“Horký brambor” Ukrajina – shrnutí z 3.3.2016

04.03.2016 14:50
TauRus

 

Včera se setkali ministři zahraničí zemí “normandské čtyřky” v Pařízi. Na pořadu dne bylo plnění Minských dohod, které mají uregulovat vztahy Kyjeva s Donbasem.
To, že EU si sama stanovila plnění těchto dohod, jako podmínku urovnání krize s Ruskem a následné zrušení sankcí, které způsobují rozkol v samotné Evropě, pro nikoho není tajemstvím. Také víme, že největší problémy s plněním Minských dohod způsobuje samotný Kyjev, který nechce přistoupit na federalizaci země a poskytnout Donbasu zvláštní status, což dělá nejvíce vrásek EU, protože na jejích bedrech leží největší starost o zajištění udržení Kyjeva nad vodou. Přičemž, při sílící migrantské krizi, režimu sankcí a v této souvislosti rostoucí nespokojenosti občanů zemí EU, Brusel už nemá kapacity na vydržování svého nevypočitatelného souseda.

Podíváme se, jaké signály byly vyslány směrem ke Kyjevu před setkáním v Paříži.
1.MMF – dokud v Kyjevě nevyřeší situací kolem budoucí vlády Ukrajiny a neobnoví stabilitu parlamentní koalice v Nejvyšší Radě, peníze nebudou.
http://www.politnavigator.net/ot-mvf-pryamym-tekstom-poka-v-kieve-ne-razberutsya-s-yacenyukom-i-s-koaliciejj-deneg-ne-budet.html

Také nebude další převody peněz od MMF, dokud Ukrajina nezačne jednat s Ruskem o vyrovnání svého dluhu.
http://politikus.ru/events/71452-mvf-svyazal-ocherednoy-transh-pomoschi-ukraine-s-dolgom-kieva-pered-rossiey.html

2. OSN vyzvala Kyjev, aby byl vyšetřen případ blokády Krymu a viníci potrestání.
http://www.politnavigator.net/oon-rekomendovala-ukraine-arestovat-zachinshhikov-nezakonnojj-blokady-kryma.html

OSN požaduje, aby Kyjev uznal doklady vydané v DLR a LLR
http://www.politnavigator.net/v-oon-tochno-zaseli-separy-trebuyut-ot-ukrainy-priznat-dokumenty-vydavaemye-v-lnr-i-dnr.html

3. J.K. Junker prohlásil: “Ukrajina, bez pochyby, se nemůže stát členem EU během nejbližších 20-25 let. To samé se tyká její perspektivy ohledně vstupu do NATO”
http://politikus.ru/events/71469-zhan-klod-yunker-ukraina-ne-stanet-chlenom-es-blizhayshie-25-let.html

4. Nizozemí – vyšetřovací komise případu sestřeleného na Ukrajině Boingu konstatuje, že USA neposkytly slibované údaje ohledně toho, kdo je viníkem tragedie.
http://politikus.ru/events/71418-niderlandy-porazheny-ssha-ne-dali-obeschannye-dannye-o-gibeli-mh-17.html

Jen připomínám, že Rusko naopak, poskytlo dostatek materiálů, které dokazují, že na tragédii se podílela ukrajinská strana.

Hlavním symbolem, který ukazuje na to, komu EU hodlá předat svůj “horký brambor” – Ukrajinu, spatřují v ceremoniálu fotografování ministrů zahraničí “normandské čtyřky” před samotným jednáním.
Poprvé, za celou existencí tohoto formátu, vlajku Ukrajiny dali vedle vlajky Ruska. Tj. jasnější signál už snad manažeři EU nemohly Kyjevu poslat – zde je vaše místo, snažte se vyjít s Ruskem, my vás už nechceme.
Také, že tento signál způsobil největší zděšení u představitele Ukrajiny Klimkina. Ten, když uviděl, že se má postavit vedle Lavrova, nejdříve se pokusil utéct k vlajce EU. Ale tam už přicházel Steinmeier a ukázal Klimkinovi na jeho nové místo a postavení. „Budeme muset stát vedle sebe”, ironicky poznamenal Lavrov. Všichni ministři se usmívají, kromě Klimkina. Zde je to video:
http://cz.sputniknews.com/svet/20160304/2508335/lavrov-klimkin-pariz-video.html

