Fox News: „recept na chaos“ – americké úřady propouštějí vězně a během pandemie nezatýkají chuligány

20.03.2020 14:15
TauRus
 

Trochu delší, ale o to víc vypovídající.

Fox News: „recept na chaos“ – americké úřady propouštějí vězně a během pandemie nezatýkají chuligány

Pod záminkou boje proti šíření koronaviru začaly některé americké státy propouštět zločince v předstihu, zatímco policistům bylo nařízeno, aby nezatýkali za řadu trestných činů, včetně vandalismu a krádeží aut. Podle televizního moderátora Tuckera Carlsona to vše v kombinaci s obrovským počtem nezaměstnaných mladých lidí může vést k chaosu v zemi.
Najednou začali Američané žít v méně bezpečném světě. Cítí svou ekonomickou zranitelnost – z důvodů, o kterých jste právě slyšeli. Blízká budoucnost se jim zdá nejistá. V každé takové krizi je důležité, aby vůdci pomáhali společnosti cítit se bezpečně a sebevědomě. Myslím, že k tomu přispívají denní prezidentské briefingy.
V některých částech země však úřady dělají pravý opak. V Los Angeles, Clevelandu a dalších městech začali úředníci propouštět vězně. Samozřejmě to vždy chtěli, ale teď mohou říci, že je to pro kontrolu koronaviru. Jak přesně to pomůže, nevysvětlují to. Prostě to dělají.

Kongresman Aianna Pressly chce, aby se k tomu připojily federální úřady – propustily své vězně. Podívejte se.
AYANNA PRESSLE, americký kongresman: Jaká jsou doporučení? Pro vězně i pro personál. Aby Federální úřad věznic využil všech svých pravomocí … Myslím si, že nyní je čas snížit některé tresty odnětí svobody, požadovat milost a postarat se o ty nejzranitelnější. Deset procent vězňů má více než 60 let a již trpí chronickými nemocemi. Měli bychom osvobozovat ze soucitu.

Jo. Všimněte si, žádný soucit s obyčejnými lidmi, kteří se schovávají ve svých domovech, zatímco tisíce zločinců jdou do ulic. Nikdo se o ně nestará, to určitě.
Ale to ještě není vše. V mnoha městech úřady nařizují policii, aby přestala chránit společnost a přestávala vykonávat svou práci. Ve městě Philadelphia bylo nařízeno, aby policie nezatýkala ani za závažné zločiny. Trestné činy související s drogami, prostituci a vandalismem jsou samozřejmě tolerovány. Ale nyní s tím také unikne nelegální vstup do domu a krádeže auta! Ve Philadelphii se někdo může vloupat do vašeho domu – a nezatknou ho. Představte si! Místo toho ho policie jednoduše předvolá k soudu a nechá ho jít.

Ve Fort Worth nebude policie zatýkat za krádež nižší než 100 $ nebo vandalismus. Vandalismus! V době, kdy jsou všichni na nervech! V Los Angeles County – to je jurisdikce s populací 9 milionů lidí – kancelář šerifa zatýká pouze 60 lidí denně. V devítimilionovém okrese! Před koronavirem to bylo 300 denně.
To vše zhoršuje již i tak nestabilní situaci. Školy jsou uzavřené, což znamená, že miliony teenagerů nemají co dělat. Většina z nich jsou samozřejmě dobré děti, ale jsou to teenageři! A někteří z nich budou problémové, protože mladí jsou takoví. Jak se budou chovat, když si uvědomí, že mohou drancovat obchody, krást auta nebo ničit veřejná místa – a policie je za to nebude postihovat?

Co si myslíte, že to je? – Recept na chaos. A lidé to cítí. Proto v první polovině měsíce po celé zemi narůstá prodej střelných zbraní. To je racionální. Pokud policie prohlásí, že vás nebude chránit, nebude dělat svou práci, protože jsou to politici, kteří ji kontrolují to nedovolí, a zločinci jsou propouštěni do vašich obytných oblastí, co to znamená? To znamená, že vy sami musíte chránit sebe a svou rodinu. Ale už jste to i tak věděli.
Některým vládním činitelům se však tato myšlenka nelíbí. Například starosta Champaign, Illinois, přebírá nouzové pravomoci, včetně práva na zastavení prodeje zbraní. Starosta New Orleansu přebírá ještě širší pravomoci: tvrdí, že pokud chce, může také zakázat přepravu zbraní. Ve skutečnosti se jedná o zákaz skrytého nošení.
Tyranie je tam zjevná, ale problém je hlubší. Stát, který vás nechrání, vystavuje vás ještě většímu nebezpečí a snaží se zabránit vám i v ochraně sebe sama. Co je to? Přemýšlejte o tom. To je opravdu zlověstné.
https://oko-planet.su/politik/newsday/574323-fox-news-recept-haosa-amerikanskie-vlasti-vypuskayut-zaklyuchennyh-i-ne-arestovyvayut-huliganov-vo-vremya-pandemii.html

 

Zdá se, že nejhorší předpovědí pro USA se začínají naplňovat. A postarají se o to liberálové.