohou sloužit k účinné obraně a nejsou tak zneužitelné pro agresivní účely. Svět začíná chápat, že klanově korporátní uspořádání kapitalismu je jeho poslední fází poté, co zfúzované globální korporace natolik vyčerpaly své zdroje, že implodují do sebe a z jejich zbytků vznikne opět socioekonomický systém založený na činorodém příspěvku každého člena společnosti ke kvalitativnímu rozvoji sounáležité společnosti. Čas již brzy ukáže, co má a co nemá hodnotu a důležitost pro lidský život...

Re: Hlupáci a 6. priorita

Paw | 03.03.2018

Obrovske premnozeni hloupych parasitu.
Dokola tvdi ze obrana naroda je zlocin,/samozrejme USA vyjimka/ a usilovani o svetovy mir jeste vetsi...
Mentalni trpaslici jenom vedou k mentaknimu zhrouceni...

Řeči o ruském "blafování"

Nejl | 02.03.2018

Nejlepší důkaz toho, ze Rusko opravdu neblafuje : Titulek článku

konečne

ujo fero | 02.03.2018

Konečne na západe niektorí pochopili, že Rusko nie je obor na hlinených nohách a Putin nie je opitá bábka v rukách SŠA ako ožran Jelcin. Anglosasi narazili ako za čias Petra Veľkého a Josifa Visarionoviča. . Slovania pamätajme aj na Mníchovskú dohodu, keď si Briti a Francúzi vytreli s Československom zadok.

Re: konečne

Lu | 02.03.2018

Naprostý súhlas, niet čo dodať.

Re: konečne

Koloděj | 02.03.2018

Čo to táráš ? pohraničí v zájmu zachování své prezidentské funkce nabídl sám Beneš, a aby to doma nevypadalo jako podlejzání požadoval po "spojencích" v této věci ultimátum ...

Historie je občas plná překvapení ...

Re: konečne

Přemek | 02.03.2018

Tak jest, proto je naší perspektivou euroasijská zóna soutěživé spolupráce, nikoli euroatlantická zóna destruktivní konkurence.

Re: konečne

asdf | 03.03.2018

misto petra velikeho by tam mel byt spis Ivan "Hrozny", ale jinak velmi dobra poznamka, zvlast o tom jak s nami zapad vzdy akorat tak zametl a vyuzival nas na sve spinave plany (viz uvedeny pripad chutneho sousta aby hitlerovska bestie dostatecne zesilila a pohnula se pozadovanym smerem)

„Chovejte se k nám jako k sobě rovným“?

Josef Švejk | 02.03.2018

Myslím, že se i kanál Welt hluboce mýlí. Pokud by porovnal filosofii života jak ji chápou v Rusku a na západě, pak by musel sebekriticky připustit, že západ Rusku nesahá ani po kotníky. Soudím, že Putin chtěl říci: "Rádi s Vámi budeme diskutovat, spolupracovat atd., ale po staletých zkušenostech právě s Vámi nám promiňte, když při tom budeme držet v rukou hůl."
To už říkal starej hostinskej Rampa na Vinohradech, když mu chtěl někdo zůstat dlužen, že "Přijde někdy na člověka takovej moment, že je ke všemu hluchej jako pařez."

Re: „Chovejte se k nám jako k sobě rovným“?

Koloděj | 02.03.2018

hm ... super vystihnuto ...
+1

Re: „Chovejte se k nám jako k sobě rovným“?

Dagmar | 03.03.2018

ano, spravne videno

A co jste čekali?

Pepan | 02.03.2018

Pokud by takovéto proslovy pronesl Kačer Donald tak by tzv západní pisálci pěli ódy na vyspělost Yaankee technologie a neodpustili by si narážky na Rusko ovšem když je to opačně je hned oheň na střeše že?

Přidat nový příspěvek