Výsledky setkání – Ministr MZ RF Lavrov prohlásil, že žádný pokrok v jednání “normandské čtyřky” dosažen nebyl kvůli pozicí Kyjeva.
Návrh francouzské a německé strany, aby na východě Ukrajiny byly v červnu provedeny volby, Kyjev zamítl.
https://russian.rt.com/article/151918

Závěr. Jestli evropské a globální elity (MMF, OSN) posílají Kyjevu signály, že se má s Ruskem dohodnout a Kyjev to nečiní, tak za tímto jeho rozhodnutím mohou stát už jen národní elity USA (neocons), kterým víc vyhovuje chaos a neklid v Evropě. Také nechuť samotné vládnoucí kliky Ukrajiny věci řešit, protože splnění Minských dohod by jen přiblížil její konec. Což znamená, že v nejbližší době nejspíše zažijeme pokus o umravnění amerických elit ze strany GP. Ani ukrajinskou elitu nečeká nic dobrého, občany Ukrajiny, tím pádem, také.

 

Diskusní téma: “Horký brambor” Ukrajina – shrnutí z 3.3.2016

Kyjev

Putinovec | 05.03.2016

To divadlo s vlajkou jsem zaznamenal.A protože sleduji pravidelně Pjakina,chápal jsem,že to není náhoda ale sdělení.Usuzoval jsem,že je to vykázání místa Ukrajině.Jako když pán zavelí psovi,lehni.

Re: Kyjev

Přemek | 05.03.2016

Celkem přesná interpretace. K tomu ještě tolik, že EU (GP) dává od Ukrajiny ruce pryč, ale nechává NP USA tam (ne)dělat cokoli. To nedělání nyní znamená připuštění islamistů do řad batalionů bojujích proti DLR/LLR v bláhové naději, že se tím oslabí Rusko či vyprovokuje k nějaké silové reakci. NP USA není sto pochopit, že současné kvalifikované vedení RF tohle prostě učinit nemůže, protože by tím porušilo vlastní strategii (konceptuální řízení),což by bylo ke škodě plnění vlastních cílů řízení.

EU ziaden pokrok neurobila,ruti sa do priepasti

svantovit | 04.03.2016

a obcania Europy s nou.Pokus o destabilizaciu Ruska cez Ukrajinu nevysiel a tym sa projekt Ukrajina vytraca do stratena.Europa sekundovala USA len pre hrabivost a megalomaniu,pretoze USA argumentovali tym,ako na tom Europa skvelo zarobi,ak bude to tazenie proti Rusku uspesne.Plan sa zrutil a Ukrajina sa potaca medzi priepastou a katastrofou.Europa spolu s nou,Europska unia je mrtvy projekt,coskoro po nej nebude ani stopa,teraz sa Europa musi branit privalu barbarskych kolonistov zo stredoveku,ktori su rozhodnuti znicit Europu a Europske narody.Pomoc od zapadu je hladat zbytocne,ved prave zapad je architektom tejto najhorsej katastrofy v dejinach,skutocnu pomoc treba hladat na vychode-ako Ukrajina,tak aj Europa.Tou skutocnou nadejou je Rusko.

Re: EU ziaden pokrok neurobila,ruti sa do priepasti

udo | 04.03.2016

Ste si tým istý Svanto?
Zajaca, čo zo strany na stranu po ceste skáče,
často prejde auto..

To, že pole, les rozťala nám hradská,
neznamená, že spolupráca v priRode,
nemá byť i naďalej bratská.

