Čína tiše odvázala svou měnu od dolaru?!

25.02.2016 11:50
Nasredin|


Minulý týden údajně oznámil Zhou Xiaochuan, šéf čínské centrální banky, v žargonu naplněném technickém rozhovoru, že Čína již nebude vázat svou měnu k americkému dolaru. Namísto toho bude Čínský jüan propojen s širokým košíkem ostatních měn, řekl Zhou.

http://english.caixin.com/2016-02-15/100909181.html

(zdroj interpretace: B.Fulford)

Tento zdánlivě tajemný posun může vyvolat kolaps amerického dolaru, který, jak ho charakterizoval ekonom Peter Schiff “bude jednou z největších událostí v lidské historii".

http://thelastgreatstand.com/2016/02/19/peter-schiff-dollar-collapse-will-be-the-single-biggest-event-in-human-history/

 

 

Diskusní téma: Čína tiše odvázala svou měnu od dolaru?!

Konec korporátního výpalnictví

Ďuro Trulo | 25.02.2016

v celém světě nastane současně s pádem dolaru ze záchodové police do záchodové mísy. Svitek mokrých stodolarovek není použitelný ani k vytření řiti (řiť=spisovné slovo), natožpak k zapálení korporátní derivátnomiky.

Je to jasné - jednou to muselo přijít.

Blankyt | 25.02.2016

Každý, kdo obchoduje s plynem a ropou si musí nejdřív koupit dolary a pak si může koupit ropu, nebo plyn. To samé platilo o obchodech v jiných komoditách. Když v dolarech odmítl obchodovat Husajn, byl Irák zničen, Husajn popraven. To samé se stalo Kadáfimu a Lybie byla vybombardovaná. Ekonomika USA jde ke dnu. V USA se toho pramálo vyrábí. USA exportuje drcený kancelářský papír, seno a samozřejmě války. Aby neutěšený stav, super zadlužené ekonomiky, Američani vyrovnali, tisknou neskutečné množství zelených papírků s názvem dolary. Celému ostatnímu světu je jasné, že to nemůže fungovat do nekonečna a všem státům které jsou navázáné na dolar, jako například i EU, hrozí s pádem dolaru i jejich pád. Proto, čistě z pragmatických důvodů se Čína a Rusko a ještě několik dalších států seskupených v organizaci BRICS ( Brazílie, Rusko, Indie, Čína, Jižní Afrika ) rozhodly odpoutat se od dolaru.

Re: Je to jasné - jednou to muselo přijít.

Pako | 26.02.2016

Yes, prišlo ale opačne. Čína a spol mali v pláne BRICS. Lenže teraz Čína prijala pozvánku medzi 8 najvyspelejšch krajín do WTO. Tam osekali vplyv a fin. podiel hlavne EU, trochu i Japonsku a USA a posadili Čínu do kresla. Bude zaujímavé pozerať ktorým smerom bude robiť väčsie kroky. K WTO alebo BRICS?

Přidat nový příspěvek