Emocionální vyjádření poslankyně

19.07.2014 09:53

Ukrajinská poslankyně Alexandra Kuželová, taktéž poradkyně Tymošky, se dost emocionálně vyjádřila na "fejsbúku" ohledně ATO.

Paní mi líto není, protože ona sama volala "do zbraně k potrestání separatistů". Nyní ale píše o "jižním kotli" - proto zprávu uvádím. Již jednou UA zastavila boje "na příměří", ale skutečnou podstatou bylo jen přeskupení lidí i zbraní, záchrana beznadějně obklíčených (lidí i techniky), doplnění munice i zbraní.
Nyní paní píše směrem k těm, kdo říkají, že na UA není válka, ale "jen" ATO, komu se vše zdá "zajímavé a v pořádku". Nazývá je "tvary" a posílá je, aby si sami na vlastní kůži "vyzkoušeli", o čem je ATO.
Každodenně, nepřetržitě zvoní telefony od zoufalých rodinných příslušníků, matek i žen. Každodenně SMS a telefony od zoufalých obklíčených "karatelů". Včera se podařilo osvobodit malou skupinku z obklíčení (není tam datum, nevím, kdy bylo "včera"), ale dnes se paní dozvěděla, že na osvobozené chtějí podat žalobu, je na ně vyvíjený morální nátlak (že jsou zbabělci).

Z toho mi plyne, že Kyjev má pravděpodobně velký "problém" s příbuznými těch, koho posílají "kárat" Donbass. A že chápe, že toto taky nemusí ustát...

(Lin)

politikus.ru/events/24744-skandal-v-hunte-iz-za-okruzheniya-voysk-na-donbasse.html