Nie sú azda i (h-g)arManni, Frankovia, či L´Ati,
bratranci naši v kóšer koSSiari Ríše trpiaci,
spojenci na slovo vzatí.

Tiež zápalku hádźete do slamy? únia je predsa naša
a nie na oltári abRaChána prasa.

Veď i (H)abelovu obetu Správca prijal preto,
že v jeho duši na okamih temno, ako FéNix vzlietlo.

korekcia..otáznik

udo | 04.03.2016

Nie sú azda i (h-g)arManni, Frankovia (vReinKan), či L´Ati,
bratranci naši v kóšer koSSiari Ríše trpiaci,
spojenci na slovo vzatí?

Re: korekcia..otáznik

el-sabí | 04.03.2016

udo,
ako často u Teba, "pjakinovsky " presne napísané.
Otázka,
majú naši bratranci z kóšer koSSiara Ríše
záujem vôbec vystúpiť?
alebo
ako zvyčajne potiahneme
s našimi bratrancami z koSSiara z Napoleonom
na Rusko?

Re: Re: korekcia..otáznik

udo | 04.03.2016

Možno by som trocha "upravil" otázočku..
Isto.. lumpen, lúza horná i dolná,
čo za lupom podľa Panov svojich tiahne,
je prítomná všade.
U nás, u ruských, na západe..
Tak je všade aj väčšina priemerného davu
do istej miery povoľná zombifikovanému "právu".

Tak, ako je úlohou DLR a LLR demokratizovať Ukrajinu,
tak má byť cieľom našim (Vyšegrádu,..),
pomôcť demokratizovať silno fašizujúcu sa EÚ.
Nie vstupovať na, či do Rusi,
spolu s 5.kolónou, ako kedysi pRusi..

Skúste si prípadne teraz otázoćku,
mierne inak položiť..

Re: Re: Re: korekcia..otáznik

Vandal | 05.03.2016

Udo, my (Slovania, Vychodoeuropania) sme, vzdy sme boli a vzdy budeme pre Zapad iba a len podludia, menejcenni, obcania druhej kategorie... Nikdy to nebolo inak a aj pri vstupe do tohto "elitneho klubu" nam bolo jasne dane najavo kam patrime (polovicne dotacie, podmienka vstupu - likvidacia energetickej sebestacnosti, likvidacia potravinovej sebestacnosti, likvidacia vedy a vyskumu, odovzdanie narodneho majetku, atd.) "Stara Europa" si od podludi nenecha do nicoho hovorit. Vy nevidite ako nami opovrhuju? Ide ich rozhodit od jedu a zlosti ze si krajiny V4-ky dovolili taku nehoraznost ako mat si svoj nazor, ci dokonca neuposluchnut to, co sa im predpisalo. Sme pre nich len odpad, lacna pracovna sila a piate kolo u vozu svojich projektov a zaujmov kde potrebuju akurat nas podpis aby sa mohli ohanat jednotou a spolocnym rozhodnutim. Maximalne tak vyuzit a pouzit - len na to sme im dobri. Nepovazuju nas za rovnocennych a nikdy tomu nebolo inak. Pravdu a "pravo" maju vzdy len oni, tak ako by sme im mohli my - menejcenni, strhnut satku z oci ?

Re: Re: Re: Re: korekcia..otáznik

udo | 05.03.2016

Myslíš, že u našich západných kolegov nie je možné rozlišovať medzi "übermenšmi" a "kanonenfuttrom"?

Zostáva azda navždy nevyhnutne "kacetlerom" ten, kto má číslo-tetovačku-šelm?

Re: Re: Re: Re: Re: korekcia..otáznik

Vandal | 05.03.2016

Urcite, tieto "kategorie" tam dozaista su. Obavam sa ale, ze v hodnoteni a pohlade na Vychodoeuropanov sa "potrava pre kanony" s nadludmi prilis nerozchadza... Na druhu otazku nepoznam odpoved, resp. si myslim, ze "obratenie" mozne urcite je, avsak v akom meradle a hlavne v akom mnozstve to je mozne... tam mam pochybnosti.

