Dnes vstoupilo v platnost příměří v Sýrii.

27.02.2016 21:11
Lin |

Dnes vstoupilo v platnost příměří v Sýrii. Podmínky byly jednomyslně schválené v OSN a úmluva mezi USA a Ruskem podpořená. Rezavá Samanta si však neodpustila jedovatost, že “Rusko stále bombarduje všechny syrská města”, což není pravda.
https://russian.rt.com/article/151019

Pravda ale je, že teroristi vůbec žádné příměří nedodržují, naopak vyzývají k bojům a dnes se tvrdě bojovalo nejen v Aleppo, ale byly odstřelovány také obytné čtvrti Damašku. Vojáci syrské armády neodpočívají, musí být stále ve střehu.
https://russian.rt.com/article/151014

Ruské ministerstvo obrany dnes informovalo o podrobnostech příměří. Ruské letectvo od půlnoci nebombarduje uskupení, které se přihlásily k příměří. Je jich 17. Příměří chtějí dodržovat i “opoziční” skupiny al-Ghanima, uskupení “Iskanderon” , “Sureym” a “Čelobija” (psáno foneticky). Na ruské základně byla vytvořená skupina ruských “smiřovačů” s úkolem zprostředkovávat smiřovací rozhovory mezi znepřátelenými skupinami. Jen za dnešek už proběhlo 49 takových rozhovorů.
USA mají také takové “smiřovací centrum”, ale na území Jordánska, v hlavním městě Ammánu.
Rusové Američanům předali soupis dalších bojových uskupení s početností nad šest tisíc bojovníků, ze 74 syrských oblastí, kteří se také připojili k příměří. Zároveň jim předali mapy s místy, kde se tato uskupení nacházejí a tato místa se tedy nemají bombardovat.
Mezi skupinami platí dohoda, že jakmile by jedna porušila příměří a začala boj, ostatní toto nahlásí buď ruské nebo americké straně.
https://russian.rt.com/article/150992

Opět se”vyznamenala” mluvící hlava gosdepu Toner, který řekl, že pro Rusko “nadešel čas něco dělat nebo zmlknout” (on to řekl ostřeji, “заткнуться”, což by se dalo přeložit i vulgárním “držet hubu”). Přitom sám nevěděl spoustu základních informací, dokonce ani to, jestli USA od Ruska obdržely mapy se zakreslením zón příměří.
Zacharovová na toto buranství zareagovala po svém a doporučila Tonerovi, aby příkaz “držet hubu” spíš adresoval svým kolegům z diplomatické branže, když jsou zvyklí používat stejný slovník (jako Toner). Dál mu vzkázala, aby využil čas, kdy Rusko “nedrží hubu”, aby se aspoň dozvěděl, co se v Sýrii děje a byl v obraze při plnění svých pracovních povinností.
Později ještě vyjádřila pochybnost nad vzděláním a schopností myslet u členů americké diplomacie. Podle ní takové hrubé vyjadřování a neschopnost odpovídat na dotazy svědčí o absenci vzdělání i rozumu. “Hrubá slova – to je důkaz absence jakýchkoliv argumentů”.
https://russian.rt.com/article/151019
https://russian.rt.com/article/151005

 

Diskusní téma: Dnes vstoupilo v platnost příměří v Sýrii.

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek