Dnešní novinky - Mariupol

29.08.2014 16:53

Lin |

Mariupol obklíčená povstalci. Je zde ale několik urkojednotek, opevnily se tu, zakopaly. Boje budou těžké.
Doněck stále pod palbou. stále umírají lidé...
Pokud se ptáte, odkud jako pálí, když je povstalci ženou, odpověď je - z kotle. Někteří se vzdávají (jen za tuto noc přes stovku), někteří "bojují do poslední chvíle".

https://www.youtube.com/watch?v=YQpQZhkXM6U

Dnes v noci ukři pálili na 4 autobusy s běženci, mezi kterými byly i děti. Nikoho ale nezabili.
A právě nyní zasedá mimořádná rada členů NATO (všech 28 zemí).

Včerejší panika v Kyjevě neustává. Vláda dnes poslala bojovat na Donbas 150 policajtů z kyjevského okrsku - žádní "specialisti, normální hlídky. No... ti to tam vytrhnou...
A ukázalo se, že kupodivu kyjevské velení včera nelhalo, když tvrdilo, že poslalo na pomoc obklíčeným dvě bojové skupiny. Jejich úkol byl speciální = otevřít aspoň jedna "vrátka" z obklíčení.
Obklíčení ale tvrdili, že nikdo nedorazil. A ukázalo se, že i oni měli pravdu. Obě skupiny byly totiž zničené ještě před tím, než dorazily na místo. Z jedné zůstalo na živu 12 lidí (nyní jsou v zajetí), z druhé nikdo.
A co ještě zajímavého...
Obama měl včera tiskovku tam oznámil, že neplánují žádné bojové akce na Ukrajině - jen další sankce. To muselo kyjevské figurky dost vyděsit - i zklamat... Už viděly americký výsadek na JV a někteří "svidomity" už o něm psali jako o realitě = že už výsadek proběhl, "separáti, těšte se, chachacha...".
A v Charkově proběhl mítink, podobný tomu v Kyjevě. S tím rozdílem, že nešturmovali své vládní budovy, ale (opět) ruské velvyslanectví, zabalení do ukrovlajky...

http://rusvesna.su/news/140925889