Re: Re: Re: Re: korekcia..otáznik

Martin | 05.03.2016

Od začiatku zastávam názor, že EÚ zakladali bývalé skrachované koloniálne veľmoci a je to neokoloniálny projekt zameraný na kolonizáciu a okupáciu bývalého východného bloku. Tí, čo sú "hore", neopustia dobrovoľne svoje pozície, ani svoje ciele.

Re: Re: Re: Re: Re: korekcia..otáznik

Vandal | 05.03.2016

Pri hlbsom pohlade na ich minulost (Zapadna Europa) neviem skonstatovat nic ine nez len to, ze oni nedokazu existovat a fungovat inak... Nez len skrz kradnutie, zaberanie a drancovanie cudzieho, vyciciavanie a parazitizmus, natlak, vyhrazky, vyuzivanie a zneuzivanie, vrazdenie, genocidu vsetkeho druhu a formatu. Pravda o Zapadnej Europe bola masam doteraz zakryvana a prelepovana jednym reklamnym sloganom za druhym. Je obrovskym klamom, ze lesk, uspech, prosperita a rozvoj Zapadnej Europy je pripisovana ich inteligencii, sikovnosti, vzdelaniu, schopnostiam, mysleniu, pracovitosti, kulture, systemu a pod., cize vsetkemu, k comu sme boli my nasledne prirovnavani a ohodnoteni vo vsetkom ako ti horsi a zaostalejsi, lebo "ved sa len pozrite kde su oni a kde my". To, o com sa uz nepovie je to, ze oni su sice schopnejsi, ale schopnejsi uplne vsetkeho... Lesk a prosperita Zapadnej Europy je z obrovskej miery zalozena na krvi, pote a slzach porobenych, kolonizovanych a zotrocenych narodov, kultur a civilizacii, vydrancovaniu a vyplieneniu ich zemi a ako aj ich samotnych. Bohatstvo a zdroje tatkto ziskane, tvoria zaklad vybudovania Zapadnej Europy, ich velkolepych miest, statov a struktur. Ak by ste im zobrali vsetko toto nazbijane a ukradnute bohatstvo, rovnako ako zisky z vyuzivania a obchodovania s otrokmi, co by im ostalo? Vzdanie sa kolonializmu Zapadnej Europy bolo len formale a teatralne. V skutocnosti frci v inych fromach (a na inych obetiach) aj nadalej, kedze ako som pisal na zaciatku, oni skratka nedokazu a nevedia existovat a fungovat inak. Je velmi "prozaicke", ze prave tieto staty Zapadnej Europy poucuju a davaju lekcie o ludskych pravach, demokracii, solidarite atd. Vychodoeuropanom...

Re: Re: Re: Re: korekcia..otáznik

Přemek | 05.03.2016

Já bych se jako Slovan tak nelitoval, milý Vandale, nikdo nás nemůže považovat za méněcenné pokud my sami se tak nebudeme podceňovat. Dokud budeme za nekonkurečně nízký žold sloužit elitám, nikdy si nevybudujeme respekt být rovným partnerem komukoli. Patrně nechápete smysl KSB a DVTR...

Re: Re: Re: korekcia..otáznik

Thor | 09.03.2016

..... "demokratizovat někoho/něco" - z téhle vazby se mi dělá špatně. Přes třista let má na tenhle elitářský a svobodozednářský podvod copyright rodina zpod červené střechy, a za bujarého smíchu elit (Atonových tlustých koček) stahuje z kůže i z oběhu miliardy blbců, co tu virtuální Potěmkinovu vesnici žerou, a ještě při tom mlaskají.

Přidat nový příspěvek