Čína kácí ruskou tajgu podle iDnes. Jak je to ve skutečnosti?

21.11.2018 12:56

Reakce na článek na idnes, který jako by z vypadl z elfí farmy:

https://zpravy.idnes.cz/cina-rusko-kaceni-lesu-tajga-ekologicka-katastrofa-fw5-/zahranicni.aspx?c=A181101_111015_zahranicni_baje

 

Komentuje TauRus:

Když si takový článek přečtu na iDnes, tak zpozorním. Když se z článku dozvím, že největší starost o sibiřské lesy mají „kluci a děvčata“ z centra Carnegie, tak zpozorním dvojnásob, protože vím, že toto centrum je agentem cizího vlivu v Rusku. A jeho spolupracovníkům nejde o nic jiného, než poštvat Rusy proti vládě a narýsovat světu obrázek, že Rusko není schopno se postarat o své rozsáhle území na Sibiři, čímž přímo ohrožuje ekologii planety. A proto bude nejlepší mu toto území sebrat a předat státům, které se o ten majetek postarají lépe.
Jaké důkazy o drancování tajgy Číňany předložili v článku? Obrázky z googlu? Nebo něco konkrétnějšího?
To samé mohu říct o dokumentu aktivisty Paškova „Ruská tajga“. Hodně křiku, nastříhaných z internetu obrázků a žádná konkretika.
https://www.youtube.com/watch?v=p6VlslQKBcg

A z těchto nepodložených tvrzení si Rusové a svět mají vytvořit obrázek o tom, jak Číňané expandují a hospodaří v Sibiři.
Shodou okolnosti jsem zrovna včera v rubrice video dal odkaz na zajímavý rozhovor s člověkem, který 20, let žil, podnikal a angažoval se v Číně. Natočil sérií pořadů o Číně, které odvysílal 1. program. Mimo jiné uvádí na pravou míru i strašení s expanzí Číňanů na východě.
Něco v bledě-modrém o jejích „expanzí“ tvrdil i Pjakin, který sám žije v Sibiři. GP nemá zájem na tom, aby Číňany zplundrovali Sibiř a veškeré povídačky o opaku jsou z oblasti informační války proti Rusku. Samozřejmě, jsou případy některých aktivit Číňanů, na kterých staví propaganda takových „aktivistů – vlastenců“ a je třeba se mít před nimi na pozoru. Ale zdaleka nedosahují takového rozsahu, o kterém se mluví v článku.

Podobné je to i s tvým druhým příspěvkem z dílny blogéra Cassada (před kterým už jsem mnohokrát varoval, že je agentem cizího vlivu), ve kterém vnucuje dojem, že Putin chce předat Šikotan Japonsku. Poslední jeho věta – Jestlipak má vůbec smysl diskutovat o předání takové krásy? – vzbuzuje právě tento dojem, což je vidět i podle diskuze k článku.
Samozřejmě je snazší zapůsobit na city hezkými obrázky, než analyzovat slova samotného Putina, který neřekl nic o tom, že by tento ostrov chtěl předat pod japonskou jurisdikcí. A jestli se s Japonci na toto téma baví, tak rozhodně ne proto, aby rozdával ruské území nýbrž proto, aby naopak rozšiřoval sféru ruského vlivu. A poctivý blogér by měl umět tuto skutečnost svým čtenářům vysvětlit.

 

Diskusní téma: Čína kácí ruskou tajgu podle iDnes. Jak je to ve skutečnosti?

Re: Re: Re: Re: Re: Číňania naozaj Sibír rabujú

Halas | 17.01.2019

Bohuzial mam dost zdrojov ktore potvrdzuju ilegalnu tazbu dreva najvyssej kvality a export za babku do Chiny........videa na Youtube najdem za par sekund......... pracovnici na gatroch su sikmooki...iba.....

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Číňania naozaj Sibír rabujú

Houbeer | 03.12.2018

Cus jope-lidoope. Take jsem zavital,pac me tohle zajima.....

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Číňania naozaj Sibír rabujú

Houbeer | 03.12.2018

Zdarec jope lidoope,take jsem zavital,pac me to zajima....nedaj sa:))

Re: Čínská historie je KUPA SRAČEK. Falešná historie Číny , Velké čínské zdi a čínských pyramid

Přemek | 28.11.2018

Velká Tartárie severně od zdi měla svou obranu i v této podobě.

Re: Re: Re: Re: Re: Číňania naozaj Sibír rabujú

zleoš | 27.11.2018

Pravdivé, výstižné - bohužel.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Číňania naozaj Sibír rabujú

jop | 26.11.2018

V jedné větě tvrdíš že mažu názory diskutérů, v další větě tvrdíš že to netvrdíš.

oprava a upresnenie, tie dve moje vety boli myslené takto: Čítal som o tebe, už niekolkokrát v diskusiách na rôznych weboch, že ty nemažeš len zasieračov diskusie, ale aj mnohé názory diskutérov.

Spokojný? Ja to netvrdím, takto som o tebe čítal, takýto som mal o tebe vytvorený názor, preto som čakal, že ma zmažeš.

K tvojej obrane musím priznať, že na AEronete by mi takáto beseda neprešla.
Tam som si "dovolil" pod článkom napísaným ich idolom VK podobné slová ako tu o tebe, zopakujem moje slová: Takže aj máš hlúpe argumenty, aj vôbec nepoznáš situáciu. Lebo som napísal, že autor má v článku hlúposti a nezaujímalo ma, že autor je VK.

Zmazali ma, odvtedy každý môj príspevok je cenzurovaný, väčšinou ho vôbec nepustia do diskusie, lebo príspevok musí čakať na osobné schválenie adminom a admin ho väčšinou už nepublikuje.

Takže ty nerobíš takú tvrdú cenzúru ako má AE, a budem meniť môj názor o tebe.

Čo sa týka tvojej argumentácie o kozlovi, nemáš pravdu, použil si špatný príklad.
Ak by si o mne a dojení kozla naozaj niekde čítal, možno máš pravdu, lebo už niečo o mne vieš, lebo si čítal o mne a dojení. Ale ja som o tebe čítal, ty o mne nie.

Tí, ktorých si nazval "zhrzené milenky", pričom ja neviem aká bola reálna situácia, o tebe vyššie napísanú mienku rozširujú. Určite nemajú 100%nú pravdu, ale ani ty určite nemáš 100%nú pravdu. Lebo aj ty určite robíš chyby, lebo na diskusiu sa vždy pozeráš cez okno vlastného názoru a vlastnej tolerancie resp. mazania diskutérov. Ak mažeš, tak mažeš to, čo TY pokladáš za potrebné zmazať "lebo" ...
To tvoje "lebo" sa určite líši od názoru diskutérov, lebo je to tvoje "lebo".
To je základný problém každej diskusie, kde sa raz začne mazať a potom sa v mazaní pokračuje, lebo admin má svoje hranice "lebo".
Pričom tie hranice sú vždy osobne adminom nastavené a určite časť diskutérov, ak nie väčšina, by tie hranice mazania nastavila inak, znovu podľa svojho osobného "lebo" a nie podla adminovho "lebo".

Vždy ak o niečom rozhoduješ, sa môžeš mýliť. To je úplne základný princíp každého rozhodnutie v každej existujúcej situácii.
Čím viac inteligentný človek, tým viac tento princíp chápe, tým viac pochybuje o svojich rozhodnutiach. Ja netvrdím, že sa treba báť rozhodovania a neprijímať rozhodovanie. Ja len tvrdím, že sa kedykoľvek môžeš mýliť.

Čím viac ľudí bude tvrdiť o tebe, že mažeš názory diskutérov, ktorí ti nejdú do tvojho konceptu, tým viac to hovorí o tom, že máš svoje IBA osobné "lebo" a rozhoduješ iba tak, ako to tebe vyhovuje, teda mažeš diskusiu podľa svojho názoru a želania.
Čím viac ľudí proti tebe je v tejto otázke o nespravodlivom mazaní diskusie, tým viac je "tvoja pravda a tvoje lebo" zle nastavené z pohľadu ostatných.

Táto moje veta o "čím viac ľudí" sa netýka fyziky, matematiky, ale týka sa IBA filozofickej a morálnej stránky mazania diskusií kvôli rozdielnemu pohľadu názorov admina stránky verzus pohľadu diskutérov.

Ak chceš byť "viacmenej spravodlivým adminom", musíš veľmi rozšíriť hranice svojho "lebo" a mazať omnoho menej. Napr. nemazať sám od seba, ale iba to a vtedy, ak sa ti na niečo alebo niekoho ostatní diskutéri v diskusii už sťažujú.
Iba vtedy budeš "úplne nestranný admin", ak svoje "lebo" úplne odstrániš a budeš mazať iba na konkrétne podnety na naozaj hrubé trolovanie, urážky a podobne.
Mne už v diskusiách často vulgárne nadávali, ja sa nikdy nesťažujem. Aj ja používam na názory diskutérov slovo "hlupák" a myslím to osobne, vtedy keď pokladám názor za hlúpy.
Moje "lebo" je mnou samým zmazané.
Aj tebe to radím, ale admin si ty, takže sám rozhoduješ. Vždy sa však pri rozhodovaní môžeš mýliť!

Howgh

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Číňania naozaj Sibír rabujú

jop | 26.11.2018

"lebo" možno do češtiny preložiť ako "protože"

podla tohto zdroja stromy pribudaju

bobz | 25.11.2018

https://www.globalforestwatch.org

Slovensko Tree cover gain - 2001-2012
52.3kha
Rusko Tree cover gain - 2001-2012
86.4kha

Re: podla tohto zdroja stromy pribudaju

bobz | 25.11.2018

Rusko Tree cover gain - 2001-2012
16.2Mha

oprava

Re: Re: Číňania naozaj Sibír rabujú

Paľo | 25.11.2018

Rusko je pre Čínu najväčším dovozcom dreva. Podľa údajov OSN ho len za rok 2017 odkúpila Čína 22 miliónov ton.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Číňania naozaj Sibír rabujú

Hox | 24.11.2018

Vidím že reakce se od tebe asi nedočkáme. Cos očekával nebo neočekával je tvůj problém, fakt je že jsi na mě začal útočit bez znalosti skutečné situace, jen na základě toho, co někde někdo napsal. Vím že o mě šíří různí jedinci na internetu lži. Jejich problém, ponesou následky. Většinou se jedná o "zhrzené milenky", jedince co neunesli argumentační prohru zde, nebo byli zablokování pro osobní útoky, trolling a podobně, popřípadě nemůžou vystát KSB, ale zároveň nejsou schopni nijak argumentovat a vysvětlit, proč. Pokud se řídíš tím co o mě někdo šíří a nemáš jakoukoliv znalost o tom, jak je to ve skutečnosti, pak je to pro změnu problém zase tvůj.

Poznámkou o dojení kozla jsem jen poukazoval na fakt, že se řídíš něčím cos někde četl bez toho, aniž bys měl jakékoliv věrohodné znalosti o tom, jak to skutečně je.

Pokud někdo píše, že se zde mažou příspěvky, které jdou proti mým názorům, tak nemůže být dále od pravdy, o čemž se může přesvědčit každý, kdo si přečte nějaké starší diskuse.

Tohle má být co?

> Ty nemažeš iba zasieračov diskusie, ale aj mnohé názory diskutérov.
To som o tebe čítal, ja to netvrdím, ale je to rozšírená infa o tebe

V jedné větě tvrdíš že mažu názory diskutérů, v další větě tvrdíš že to netvrdíš. Co je to za argument, "je to rozšířené info"? Info dnes rozšíří jeden manipulátor, dalších 10 na to skočí a je na světě "rozšířený názor". Máš věrohodnou znalost založenou na vlastní zkušenosti, o tom o čem mluvíš, nebo nikoliv? Pokud ne, o co ti vlastně jde?
Smazal jsem ti snad tvoje příspěvky zde? Jaktože ne, když "jdeš proti mě", jak sám tvrdíš?

Китайская партийная верхушка пожирает русских медведей

Karel K. | 23.11.2018


http://www.prezidentpress.ru/news/5355-kitayskaya-partiynaya-verhushka-pozhiraet-russkih-medvedey.html

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Číňania naozaj Sibír rabujú

t | 23.11.2018

Iba malú poznámočku - ak urobíte holorub v pralese,ktorým tajga je,opätovné "zalesňovanie" prebehne samo a žiadne "ťažké stroje" na tom nič nezmenia,iba ak by tam ostali jazdiť nepretržite :) (Ostatné tu popísané informácie týmto nechcem ani potvrdiť,ani vyvrátiť.)

Čínská historie je KUPA SRAČEK. Falešná historie Číny , Velké čínské zdi a čínských pyramid

Karel K. | 23.11.2018

http://www.noemova-archa.estranky.cz/clanky/historie-potopy-sveta/cinska-historie-je-kupa-sracek.-falesna-historie-ciny---velke-cinske-zdi-a-cinskych-pyramid.html

Od koho opravdu chránila Velká "čínská" zeď ?

http://www.noemova-archa.estranky.cz/clanky/historie-potopy-sveta/od-koho-opravdu-chranila-velka--cinska--zed--.html

Re: Re: Re: Re: Číňania naozaj Sibír rabujú

jop | 23.11.2018

Standa,
ak chceš mať viac informácií o danej téme, choď na ruské weby a hladaj.

Ja už moje informácie pokladám aj za dostatočné, aj za dostatočné dôveryhodné pre mňa, lebo o tomto čínskom rabovaní idú informácie už roky.
Ja to mám z veľa rôznych ruských zdrojov, aj z ruských videí jutubu prirodzene.
Tvoj názor si musíš vytvoriť sám, k sa ti chce danej téme venovať čas

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Číňania naozaj Sibír rabujú

jop | 23.11.2018

Hox
účel výlevu je ten, že pri formulovaní "výlevu" som čakal, že ma budeš mazať rovnako ako admin na AE, lebo som si dovolil ísť proti tebe.
Týmto výlevom som ostatným čitateľom a diskutérom chcel dať podnet zamyslieť sa nad cenzúrou v diskusiách.
Lebo o Levanete som čítal, že aj ty mažeš príspevky, tak som chcel, nech sa ľudia zamyslia, že prečo sa to na takzvaných "alternatívnych weboch" robí

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Číňania naozaj Sibír rabujú

Hox | 23.11.2018

A já jsem četl, že jop podojil kozla.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Číňania naozaj Sibír rabujú

jop | 23.11.2018

Hox,

tento tvoj príspevok je už osobná rovina

diskutérovi Jana si príspevky zmazal s vysvetlením "osobná rovina"

takže prosím admina Hoxa aby zmazal diskutérovi Hoxovi tento jeho príspevok, lebo je v osobnej rovine

PS Hoxi, diskutéri z Levanetu píšu v diskusiách aj na iných weboch.
Teba predstavujú ako tvrdého cenzora, ktorý veľa maže čo sa mu nehodí do krámu nezávisle od toho, že to je fakt alebo logický vývod. Ty nemažeš iba zasieračov diskusie, ale aj mnohé názory diskutérov.
To som o tebe čítal, ja to netvrdím, ale je to rozšírená infa o tebe
takže tak

veľa šťastia padre

Re: Re: Re: Re: Re: Číňania naozaj Sibír rabujú

Standa | 23.11.2018

Po nějakém hledání jsem konečně našel snad celkem rozumný zdroj:
http://earthenginepartners.appspot.com/science-2013-global-forest

Podle něj to vypadá, že skutečně probíhá na Sibiři obrovská těžba. Na druhou stranu je zajímavé, že velká část odtěženého území se zároveň zalesňuje (ze snímků ale není jasné, jestli přirozeně nebo uměle, navíc zalesnění je v té mapě za kratší období). Zajímavé je i srovnání s jinými územími - třeba Kanadou, kde ta situace vypadá podobně špatně, ne-li hůř.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Číňania naozaj Sibír rabujú

jop | 23.11.2018

no neviem,
o zalesňovaní na tých videách ktoré som videl nič nebolo, presne naopak.
Že ostáva iba holá zničená pôda. Zalesňovanie sa nerobí, dávali to presne tak, že by sa malo aspom skúsiť zalesňovaťaj keď ťažké stroje zničili pôdu.

číňania IBA rabujú a ostáva to holé a zničené.

Pochybujem že gubernátori ktorí na tom ryžujú to dávajú zalesňovať, lebo by tak priznali, že na tom šialene zarábajú. Číňania určite nič po rabovačke nezalesňujú.
V tomto sa tvoj zdroj zjavne mýli

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Číňania naozaj Sibír rabujú

Hox | 23.11.2018

Tak si to shrňme:

"o Levanete som čítal, že aj ty mažeš príspevky"
- toto podle tebe osobní rovina není

"já jsem četl, že jop podojil kozla."
- ale toto podle tebe osobní rovina je.

Chápu tě správně?

Re: Číňania naozaj Sibír rabujú

Standa | 23.11.2018

Zdroj, jejž jsem uvedl, pouze mechanicky porovnává družicové snímky z různých let. Nijak neřeší kdo kácí, proč kácí, jestli zalesňuje on nebo někdo jiný, nebo jestli se ten les obnovuje sám.
Je tam vidět, že vykácená plocha je větší než ta, na které vznikl nový les, takže problém s těžbou bude.
Na druhou stranu ukazuje obrovské plochy s novým lesem. takže i obnova probíhá.

Videa aktivistů si samozřejmě mohou vybírat jen to, co se jim hodí pro jejich argumentaci. Ukážou zběsilou těžbu, ale neukážou, že jinde se lesy vzpamatovávají. Neposkytnou celkový obraz.
Asi podobně, jako když aktivisté ukáží brečící dítě či nově nastoupivšího černého doktora, aby zvýšili podporu veřejnosti pro migraci.

Závěr: Zběsilá těžba na obrovských plochách probíhá, ale není to úplně všeobecný trend. Těžba v mnoha oblastech Sibiře je zjevně mnohem rychlejší než obnova, jinde ale zase převažuje růst nových lesů. Je asi na ruských úřadech, aby zasáhly tam, kde je stav špatný. Nástroje kontroly (družicové snímkování) má přece k dispozici i ruský stát.

Re: Re: Re: Číňania naozaj Sibír rabujú

Standa | 23.11.2018

Problém videí z Youtube je v tom, že si tam může každý dát téměř cokoliv. Osobně jsem k takovým videím tím nedůvěřivější, čím víc se snaží hrát na city.
Totéž platí pro weby. Našel jsem například web o odlesňování Ruska, který byl ale doprovozen (bez varování či popisu) mapkami odlesňování tvarově podobného Bornea.

Prozatím jsem dohledal asi deset let staré odhady, podle kterých černá těžba dosahuje 10-20% té oficiální. Ale to se samozřejmě mohlo změnit.

Ideální by asi bylo najít nějaké nezávislé zdroje - třeba údaje ze studentských satelitů nebo výzkumy, které se zabývají něčím úplně jiným a mimochodem ukáží vývoj lesních porostů na Sibiři. Podle těch by se pak dalo usoudit na věrohodnost zpráv o velikosti odlesňování a tím i o věrohoidnosti zdrojů, jež je vydávají za nicotné či katastrofické.
Pro sebe si tuhle otázku nechávám zatím otevřenou - ani jedné straně prozatím nevěřím.

Rabovanie tajgy

Momo | 22.11.2018

Pred nedávnom som stretol človeka ktorý mi povedal o tom že mapujú lesy v Rusku .Pracuje pre Slovenskú spoločnosť ktorá sa zaoberá vývojom programov . Program spracováva úbytok prípadne zalesňovanie a vyhodnocuje údaje . Tým pádom systém okamžite zaregistruje ťažbu hlavne nelegálnu ktorá bola v Rusku donedávna bežnou . Tiež by bolo očividným pre mnohých aj legálne drancovanie .

Re: Číňania naozaj Sibír rabujú

Standa | 22.11.2018

Podstatné není nějaké srdceryvné video, ale konkrétní data.
Otázkou tedy je:
1. Kolik dřeva se vlastně z Ruska do Číny vyváží?
2. Kolik oficiálně, kolik neoficiálně a kdo je zdrojem odhadů?
3. Jaké je srovnání s těžbou v podobně zalesněných zemích?

Zkusil jsem si trochu zalovit po iinternetu, ale také nic moc.
Ze statistik lze dohledat, že vývoz dřeva se podílí přibližně 2% na ruských exportních příjmech (kolem 8 miliard dolarů ročně za dřevo).
Co jsem našel, tak před deseti lety ( novější data jsem nedohledal) mělo Rusko větší rozlohu lesů, než USA a Kanadou dohromady, ale těžila se v nich méně než třetina součtu těžby dřeva z obou zmíněných severoamerických států. Nemůže to být tak, že Čína jen využívá/zneužívá existující rezervy produkce sibiřských lesů?

Nevím, proto se ptám. Z článku na Idnes ani ze zdejšího článku či diskuse nejsou totiž odpovědi nijak zjevné. A není proto ani moc jasné, jestli se jedná skutečně o katastrofu, planý poplach nebo děj na nějakém (jakém?) konkrétním mezistupni mezi nimi.

Re: Re: Re: Re: Číňania naozaj Sibír rabujú

jana123 | 22.11.2018

[osobní rovina, https://pastebin.com/raw/4anEU0cM]

Re: Re: Re: Re: Re: Číňania naozaj Sibír rabujú

jana 123 | 22.11.2018

[osobní rovina, https://pastebin.com/raw/scysA28K]

Re: Re: Číňania naozaj Sibír rabujú

jop | 22.11.2018

ja neviem na tie tri tvoje otázky odpovedať, asi nikto nevie.

Prvá a druhá otázka: ak Rusko oficiálne predáva za 8 miliárd dolárov ročne, tak neoficiálne to bude určite niekolkonásobne viac.

Ruský vývoz a ešte priamo zo Sibíre na juh do Číny, ktorý je kontrolovaný sibírskymi gubernátormi je v obrovskej miere načierno. S platbami iba na súkromné účty gubernátorov na Kajmanoch.

Aký je pomer odlesnených vyvezených častí lesa k tým čo ostanú? Neviem, videl som niekolko ruských videí kde ukazovali aj na mapách ako sú miery odlesnenia. Tempo odlesnenia nazývali ako vysoké.

Či to čo vyvezú Číňania sa dá nazvať využitím/zneužitím existujúcej rezervy sibírskych lesov neviem, lebo neviem kolko je produkcia dreva prirodzeným rastom lesa.
Ale podla toho, čo bolo v tých videách, kde to komentovali náuční pracovníci, lesníci a podobne, tak čínska ťažba dreva je katastrofa v štýle "po nás potopa".

Tam kde číňania vyťažili, tam les neporastie. Takže ak aj Sibír vyprodukuje viac dreva ako číňania spotrebujú, tak tam je ten istý jav ako v amazonskom pralese. Totálne ničenie lesa a zmenšovanie jeho územia.
Ničenie ktoré je prakticky nevratné, plocha lesa sa drasticky zmenšuje. Takže nazvať to vývozom prebytkov asi nie je správny názov.

Ja neštudujem ruskú ťažbu dreva na sibíri, ale videl som dosť videí s touto tematikou a aj články sú o tom už dosť časté.
Oficiálne informácie neexistujú, to čo sa pokladá alebo vydáva za oficiálne bude len sfalšovaná štatistika s cieľom aby sa tomu nebránilo, aby gubernátori naďalej zarábali na drancovaní sibírskych lesov

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Číňania naozaj Sibír rabujú

Hox | 22.11.2018

Účel tohoto emociálního výlevu je... ?

Re: Re: Re: Re: Re: Číňania naozaj Sibír rabujú

Hox | 22.11.2018

Každý pracuje v míře svého chápání na sebe, a v míře svého nechápání na toho, kdo chápe více. A globální sociální inženýři pracující pro globální zákulisí v tomto případě chápou více. Vlastně, nechápu že si rovnou nehodíš mašli, když je podle tebe vše ztraceno a podchyceno "jimi"? Proč se trápit? Není lepší si lehnout a umřít?

Re: Re: Re: Číňania naozaj Sibír rabujú

Hox | 22.11.2018

Zaprvé, přecházíš do osobní roviny, nervičky?
Zadruhé, Soroš ti rozdal špatné notičky: http://www.vodaksb.eu/diskuse/comment-page-73/#comment-177078

Re: Re: Re: Re: Číňania naozaj Sibír rabujú

jop | 22.11.2018

som jop, už dlhé roky diskutujem pod nickom jop na nwoo.org.
Píšem pod nickom jopp na aeronete.

takže lol, tvoj blept o Sorošovi je úplne mimo mísu. :-)

Sibír sa naozaj dostáva pod čínsky vplyv. Okrem toho sú číňanom vo velkom množstve prenajímané plochy pôdy.
To je presne ako u nás, aj u vás. Pôda sa prenajme cudzincom, závody patria cudzincom a nadnárodným spoločnostiam, zisky a dividendy odtekajú preč z Čiech aj Slovenska, ale ekonomika sa hrdo nazýva "česká ekonomika" alebo "slovenská ekonomika", aj keď dávno česká nie je.

Tá vaša česká ekonomika už dávno nie je česká. Je úplne šumák, kto sa na tom podielal, keď vám vaše české závody ukradli Nemci a nadnárodné koncerny.
Je úplne šumák, že na tom zarobila česká politická mafia Klausom a Zemanom začínajúc, Paroubkom Sobotkom pokračujúc a Babišom končiac.

Klaus, Zeman, Paroubek, Babiš majú jeden záujem, čo najviac nahrabať, predajú všetko, predali českú ekonomiku západným elitám.
Keby ste namiesto cinkania kľúčmi sa tomu vzbúrili, tak by závody pracovali pre českú ekonomiku aj teraz, a nepracovali by pre nemcov a nadnárodné korporácie.
Klaus tomu mohol zabrániť, aby vám západné elity neukradli "českú" ekonomiku, ale on tomu presne naopak napomáhal.
Klaus je vlastizradca, Babiš detto. Všetci premiéri boli vlastizradcovia.

To isté je na Sibíri. Sibír sa rovnako dostáva pod vplyv Číny, zisk z nej majú Číňania.
V tom tvojom odkaze Taurus píše že to robí miestna mafia, ale to je šumík. Ide o to, že rovnako ako Klaus nezabránil a naopak pomohol previesť českú ekonomiku pre Západ, tak aj Putin nebráni a pomáha previesť Sibír pod čínsky vplyv.

Takže Putin má rovnaký tichý záujem, lebo nebráni preberaniu Sibíre Číňanmi. Záujem a ciele, ktoré ty nevidíš, rovnako ako si nevidel dôsledky toho, keď Klaus odovzdával české závody Západným elitám.
Rusi to už vidia, lebo sa naučili ako dopadli česká, slovenská a ostatné ekonomiky postsocialistických štátov. Prebral to Západ, výhody má Západ.
Výhody zo Sibíre majú Číňania, nie rusi. A samozrejme miestna mafia, ktorá sa nabalí.
Rovnako ako sa nabalila česká mafia počínajúc Klausom.

Re: Re: Re: Re: Re: Číňania naozaj Sibír rabujú

jop | 22.11.2018

PS
na AEronete už nepíšem, som tam totálne cenzurovaný a mazaný.
Lebo som si dovolil napísať v diskusii pod článkom ich idolu VK o tom, že VK v tom článku píše ekonomické hlúposti a sám sebe v svojom článku často protirečí.
Plus že jeho logické vývody v konkrétnych častiach nie sú ani logické, ani to nie sú vývody, len teórie a osobné názory.
Tak ma už mažú a cenzurujú.

Nebojsa Hoxi, nechce sa mi už písať, nemienim sa zapájať do vašich diskusií na levanete, len náhodou bola táto téma v tej oblasti, o ktorej mám dosť informácií a chápem ju.

k článku

Libor Smetana | 21.11.2018

stále ti stejni diverzanti

Amazonie vs Tajga...

P9 | 21.11.2018

Jenom ke srovnání které asi hodně pokulhává na místě pralesa vznikají plantáže což asi v tajze ne, asi tam zase vyrostou stromy? A pokud tu starost o tajgu má Carnegieho parta asi to s tím kácením bude trochu jinak, i když ruští oligarchové budou taky schopni pěkných prasaren.

Re: Číňania naozaj Sibír rabujú

Hox | 21.11.2018

nepovídej. Takže jsi viděl audiovizuální dokumentaci z každého kilometru čtverečního tajgy?

Nikdo neříká, že tam číňané vůbec nekácejí. Co ti uniká je fakt, i kdyby vykáceli 100.000 čtverečních kilometrů, stále je to zlomek.

Re: Re: Číňania naozaj Sibír rabujú

jop | 21.11.2018

nepovídej

dávaš hlúpy argument. Aj amazonský prales sa rabuje, po odlesnení tam už nič nerastie.
Aj Sibír Číňania rabujú, vo veľkom, po odlesnení tam dlho nič rásť nebude, lebo sa ničí pôda ťažkými strojmi a následnou eróziou.
Celé Rusko má 20 miliónov km2, les tam je 8 miliónov km2, tak milión km2 lesa nie je zlomok ale 1/8 všetkých lesov.
Takže aj máš hlúpe argumenty, aj vôbec nepoznáš situáciu.
Predpokladám, že tento príspevok zmažeš, aby si tak skryl svoje hlúpe argumenty

Číňania naozaj Sibír rabujú

jop | 21.11.2018

videl som množstvo ruských videí.
Číňania naozaj zo Sibíre robia prázdnu tundru.
Síce GP nemá záujem aby číňania vyrabovali Sibír, ale všetci miestni politici a aj na nich napojení "kapitalisti" rozumej spriatelení a rodinní príslušníci na predaji dreva čínskym podnikateľom šialene zarábajú. Po čínskej ťažbe dreva ostáva holá katastrofa, rabuje sa tam možno ešte viac ako v amazonskom pralese.
Lebo tých ruských politikov v sibírskych guberniách nezaujíma nejaký GP, ani o ňom nepočuli.
Ale vedia trhnúť obrovské prachy na predaji dreva Číňanom a vedia, že o 4 roky už v politike nebudú, ale budú mať účty na Kajmanoch a vilu vo Francúzsku.

Autor, nepoznáš situáciu, vôbec ju nepoznáš a píšeš o tom články

No

Pepan | 21.11.2018

sice nevím co píší na stránkách idiotDěsneboťje nenavštěvuji, ale umím si to živě představit, stránky jenž jsou totálně vetknuty v rektálu Yaankees mluví samo za sebe.

Přidat nový příspěvek