Re: Re: Re: Re: Re: Re: pivo klasické vs. ochmelené

ľudo | 25.08.2017

Ako sme sa vyššie na tému bavili,
ide o to, čo chápeš pod pojmom "pivo"?

To, čo si ty napísal, je ok.
Problém je, ak tam je
1) chmel a/alebo
2) množstvo alkoholu väčšie ako minimálne.

Otázka je teda o.i.,
po akých etapách sa pôvodné pivo začalo
v stredoveku postupne "chmeliť".

Nôžeš si pôvodné stredoveké pivo predsa uvariť aj dnes.
Skutočný tekutý chlieb.
Je fakt chutné.
Naklíčiš a opražíš jačmeň(prípadne iné obilniny),
pomelieš a prevaríš.
Buď hneď piješ (na okamžitú spotrebu),
alebo trochu prekvasíš a potom privaríš..sterilizuješ
s tým, źe tam trochu málinko alkoholu pre stabilizáciu(konzerváciu) necháš. Sterilizáciou len pozastavíš, pribrzdíš fermentáciu. Ideálne tlakovou.

Ďalej môžeš napríklad ešte lepšie použiť úplne prvé receptúry piva, možno nutrične ešte optimálnejšie, no s inou chuťou:
naklíčiš, pomelieš, lisuješ,
pevný zlysovaný podiel - placky vysušíš do 43°
v tieni/tme cca. 6h. = dlhodobo skladný "lembas" spomínaný v rozprávkach

Tekutý podiel hneď konzumuješ a zvyšok prevaríš,
alebo znova čiastočne fermentuješ.
koncentrát riediš vodou = ďalšia pôvodná verzia piva (podľa niektorých, čo sa týka celkového koeficientu účinnosti, najoptimálnejšia)

Přidat nový příspěvek