Dění na syrské frontě

15.12.2015 16:22

Nasredin

 

Bakalova a Babišova média jako jeden muž přestala komentovat tu v Sýrii skutečně vedenou válku vedenou Assadovskými silami za podpory letectva RF a začala široce komentovat tu předstíranou vedenou silami koalice USA, Británie a dalších zemí NATO. V našich velkých sdělovadlech nenajdete ani fń informací, co se skutečně děje na frontě v Sýrii. Ve sdělovadlech omílají akorát vyčpělé pindy o tom, jak koalice úspěšně bombarduje liduprázdnou poušť. Je to vše jen mediální mlha, aby lidé zapomněli, že hlavní tíhu boje proti IS nese z evropských zemí Rusko. Je ale úsměvné pozorovat tento způsob boje proti Rusku v době internetu. Toto snažení jen posílí nedůvěru obyčejných lidí k tradičním sdělovacím zdrojům a přinutí je to obrátit se jinam. Jinými slovy, hlad lidí po informacích je požene do náruče tolik proklínané tzv. “ruské” propagandy. Ti idioti se tak střelí do vlastní nohy.

http://zpravy.aktualne.cz/zahranici/spojenci-versus-islamsky-stat-kdo-a-cim-proti-nemu-bojuje/r~56cc8f489dee11e586750025900fea04/

Chytrá a půvabná mluvčí ministerstva zahraničí RF s umně prořízlými ústy Zacharovová trefně nazvala Obamovo chirurgické bombardování bombardováním sice chirurgickým, ale plastickým, protože se mění pouze fasáda nikoli však podstata …

http://www.ac24.cz/zpravy-ze-sveta/7110-zacharovova-se-vysmala-slovum-obamy-o-chirurgickych-uderech-proti-dais

Naše oficiální sdělovadla informují, že Rusové v Sýrii uvázli na mrtvém bodě … Zřejmě je to snaha vyprovokovat na základě těchto nálad tlak proti Putinovi.

http://zpravy.aktualne.cz/zahranici/valka-v-syrii-se-zatim-nevyviji-podle-ruskych-predstav-zvrat/r~08538416a26c11e58f750025900fea04/

O tomtéž píše i jinak brilantní Tereza Spencerová:
http://literarky.cz/blogy/tereza-spencerova/21174-vali-rusko-v-syrii-jen-za-sebe-nebo-i-za-asada
Jaká je tedy skutečná situace ? Uvázli Rusové v Sýrii na mrtvém bodě a sypou peníze do bezedné jámy ? Věc má mnoho rovin a aspektů. Rusové a Syrská armáda opravdu neobsazují velké plochy nehostinné pouště papírově ovládané silami ISIL, ale soustřeďují útoky na velká města a komunikační uzly, které se snaží obklíčit, ovládnout a odříznout tak teroristy od spojení s hranicí nejdříve Turecka a pak Iráku. Tyto skupiny, sice dobře organizované a vyzbrojené až budou izolováni od zásobování a podpory pak lehce zničí. To je taktika, kterou úspěšně používala americká armáda za II. sv. války proti silným japonským uskupením v tichomoří – situace je dobře analyzovaná zde:

http://www.novarepublika.cz/2015/12/pohyb-na-frontach-v-syrii-do-1512-2015.html

Spencerová vidí ve svém pohledu pouze to, že rusové sypou nemalé peníze do války v Sýrii, ale nevidí další roviny, které jsou dobře popsány popsány zde:

http://www.prvnizpravy.cz/zpravy/byznys/handelsblatt-ruske-zbrane-se-staly-v-bestsellerem/
http://www.prvnizpravy.cz/zpravy/zpravy/telegraph-dal-vojenskou-silu-ruska-na-stejnou-uroven-s-usa/

Rusko se vrátilo na pozice supervelmoci minimálně ve třech aspektech: politické, vojenské a jako druhý nejvýznamnější prodejce technologicky vysoce vyspělých zbraní, které jsou protiváhou západní technologii.

 

Diskusní téma: Dění na syrské frontě

Rámec inteliGentie (gentry a chápanie..)

udo | 15.12.2015

1) AK by Kabala s Babišom tak nekonali,
rýchlo by o lokálnu licenciu na výpalné prišli.
..a možno i o hlavu

2) Na ich mieste je možno i zámerne presoliť..
proaktívnych aparátčikov systematicky presoľovať NECHAŤ.
Zámerne zdiskreditovať ČASŤ svojej funkcie.

Tak by som možno na ich mieste,
v tak komplikovanej situácii konal.
..ak nie sú fakt aDioti

Obávam sa inak, že situácia nie len mne trochu
1. pol. rokov ´40 pripomína :)
a vieme, čo nasledovalo..

Re: Rámec inteliGentie (gentry a chápanie..)

Aleš Krejčí / Brno | 16.12.2015

dtto Merkel..

Přidat nový příspěvek