Der Spiegel zveřejnil článek o vzpomínkách bývalého amerického velvyslance v Rusku Michaela McFaula

24.01.2019 12:45

Taurus

 

Der Spiegel zveřejnil článek o vzpomínkách bývalého amerického velvyslance v Rusku Michaela McFaula, ve kterých se přiznává, že Američané chtěli sesadit Putina, který i při prezidentovi Medvěděvovi byl nejmocnější figurou v Moskvě. Ruští politici se stěžovali, že Američané je klamou a měli pravdu, píše Spiegel. Podle slov McFaula, Obama si dával za cíl reformovat Rusko.
https://inosmi.ru/politic/20190124/244443787.html
http://www.spiegel.de/plus/als-barack-obama-falsches-spiel-mit-putin-spielte-a-47ead885-2891-4615-864e-ea2a9c892bae

McFaul je zcela konkrétní. Popisuje, jak USA lhaly Rusku ve věci sankcí OSN proti Íránu, kdy tvrdily, že nic takového neplánují.
Lhali ohledně bombardování Libyje, které dle slov Washingtonu mělo zabránit genocídě obyvatelstva, a nemělo za cíl odstranění Kaddafího.
McFail přiznává, že Američané vdělávali ruské aktivisty liberální opozice a platili milionové částky občanským organizacím, které podle slov samotného McFaula nemohly být politicky neutrálními. Během setkání s opozičními politiky v Moskvě, více- prezident USA Joe Biden prohlásil, že bude lépe, jestli se Putin nebude účastnit následujících prezidentských voleb.
Tj. McFaul přiznává, že Amerika se vmešovala do vnítřních záležitosti Ruska, nicméně vinu za eskalaci „studené války“ dává jednoznačně Rusku.
Zajimavé, že člověk Clintonové McFaul potvrdil americkou lež v nejvyšší politice a co víc, článek na toto téma zveřejnili v Německu, kde ještě před rokem by se tvářili, že nic takového, jako lež na nejvyšší úrovní v USA neexistuje.
Takže, všechno jde, jak má – Ameriku postupně odstřihují od vlivu na řízení v Evropě. Domnívám se, že německý obyvatel není tak naivní, aby si neuměl spočítat kolik bude 2+2 a neuviděl rozpory mezi propagandou a skutečnosti.

P.S. V tom článku se také píše o tom, jak Mc Faul se pohoršuje nad tím, jak obyvatelé Ruska je nenáviděli – propichovali pracovníkům velvyslanectví gumy u aut, vyhrožovali zabitím. Ochrana šikanovala jeho manželku a syna na cestě do školy. Novináři go sledovali všude, kam se hnul. McFaul odjel z Ruska před ukončením doby, na kterou byl jmenován jako velvyslanec (měl toho plné zuby). :)

 

Diskusní téma: Der Spiegel zveřejnil článek o vzpomínkách bývalého amerického velvyslance v Rusku Michaela McFaula

děkujeme

M.C. | 25.01.2019

Děkujeme za toto cenné přiznání, to by chtělo přeložit do češtiny a rozmazat u nás po internetu.

Přidat nový příspěvek