Drby ve Washingtonu a finanční válka

11.03.2016 15:22
TauRus|


Odkaz mám od ruského blogéra, žijícího v USA, který tvrdí, že ty drby se šíří i ve vyšších kruzích. Obama je údajně přípraven vyhlásit stanné právo, čímž znemožní provedení voleb.
President Barack Obama May DELAY Presidential Elections!?!?
http://www.thepoliticalinsider.com/president-barack-obama-will-delay-presidential-elections/

Nakolik tento článek má pod sebou reálný základ, nemohu posoudit. Možná tyto drby někdo šíří účelově.
Může to souviset s chystanými přípravami v USA zavést elektronické peníze a zrušit hotovost, jako poslední pokus zachránit, co se dá, tj. postavení elity.

A jako první zvoneček – Amerika se chystá zrušit stodolarové bankovky
http://cont.ws/post/221263

O začátku finanční války (také mezi USA a EU) a zavedení elektronických peněz dobře píše Fritzmorgen
Měnová válka za dveřmi
http://fritzmorgen.livejournal.com/865561.html

Haló, tady negativní úrokové sazby!
http://fritzmorgen.livejournal.com/866386.html

Předevčírem také MMF vyzval země, aby se připravily na krizi: MMF spatřil 8 příznaků krize světové ekonomiky.

MMF vyzývá monetární vlády různých zemí ke snížení daňového zatížení, úrokové sazby, zachování pružnosti devizového kurzu, provedení strukturních reforem a investic do infrastruktury.
http://www.vestifinance.ru/articles/68331

USA se potápí a snaží se přežít na úkor jiných zemí anebo je aspoň strhnout za sebou, aby bylo špatně všude. Někde se jím to i daří. Třeba nedávná zprava o vyčerpání zlatých rezerv v Kanadě.
Banky EU také zareagovaly – snížily úrokové sazby a zapnuly tiskárnu, což svědčí o začátku finanční války i mezi EU a USA.
Putin včera také svolal ekonomickou poradu
http://kremlin.ru/events/president/news/51492


Možná také nějaká souvislost – Konečně normální vztahy, komentuje setkání Sobotky a Seehofera bavorský tisk
http://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/397366-konecne-normalni-vztahy-komentuje-setkani-sobotky-a-seehofera-bavorsky-tisk.html

Jak se zdá Seehofer obchází Merkelovou a začíná dělat svoji zahraniční politiku.
V souvislosti s jeho nedávnou návštěvou Moskvy, to pokládám za dobré znamení.
“Se stejným porozuměním pro reálnou politiku (Seehofer) jel nyní za (ruským prezidentem Vladimirem) Putinem či (maďarským premiérem Viktorem) Orbánem. Rozdíl je ale ten, že v případě Česka Seehoferovu cestu sotva někdo kritizuje,” napsal Oberbayerisches Volksblatt s tím, že vztahy mezi Mnichovem a Prahou jsou lepší než kdykoli v minulosti.

 

Diskusní téma: Drby ve Washingtonu a finanční válka

nula- KSB/DVTR

Ula | 13.03.2016

Nulo-sám ses tak nazval, takže se za to oslovení neomlouvám- nejsi pouze zmatený ale i slepý. Kdosi moudrý kdysi řekl: "Chce-li mít někdo mermomocí zavřené oči, neotevírejme mu je. Dříve či později tvrdě procitne, až zakopne a upadne! Otázkou je, bude-li pak schopen ještě vstát."
HOXe bych v té odpovědi Tobě doplnil takto:
Pokud Pjakin uvádí nějaká FAKTOLOGICKÁ tvrzení, tak v drtivé většině s příslušnými odkazy, anebo se jedná o všeobecně známá, mediálně publikovaná, či historická fakta. Jeho osobní TVRZENÍ jsou jeho myšlenky, kterými rozvádí, příp. vyvozuje závěry z předešlého. Jak si chceš "ověřovat" něčí myšlenky? Můžeš buď souhlasit nebo nesouhlasit a polemizovat. - Kdyby měly Tvé námitky tuto podobu, řekl bych si v duchu "rozvážný člověk".
Žel, takto Ti musím dát, v tom Tvém přiznání k vlastní zmatenosti, zapravdu.

