Bosco di Ciliegi prerušuje sponzoring MOV kvôli vyradeniu Rusov z olympiády

21.12.2017 13:25
TauRus
 

REUTERS: Bosco di Ciliegi prerušuje sponzoring MOV kvôli vyradeniu Rusov z olympiády

https://slobodnyvyber.sk/reuters-bosco-di-cillegi-prerusuje-sponzoring-mov-kvoli-vyradeniu-rusov-z-olympiady/

 

Kusnirovič – je ruský multimilionář (asi židovského původu), majitel firmy Bosco di Ciliegi, která vyhrála tendr na výrobu a dodávku oblečení pro funkcionáře MOV na Olympijské hry 2018. Dříve toto oblečení dodávala firma Nike.
Členové MOV se měli v tomto oblečení účastnit všech slavnostních akcí, zahájením olympijských her počínaje. Nyní Kušnirovič požaduje od členů MOV, aby zalepili nebo vystřihli logotyp jeho společnosti z oblečení, které už firma dodala, protože považuje toto oblečení za intelektuální vlastnictví firmy.
Tj. členové MOV a jejích pomocníci se mohou ukazovat na olympijských akcích v nějakých svetříčkách, kabátcích a čepičkách, ale bez logotypu. V opačném případě firma bude žalovat MOV za zneužití cizího intelektuálního vlastnictví.
Navíc Kušnirovič přislíbil, že v rámci technologických možnosti bude odstraňovat ze záběrů video kamer a fotoaparátů svoji značku na oblečení.
(představte si záběr z olympiády na funkcionáře MOV, na jehož oblečení je bílý flek.)
Tento zákaz má trvat, dokud MOV nezmění svoje rozhodnutí o zákazů symbolů RF na olympiádě v Korei.
Z materiálů ruského tisku a https://topwar.ru/132477-kto-ne-poboyalsya-posyagnut-na-mok.html

Odpověď Kusniroviče (kdo je za nim?) je více-méně zrcadlová. Ruský team nesmí používat ruské symboly – vy nesmíte používat logo ruské firmy. A běda, jestli se aspoň jeden váš spolupracovník objeví s naším logem – budete mít soudní žalobu – tj. diskreditace MOV, jako zloděje intelektuálního vlastnictví, plus mastná pokuta. o to s postará GP.

 

„Myslím, že v blízkej budúcnosti podám návrh na MOV … aby sme deaktivovali naše práva … Nech si nechajú ešte aj to krásne moderné oblečenie – ale značku Bosco a to, čo vlastníme…žiadam o to, aby sa neaktivovali. “

Toto prohlášení funguje, jako vyhrůžka, že pokud MOV nesplní požadavek Kušniroviče a nezruší svůj zákaz ohledně ruských sportovců, ten, na oplátku, zruší jím právo používat svoje logo. Ale může to učinit v takovou dobu, že členové MOV prostě fyzicky nebudou schopní odstranit tato loga z veškerého oblečení. Následek – diskreditace MOV, soudní žaloba, finanční postih. O publicitu se GP postará.
Moc bych se nedivil, kdyby ještě před olympiádou vyplavala na povrch nějaká kauza o sexuálním obtěžování na funkcionáře MOV.
Kusnirovič je první výstřel na funkcionáře MOV. Pokud nepochopí varování a nezařídí se podle toho, čekají je další skandály, které přivedou k naprosté diskreditací MOV, následně buď jeho zrušení nebo výměně funkcionářů.

 

Diskusní téma: Bosco di Ciliegi prerušuje sponzoring MOV kvôli vyradeniu Rusov z olympiády

Je to to isté ?

Martin | 25.12.2017

Len aby to nebolo naopak, ak MOV zažaluje firmu Bosco... za neplnenie alebo porušenie kontraktu. Aspoň si myslím, že tendre sa robia za účelom kontraktov.
MOV nemá s ruskými športovcami žiadny kontrakt.
Po právnej stránke to určite nie je to isté. A myslí že ani z hľadiska výsledku, ktorý oba kroky vyvolajú.

Re: Je to to isté ?

M.C. | 25.12.2017

To záleží na tom, jak je postavená smlouva.
Divili bychom se, kolik je na světě blbě uzavřených smluv.
Předpokládám, že majitel firmy Bosco než něco takového prohlásil na veřejnosti má tyto věci zjištěny.

tabulka

M.C. | 22.12.2017

Článek o dopingu.
Tabulka v článku je sumární, bez zohlednění jednotlivých sportů.
Překvapilo mě, že Rusko je až 19. na světě, až za několika evropskými zeměmi a světe div se, dvě místa za ČR.
Jsem myslel že je někde více na špici, když ne úplně v čele.
V tom případě je to ještě větší šaškárna a prasečina, než jsem si myslel.

Re: tabulka

M.C. | 22.12.2017

Sorry, zapomněl jsem na odkaz:
https://www.krajskelisty.cz/stredocesky-kraj/18529-mov-by-mel-vyhodit-z-olympiady-vsechny-narody-a-skoky-o-tyci-aplikovat-na-sebe-komentar-stepana-chaba.htm

.

Cico Ciciak | 22.12.2017

Bude zaujímavé sledovať, akú zámienku vymyslí GP na zrušenie zákazu vydaného MOV, aby ruskí olympionici nemohli vystupovať na OH pod svojimi národnými symbolmi a farbami.
Bude sa musieť verejnosti predložiť nejaký seriózny/autentický dôvod-príbeh, ktorý bude ňou majoritne akceptovaný, pretože ľudia vo všeobecnosti potrebujú nejaké jednoduché vysvetlenia-príbehy.
Pri riadení spoločnosti západného typu a navyše v informačnom veku, nejde niečo prijať apriórne.

Re: . GP má úplně jiné cíle než pomoci ruskému národu

Pavel | 24.12.2017

Uvědomte si, že GP má úplně jiné cíle než pomoci ruskému národu a ruským sportovcům.

Z pohledu GP taková viditelná diskreditace Rusům do budoucna spíše pomůže než aby jim ublížila.

GP by nejraději Rusko úplně rozvrátil a využil pro suroviny. Ale to teď udělat nemůže, protože jako první se musí zhroutit USA a krach už je neodvratný. Zhroutit dvě velké země najednou se GP neodváží - to by bylo příliš velké riziko i pro něho samotného.

západní športovci

Milan | 21.12.2017

Dnes som zachytil informáciu, že nejaký novinár sa dopracoval k nejakému americkému športovcovi, že berie a rozširuje medzi športovcami látku, ktorú antidopingová organizácia nevie odhaliť. Takže začínajú od GP tlaky na to, že pokiaľ nepôjdu na ZOH rusi, nepôjdu pre doping ani zápaní športovci.

asymetrická odpověď

M.C. | 21.12.2017

Sto bodov!!

Re: asymetrická odpověď

jožo | 21.12.2017

hahahaháááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááá

Přidat nový příspěvek