Re: Re: proč

M.C. | 15.12.2017

To je otázka na seriózní vědecký výzkum, proč tomu tak je.
Můžeme jenom hádat.
Já bych si tipnul na to, že tělo si ho vyrábí v menším množství, méně nárazově a možná i v menší nebo rovnoměrnější koncentraci, nebo ho na místě spotřebuje a do krve a tím i do buněk plodu se ho dostává podstatně méně.
Anebo se jedná sice o uhlovodík z kategorie alkoholů, ale ne o etanol, o kterém je tu celou dobu řeč. Jsou i vyšší alkoholy, etanol je po nechvalně známém metanolu druhý nejjednodušší alkohol.
Ale to opravdu jenom pálím od boku.
Anebo právě proto, že je to jev normální, vyskytující se u každého, tak neumíme stanovit, jak by vypadal vývoj plodu kdyby k tomu nedocházelo. Možná lépe možná hůře, nevíme.

Přidat nový příspěvek