KSB/DVTR

nula | 12.03.2016

>Nakolik tento článek má pod sebou reálný základ, nemohu posoudit. Možná tyto drby někdo šíří účelově.

Nechci být zlý, ale vím, že budu. Nicméně zrovna u autora této krátké zprávy (TauRus) bych očekával, že má KSB a DVTR nastudované zepředu dozadu a opačně. Na rozdíl ode mě.

A tak právě nechápu, jak je možný, že si pravdivost této zprávy nedokáže nezávisle ověřit. Protože když jsem se zeptal, jestli existuje nějaká možnost, jak si nezávisle ověřit tvrzení pana Pjakina, tak mi bylo Hoxem odpovězeno ve smyslu, že jedině samostatným nastudováním KSB / DVTR je to možné. :)
Tak teď nevím, jsem z toho voľaký zmätený. :|

Re: KSB/DVTR

ТаuRus | 12.03.2016

Když země NATO chystaly útok na Libyi, v Kataru postavily kulisy Tripolisu, před kterými zinscenovali "milionové" demonstrace proti Kaddafímu. Tyto záběry pak odvysílali v celém světě přes svoje mediální kanály. Většina obyvatel Evropy a Ameriky těm záběrům uvěřila, což pro armády NATO poskytlo alibi k útoku na Libyi a vraždě Kaddafího.
Měly ty záběry pod sebou reálný základ, byla to informace nebo dezinformace? Neměly, ale svůj účel splnily.
Každá informace je řízení. A jestli někdo šíří drby, znamená to, že předpokládá, jakým směrem společnost na ty drby zareaguje. Může zareagovat třeba zvýšeným nákupem zbraní, potravin, zlata nebo i jiným způsobem, který šiřitel té (dez)informace očekává od sociálních skupin. Třeba to může ovlivnit jejích volební preference.V podstatě, pokud lidé uvěří (dez)informací, tak se chovají stejně, jako kdyby to byla informace pravdivá.
V daném, konkretním případě, jsem popsal atmosféru, která ve Washingtonu panuje. Těžko mohu posoudit, nakolik zrovna tahle informace má pod sebou nějaký reálný základ (do hlavy Obamovi nevidím), ověřit se to nedá, to snad chápete. Nicméně i tato informace má vliv na chování obyvatel a člověk znalý KSB to takhle i vnímá a potom vyhodnocuje další zprávy, které tu informací buď potvrdí nebo vyloučí.
Takže, svým způsobem vám Hox odpověděl správně. Jedině studium KSB vás zbaví závislosti na cizím úsudku a pomůže při vyhodnocování té či oné informace.

USA

svantovit | 11.03.2016

vycerpali moznosti,zostava im uvrhnut svet do este vacsieho chaosu a rozputat vojny,ktore by aspon nacas oddialili nevyhnutny pad USA.Europa sa musi rozhodnut a to v kratkom horizonte,ci sa chce potopit spolu zo svojim okupantom,alebo zacne robit vlastnu politiku-rozhodnutie je o to dolezitejsie,ze projekt EU je ukonceny a Europske krajiny maju moznost podnikat kroky sami.Svet je mozne znormalizovat,avsak podmienkou je,aby Europa konecne jasne rozhodla o svojej nazavislosti na USA,inak ju caka doba temna a hrozy,co bude iba ku prospechu USA.USA obetuju kohokolvek,len aby oddialili vlastny pad a Europa ma sancu odskocit-k tomu je vsak potrebne,aby sa zbavila zastaralych figurok a nohsledov USA,zaroven aj zradcov a lokajov Bruselu a to sa da iba vtedy,ak bude potopena aj zlocinna EU a Europska "komisia".

Přidat nový příspěvek