Ekologická katastrofa na Ukrajině

09.06.2015 13:07

ТаuRus |

U Kyjeva hoří skladiště ropy s obrovskými cisternami. Někdo tento požár už přirovnává k černobylské tragedii. Lidi zatím evakuují z okruhu 5 km, možná bude potřeba rozsáhlejší evakuace. Okolí je otrávené zplodiny formaldehydu.
video v odkazu:
http://bloknot.ru/v-mire/gigantskij-pozhar-pod-kievom-otravil-vozduh-nachalas-massovaya-e-vakuatsiya-241886.html

V blízkosti Kyjeva z černého mraku se prolil černý déšť. Odborníci varují, že kyselé deště mohou spadnout až v Německu.
https://www.ridus.ru/news/187868

Chyba řízení nebo záměr?

 

Diskusní téma: Ekologická katastrofa na Ukrajině

spíše chyba?

Valoun | 10.06.2015

Je třeba se zamyslet, komu tahle nehoda (nebo akce) vyhovuje. Ukrajina bojuje s nedostatkem peněz, rekruti utíkají, k nastávajíci zimě bude třeba našetřit enrgii. Když hoří jenom 2 z 15-ti,. není to tak zlé, přál bych si, aby to byla "jen" náhoda. Protože když to není náhoda, tak pomyslnou figuku na šachovnici potáhl někdo určitě za zámoří. Jen pár let dozadu krypto-zionští zapálili lesy kolem Moskvy, a další na Sibiři.Haarpem se dnes normálně bojuje.
Přesto ale říkám, že raději bych si tuhle souvislost vůbec nepřál.

Re: spíše chyba?

to je jedno | 11.06.2015

Já myslím, že příběh je velice jednoduchý a není za vším třeba hledat konspiraci. Prostě se do areálu skladu dostala parta přivodkovaných hovad, co si tam chtěla něco ukrást, nu a při kradení benzinu kouřili... Prostě taková klasika východního šlendriánu typická pro tamní krajiny...

spíše záměr firmy

Petr2 | 10.06.2015

ukazuje se, že požár založila sama firma, které ty zásobníky patří. Je vyšetřována z podvodů. Kolik nakradla se již neobjasní, požár spolehlivě spálil všechny důkazy.

koho

eM | 09.06.2015

Na koho se člověk může vynadávat? Na nikoho, jen čekat, až mu zdraví a zahrádku zničí sajrajt od kamarádů "svidomitých".

spíše chyba

Petr2 | 09.06.2015

z těch asi 15 nádrží hoří jen 2, při sabotáži (záměru) by všechny. Vítr vane aktuálně ze severovýchodu, takže mračna jdou směrem Moldavsko a Rumunsko
http://www.meteovista.co.uk/Europe/Ukraine/Kiev/3029392

Re: spíše chyba

Dušan | 10.06.2015

Bola to "náhoda" (strata schopnosti riadiť). Prejavila sa nekvalitnou správou zásobníkov. A v podstate to je jedno či to bol zámer tajných služieb (nedostatočná kontrola bezpečnosti, podplatiteľnosť obsluhy,.....) alebo spadnutá cigareta pri neservisovaných zásobníkoch.

Re: Re: spíše chyba

nazdar | 10.06.2015

To, že je viníkem „ztráta schopnosti řídit“, třeba máte pravdu. Ale, že je jedno, kdo to způsobil, se mi nezdá. Přeci je rozdíl, mezi tím, jestli to způsobili Rusové, nebo místní oligarchové, nebo menší zloději, nebo zkrat zanedbaného elektrického rozvodu. Podle té příčiny, musí majitel zásobníků jednat. Někoho žalovat, stíhat, atd.

Přidat nový příspěvek