Belgičané se snaží zrušit sankce proti Rusku

26.01.2017 20:06

Lin

 

V belgickém parlamentu se skupina odpůrců evropských sankcí proti Rusku znovu pokusí vnést na „pořad dne“ snětí těchto sankcí. Skupinu vede belgický poslanec Carcasi.
Pokoušeli se již jednou – v listopadu – a neuspěli.
Carcasi si myslí, že nyní je nejvyšší čas vnést návrh znovu, protože jinak Evropu skutečně čeká neblahá budoucnost, kterou např. „prorokoval“ Trump. Všichni schopní hráči nasednou do „vlaku spolupráce“ Ruska a USA – a jen Evropa zůstane sama se svým kufříčkem na perónu.
Na otázku, zda si je vědomý, že reálnou politiku EU dělají Německo a Francie, odpověděl, že ano. Jenže dneska mluví kandidáti na francouzského prezidenta jinak – o snětí sankcí a o vůli s Ruskem spolupracovat. Změnila se i situace v samotné EU, kde čím dál víc „malých“ zemí začíná politice „lídrů“ oponovat – a jmenoval Maďarsko, Slovensko, Česko a Řecko. Navíc je čím dál víc zřejmější, že politika Merkel je velmi vážnou chybou.
Na otázku, zda souhlasí s analytiky, že nyní – po nástupu Trumpa – ovládnou Evropu „ultrapraví“, odpověděl, že nesouhlasí. Podle něj Trump není žádný „ultra“, ale je to ten, kdo slyší svůj národ. Vítězství Trumpa je vítězstvím obyčejných lidí – a ne „elit“, naprosto odtržených od národa. A ty „bu-bu-bu“ články o extrémismu jsou prostě jen verzí těchto „elit“, od reality odtržených.
- Znáte to – dneska, když mluvíte o islámu – nazvou vás islamofobem. Když mluvíte o terorismu – tak z vás udělají rasistu. Moc rádi tu mluvíme o svobodě slova, ale ve skutečnosti je dneska lepší, když nemluvíte vůbec. Ještě nikdy jsme nebyli tak omezovaní ve sdělování vlastních názorů. –
Nakonec Carcasi vyjádřil přesvědčení, že do roka bude politika Evropy úplně jiná, než je dneska.

https://russian.rt.com/world/article/353553-belgiya-rossiya-otmena-sankcii

 

Diskusní téma: Belgičané se snaží zrušit sankce proti Rusku

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek