Česká televize z ideologických důvodů začišťuje svůj archiv

02.03.2016 19:56
Nasredin |
 

Česká televize z ideologických důvodů začišťuje svůj archiv. Z archívu už odstranili díly o Sýrii z cyklu Cestománie, aby se lidé nemohli zpětně podívat, jak byla tato arabská země kulturně, nábožensky, zemědělsky a průmyslově vyspělá. Než byla od Západu a speciálně od USA obdarována vývozem západní demokracie (Ukrajina je na tom úplně stejně – tam trojice světoznámých konglomerátů Motor Sič (letecké motory), Antonov (letadla), Južmaš (kosmické rakety) zůstal už jen největší letecko-motorářská firma světa Motor Sič a v současnosti je dokončováno její vyssávání američany (transférem technologií, patentů, atd.)), byla Sýrie nejprůmyslovější arabskou zemí. Veškerý syrský průmysl, na jehož budování se lví měrou podílelo i bývalé Československo, který se v Sýrii dostal do dosahu Islámského státu, byl demontován a odvezen do Turecka.

http://www.novarepublika.cz/2016/03/ceska-televize-maze-ze-sveho-archivu.html

Ze stejného důvodu byly z archívu ČT odstraněny díly o Jemenu, který je dnes pro změnu zase “demokratizován” Saudskou Arábií.

Z archívu ČT odstranili i tuto reportáž:

https://youtu.be/wQkOdGtg9MI

 

Diskusní téma: Česká televize z ideologických důvodů začišťuje svůj archiv

K tématu - Sýrie a ČT dříve...

Croix | 04.03.2016

V 5. minutě jsme se dřív mohli dovědět, že asadovský režim v Sýrii je liberální a stojí za ním většina společnosti....

https://www.youtube.com/watch?v=u2MVhCU3J-s

duvěra ale prověra

Bacon | 03.03.2016

objevil se názor, že se archiv promazává průběžně, automaticky; kvůlivá kapacitě serverů, limit je tam snad jedenáct let, ja jen, aby přání nebylo otcem myšlenky a že je dobré znát motivaci, jak u ČT tak u Severní Koree proč je ve zprávách, že si ze sebá opět vystřelilo ;)

Re: duvěra ale prověra

Cico Ciciak | 03.03.2016

Skús vykoumať, že či "automaticky" odmazáva aj materiály s uss tematikou. :D

Pomalu...

Bernardýn | 02.03.2016

Těch nedostupných dílů je celkem hodně, není to jen problém Sýrie, Jemenu, Turecka a Izraele. Nedostupné jsou totiž i díly třeba o Seychelách a Novém Zélandu, i když je teda fakt, že nedostupnost muslimských států je dost vysoká, můžete si pustit vlastně jenom Kazachstán a některé díly z Indie. A kdyby to teda opravdu byla pravda, proč by tam stále "strašil" Krym? To přece není košér...

Přidat nový příspěvek