Čas dochází: vlna bankrotů firem, těžících břidlicovou ropu v USA

12.12.2015 09:58

 

18 firem v USA, těžících břidlicovou ropu a plyn, se nachází v procesu bankrotu, firmám jednoduše došly veškeré prostředky. Zisky firem spadly s pádem cen na ropu, a finální úder jim zasadila nemožnost získat další úvěry. Počet aktivních vrtů se za poslední rok a půl snížil asi o 3/5, objem těžené ropy a plynu asi o 5%. Firmám kromě finančních prostředků dochází také zásoby uhlovodíků.

Detaily v rj: http://zakonvremeni.ru/component/content/article/8-4-/24564-vremya-na-isxode-volna-bankrotstv-slanczevyx-kompanij.html

Diskusní téma: Čas dochází: vlna bankrotů firem, těžících břidlicovou ropu v USA

Rusko vyhlásilo Americe (ropnou) válku - na odstavení dolaru.

Petr2 | 23.12.2015

Americe nezbývá než donutit Rusko k válce! Proč? Rusko a Čína se dohodly, že nebudou obchodovat s ropou a plynem v dolarech a že veškerý obchod mezi nimi bude probíhat v národních měnách, obcházejíc tak dolar. Tím, ale vyhlásili světovému četníku USA válku. Každý kdo obchoduje s plynem a ropou si musí nejdřív koupit dolary a pak si může koupit ropu nebo plyn. To samé platilo o obchodech v jiných komoditách. Když v dolarech odmítl obchodovat Husajn, byl Irák zničen. To samé se stalo Kaddáfimu a Libye byla vybombardovaná. Ekonomika USA jde ke dnu. V USA se toho pramálo vyrábí. USA exportuje drcený kancelářský papír, seno a samozřejmě války. Aby neutěšený stav super zadlužené ekonomiky Američani vyrovnali, tisknou neskutečné množství zelených papírků s názvem dolary. Celému ostatnímu světu je jasné, že to nemůže fungovat do nekonečna a všem státům, které jsou navázané na dolar (jako například EU), hrozí s pádem dolaru i jejich pád. Proto, čistě z pragmatických důvodů se Čína a Rusko a ještě několik dalších států seskupených v organizaci BRICS ( Brazílie, Rusko, Indie, Čína, Jižní Afrika ) rozhodly odpoutat se od dolaru. Jenže tím přímo ohrožují stabilitu USA, protože když se odpoutávají od dolaru, USA ze světového obchodu s ropou, plynem a jinými komoditami neplynou žádné peníze a deficit začíná narůstat. Z čeho má potom USA udržovat po celém světě více než 200 vojenských základen, které dohlížejí na to, aby světový řád nastolený po 2. svět. válce odváděl patřičné obrovské sumy peněz do USA?
Když to udělal Husajn a Kaddáfí - USA zasáhly a daly tím jasně najevo, že kdo si dovolí něco podobného, dopadne stejně jako oni. USA jako nejzadluženější stát na světě chtějí, aby případný krach dolaru financoval celý svět. Čína, Rusko a další - dluh USA financovat nechtějí. Vnitřní pnutí společnosti v samotných USA je obrovské. Město bankrot - Detroit - je od rána do večera v plamenech. Obrovská nezaměstnanost. Do světa ale vytrubují úplně jiné ukazatele své ekonomiky. Ale vzpomeňme si na krizi, která vznikla krachem dvou obrovských investičních a hypotečních bank, které neustále vykazovaly obrovské zisky, prodávaly balíčky s nakaženými deriváty po celém světě, až bublina praskla a odnesl to celý svět v podobě obrovské stagnace a krize. USA jenom pokrčily rameny. Teď USA nutí celý svět financovat jejich krachující ekonomiku a nemají jinou možnost, než vést války a připravovat světový konflikt proti Rusku. Ze dvou velmocí Číny a Ruska si vybrali Rusko, protože Číně je USA zadlužené obrovskou sumou a nebýt výroby Číny dodávané do USA, USA by ze dne na den skončily. Čína ovšem ví, že pakliže padne Rusko další na řadě bude Čína, oslabená o nerostné zdroje, které po porážce Ruska padnou do rukou USA. A ty začnou Čínu vydírat, provokovat, vtahovat do války - tak jako to teď dělají Rusku. Rusko na čele s Gorbačovem udělalo v 80 letech minulého století fatální chybu, že jako vítězná velmoc se stáhlo s východního Německa. Nemuselo to udělat, nikdo Rusko nemohl donutit k tomuto kroku, nebo ho mohlo podmínit rozpuštěním NATO a stažením okupačních vojsk USA ze západního Německa. Naivně uvěřilo, že USA dodrží dané slovo a NATO se nebude rozšiřovat. Jenže obrovské ekonomické problémy USA nedávají Američanům na výběr. Američani buď donutí svět, aby platil dluhy a existenci USA, nebo zaniknou. Proto také nutí EU uzavřít s USA smlouvu o volném obchodu z USA s pravidly nastolenými USA. EU se stane kolonií USA, které budou EU vsávat pomocí smluv na patenty, pomocí sankcí a podobně. Rozšířením NATO prakticky na celou Evropu má pro USA také velký význam. V momentě, kdy bude připravená válka proti Rusku, všechny státy Evropy dodají kanónfutr, to znamená budou dodávat své občany na vojenské tažení proti Rusku. USA budou dodávat zbraně a válčištěm bude Evropa. Vzpomeňme na zákon o branné službě v původním návrhu vlády ČR: výcvik během tří měsíců a jak řekl ministr obrany Stropnický v TV, že linie fronty míru je tam, kde to NATO bude potřebovat. Rozuměj: kde USA to budou potřebovat, třeba v Afganistánu nebo na Ukrajině. Z výše uvedeného vyplývá, že příčina všeho je v tristní ekonomické situaci USA, které nemají na výběr. Musí vést válečné konflikty a připravovat útok na Rusko, které s Čínou a ostatními vypovědělo ekonomický světový systém nastolený po 2. svět. válce.
http://www.nwoo.org/2015/12/22/neznam-nikoho-kdo-to-by-to-predpovidal-ruska-produkce-ropy-prorazi-rekordy-zatimco-saudsky-gambit-selhal/

Přidat nový příspěvek