Dnes se v Moskvě znovu protestovalo (rozbor)

02.04.2017 23:01
Lin
 

Dnes se znovu v Moskvě protestovalo. Nic velkého – ale přece. Zadrženo bylo cca 30 lidí. K protestům se přidal např. Petrohrad a Novosibirsk (nic překvapivého).
Protesty navazují na ty předchozí (pojmenovali to „Velká procházka“) a opět tu máme spíše samá děcka. Měl to jako naplánovat Navalný, ale ten se již včera bránil, že on ne – že o ničem neví. Takže tu máme podobnou situaci, jako s Prochanovem (psal o tom Taurus).
Co víc – Chodorkovský dneska tvrdí, že demonstraci svolal sám Kreml a to za účelem diskreditace a očernění Navalného, aby ho mohli „popotahovat“ a případně zavřít.
Aktivista hnutí „Nová opozice“ – Roman Kovaljev – tvrdí, že policie zatýkala i neplnoleté (toto hnutí hecovalo na fejsbůku právě Moskvany).
https://www.gazeta.ru/politics/2017/04/02_a_10607699.shtml#page1

K tomu mám další článek z časopisu „Expert“ – ale není celý (protože celý je za peníze).
Autor zde velmi rozumně rozebírá situaci a říká, že tito protestující mladí vůbec nechápou, že nejde o obnovu sociální spravedlnosti, ale naopak – o její prohloubení.
Organizátorům jde o to vyslat před volbami jednoduchou zprávu:
- společnost je nespokojená s vládou, existuje pasivní menšina, schopná usilovat o její změnu, jestli si vážíte sami sebe a máte rádi svou zemi a své děti – pak nemáte právo sedět doma –

Tato zpráva je ale lživá a je potřeba oddělit od sebe dvě věci:
- Jsou provokátoři, kteří odmítají legální politický boj (protože by v něm nejspíše neuspěli) a tak využívají společnost stylem „barevné revoluce“ – a tyto je potřeba stíhat.
- Jsou opravdu lidé, nespokojení s konkrétními věcmi, kteří mají k vládě mnoho otázek a potřebují jasné odpovědi – a tito musí být naopak vyslyšeni.

První skupina provokátorů používá hlavně strategii podrývání, klamů a lží. Např. na sítích byla uveřejněná fotografie tmavovlasé, asi dvanáctileté dívčiny, která stojí proti oddílu policie a dívá se do očí jednomu z nich. U toho popiska:
„Tak – to je ta dívka. Všichni chápou, že příště už tam nebude jen stát a dívat se mu do očí. Vy kremelští blbci – tohle vážně chcete?!“
Fotku na sítě vložil aktivista se jménem Ryklin a prý byla pořízena z demonstrace 26.3.
Jenže… ta fotka je původem z demonstrací v Chile a pořízena byla loni. Naštěstí se našli tací, kteří falsum odhalili hned na síti a vtipně to tam napsali (- Netušil jsem, že Ryklina tak znepokojují vztahy Kremlu k vnitřním problémům Chile. – ).
Takže díky Navalnému a jemu podobným, kteří se již nyní bijí v prsa s výkřiky „máme se hůř, než v Severní Korei, prosrali jsme zemi“, je již před volbami odhalené, kde jsou slabiny ruské společnosti (tj. – na co se dá útočit).
http://expert.ru/expert/2017/14/ladoshki-v-zelenke-ili-konsensus-russkoj-molodezhi/

 

Diskusní téma: Dnes se v Moskvě znovu protestovalo (rozbor)

Odpověď pro Otazníka

Tony Clifton | 04.04.2017

Hoxi, protože opět nerespektuješ svobodu slova, tak mi nezbývá než tapetovat.
[tapeta smazána]

Re: Odpověď pro Otazníka

Hox | 04.04.2017

Pokud nepřestaneš znepříjemňovat ostatním zde život, a mě obírat o čas a energii svojí posedlostí v tapetování, obávám se že to pro tebe může mít nepříjemné "mystické" důsledky, a jelikož nechci, aby se ti něco špatného stalo, píšu tenhle příspěvek. Jinými slovy, pokud tvoje činnost zde, která mě vyčerpává a obírá o čas, překročí únosnou mez v ohledu na moje možnosti a nutnost věnování energie na jiné otázky, obávám se že to Vesmír může vyřešit tak, abys tu psát přestal (z důvodů nějakých vzniklých okolností, které si nedovedu představit a ani nad tím nechci uvažovat), aby od tebe měli pokoj všichni, kteří si přejí zde diskutovat v konstruktivní atmosféře.
Pokud si přeješ normálně diskutovat na témata, která mají vztah k tématům stránek, jsi vítán, v opačném případě nejsi vítán a informace výše je pro tvoje zamyšlení. Taky by bylo dobré vzít navědomí, že když jsem ti explicitně poukázal na možné souvislosti tvého působení zde, které má vědomě negativní záměry (tapetování), mění to pro tebe situaci v tom smyslu, že pokud bylo dosud Shora něco tolerováno z důvodů tvojí nevědomosti možných souvislostí, pak nadále už to tolerováno Shora být nemusí.

něco o včerejší Moskvě

M.C. | 03.04.2017

https://cont.ws/@ruslanostashko/574694

Financování bojůvek, znovu a znovu = zadarmo ani článek si nepřečtete, natož dostat Aktivistu na bojiště :)

los/sol | 03.04.2017

Moje bujná fantázie: :)
1. Jak bude probíhat další a další financování bojůvek - u nás s menšinami, jak je a bylo organizováno a placeno, v PaŘíši a jiné Říši pomocí "údajně fanatických" davoskupin, jinde džihád, či dosud nevídaným způsobem nově a jinak, když bude zavedena Bezhotovostní Zemská džamahýrie?
2. V případě Čipizované Zemské džamahýrie, připíšou do systému číslíčka nebo obnoví systém po jeho předchozím kárném vypnutí za zlobení :)
Ale ne! aLE ANO! ČIP jako ČIP
A kdo je pánem ČIPu? A kdo je tedy pánem Aktivisty = teroristy?
Aha?

Přidat nový příspěvek