Erdogan mezi dvěma mlýnskými kameny

05.08.2015 23:59

ТаuRus |

Vypadá, že Erdoganovi vážně zavařily - jeho vlastní děti...
Obě se zapletly s ISIL.
Dcerka údajně léčí jejich zraněné bojovníky v Istambulském špitálu a synek se zapletl do obchodování s ropou.
http://pravdanews.info/lyubish-katatsya-lyubi-i-sanochki-vozit.html
zde je o tom podrobněji:
http://za-kaddafi.org/node/39710
angl. verze: http://www.veteranstoday.com/2015/07/21/erdogans-daughter-joins-isis/

A zrovna, když byl Lavrov v Kataru jednat o koalicí proti ISIL, do internetu "uniklo" video s výslechem Kaddafího syna Saadi, ve kterém ho ponižují a používají tělesné donucovací prostředky (zatím ne tolik drastické):
Видео с пытками сына Муаммара Каддафи изучает прокуратура Ливии
http://www.vesti.ru/doc.html?id=2648720

Čert ví, jestli to není varování Erdoganovi a připomenutí, jak může skončit jeho syn....

Jestli je vše pravda, tak Erdogan je v tom až "po uši" - ať se rozhodne jakkoli, on sám hodně ztratí.
Nejde mi na rozum, jak politik jeho kvalit se mohl tak hloupě namočit. Nemohl o tom nevědět. Doufám, že se aspoň rozhodne, jako státník a vlastenec - pro Turecko.
Zřejmě tak nějak zkouší se z té pasti vyvlíknout.
Protože toto dezinfo o tom, že Putin zavolal na kobereček velvyslance Turecka, křičel na něho a sliboval, že v Sýrii Erdoganovi udělá druhý Stalingrad, vypadá, jako zoufalý pokus se vymluvit na Putina.
rj: http://cont.ws/post/107551
aj: http://awdnews.com/top-news/russian-president-to-turkish-ambassador-tell-your-dictator-president-he-can-go-to-hell-along-with-his-isis-terrorists,-i-will-make-syria-a-big-stalingrad-for-him

Osobně nevěřím ani slovu z toho, co je tam napsáno, protože se Putin, za prvé, tak nevyjadřuje, za druhé tam slovně napadl i SA a Erdogana vůbec nazval diktátorem a srovnal ho s Hitlerem.

Dezinfo bylo provedeno přes anglojazyčný zdroj.

V Turecku je atmosféra velmi napjatá. Jestli Erdogan půjde na ruku USA, tak zavleče válku na území Turecka, což by pro Turecko mělo katastrofické následky.
V jedné ruské diskuzí jsem četl, že ve smíšených manželstvích s Ruskami, manželé posílají manželky i s dětmi do Ruska s tím, aby pro děti zajistili i ruské občanství - věc nevídaná u Turků. Zřejmě atmosféra je tam hodně hustá...

 

Komentář Lin:

On Erdogan je asi ve všelijaké pozici a v Turecku to vře...
Poslouchala jsem poslední nedělní "věsti" (nekyseljovské) a tam Turecku věnovali docela dost místa.
Turecko má nyní problém nejen s IS, ale také s Kurdy. V zemi je několik ohnisek chaosu. Ta nyní nejzávažnější:
1) placená "opozice" (ta, která "majdanovala" po podepsání Tureckého proudu)
2) IS a jeho džihádisti, nebezpečná hranice se Sýrií, nelegální přechody, běženci
3) Kurdové
Kurdové, ač bojují a vítězí proti IS, jsou vyzbrojovaní z USA. A také podporovaní k "revoltě" proti Turecku. USA jim slíbili Kurdistán a ten se má rozkládat jak na území Sýrie, tak Turecka (a snad také Íránu a Iráku). Vůbec nejde o malé a nevýznamné území. Takže Kurdové bojují jak proti IS, tak proti ozbrojeným složkám Turecka. V posledním týdnu několik atentátů, několik odstřelování a několik mrtvých vojáků a policistů. Ostré boje probíhají na hranicích, IS se cpe do Turecka. Turecko již muselo použít své ozbrojené síly - jak pozemní, tak letecké.
V minulém týdnu také požádalo NATO o pomoc ve střežení hranice. A NATO? Vyjádřilo Turecku "morální podporu". Prý Turecko má dobrou a početnou armádu, aby to zvládlo samo. Takže Turecko vlastně na celou tu melu zůstalo úplně samo, celé to slavné NATO ho hodilo přes palubu...
Je vyvíjený tlak na Erdogana, "opozice" ho staví do světla "neschopného". A nevím, co si myslet o něm samotném a o jeho slibování Putinovi. Přijde mi, že se snaží vzít "zpátečku" - ve smyslu "já už budu hodný". V minulém týdnu totiž mluvil na nějakém světovém sjezdu krymských Tatarů (pořádal to ten medžlis se svým maličkatým a suchým šéfíkem). Tam uvedl, že Turecko nikdy nepřizná Krym ruským, že je to historicky země Tatarů a Turecko bude dělat vše proto, aby se jim tato jejich vlast vrátila. Zajímavé na tom všem je, že Erdogan před sjezdem dostal dopis od krymských Tatarů, v medžlisu neorganizovaných. Ti ho varovali, aby nesedal na lep protiruské rétoriky, že ho "maličký medžlisový šéfík" (jméno jsem prostě zapomněla) chce jen využít a to na příkaz svých pánů z USA. Psali, že oni sami jsou spokojení tak, jak jsou - že se jejich situace na Krymu výrazně zlepšila po připojení k RF.
A Erdogan to úplně odignoroval, mluvil tak, jak se po něm chtělo... V nějakém komentáři jsem četla, že to byla jeho osobní pomsta Rusku za uznání genocidy Arménů.

 

Diskusní téma: Erdogan mezi dvěma mlýnskými kameny

Co se týče mě

to je jedno | 06.08.2015

Já bych Kurdům přál samostatný stát. Jde o národ s 30 - 40 miliony lidí žijící na poměrně kompaktním nemalém území 4 států. Jinak Turecko nemá morální právo, z důvodů vlastní historie, co prohlašovat, že Krym je území Tatarů. Jednak Tatarů je dnes na Krymu s 2 mil. obyvateli asi 300 000 - tedy fakt totální menšina. A jednak Turecko samo leží na území, která před příchodem jejich předků do Malé Asie patřila jiným národům. To by pak Turecko muselo vydat svá rozsáhlá území Kurdům, Arménům, Řekům atd. = a možná snad by z Turecka zůstala asi 1/2 dnešní velikosti kolem Ankary ve středu země ... Pro mě z toho plyne, že Turecko se tedy ohne před USA, a bude nadále poslušným satelitem USA, než aby si budovalo vlastní politiku pro své vlastní zájmy. Tedy žádný TurkishStream nebude! A když bude, bude asi i Kurdistán atd. Jsem tedy zvědav, jak se to vyvrbí.

Re: Co se týče mě

Sugar | 06.08.2015

Ohnutím před SSA si svou kůži nezachrání a toto ví, pokud je alespoň trochu gramotný. Teď mu zbývá jen se plně spojit se zeměmi okolo BRICS v čele s Ruskem, jinak následky budou pro jeho stát závažné. Jinak Turecko samo bylo tranzitní zemí pro dodávky zbraní ISIL, tak reálně by si to také mělo alespoň částečně jaksepatří užít. :-)

NATO a pomoc Turecku

eM | 06.08.2015

Ahoj všem, myslím, že NATO se tím úplně "odkecalo". Jediný seriózní důvod proč ho udržovat byl pro lidi právě v pocitu bezpečí (samozřejmě falešném) , ale tímto ukázali, že chránit nějaký stát budou jen tehdy, když se to jeho pánům bude hodit. Jasné to samozřejmě bylo už dříve, ale teď to bude mnohem jasnější ;-)
No a přinejmenším si tím zajistili nulovou podporu Turecka. Zřejmě si v NATO myslí, že Turecko je už odkecané, že ho přes palubu hodit mohou, protože si tam zajistí svou vládu. Tak, budu Turecku držet palce, aby se tak nestalo.

Re: NATO a pomoc Turecku

udo | 06.08.2015

U.S. sanitary policy je aj v tomto tupo jednoDuchá.
Meno Spirita známe..

Ako ich gmoTri bRiti:
"Nemáme stálych spojencov, len stále záujmy"

Osman poslúcha, Donmeh dobrý,
Utman neposlúcha, ceaseAr kurdeje bodrí..

Přidat nový příspěvek