Zdraví lidí má stále nižší prioritu než byznys

Nikdo | 20.06.2017

Zdraví lidí má stále nižší prioritu (po dobu známe historie) než byznys a zájmy elit, výjimkou bylo Stalinské období, které naštěstí pro nás nastavilo laťku vysoko, po smrti Stalina to pomalu klesalo a teď to začíná padat.

Vhodné by bylo, kdyby někdo vysledoval, které druhy kvasnic a následně které chleby jsou nejškodlivější, ale tohle nemá již ve společnosti podporu jak jsem uvedl v prvním odstavci.

Pamatuji, kdysi jsem měl seznam o škodlivosti éček (velmi mnoho let zpět), které jsou nejškodlivější. Dělala to nějaká Německá vědkyně, intuitivně jsem v tom cítil kvalitu a poctivou práci. Udělal jsem si malinkou tabulku do peněženky a podařilo se mi ji ztratit a pak už jsem to nikdy v té kvalitě nedohledal. V té době mne ještě nenapadlo, že když máme internet, že se budou informace ztrácet, myslel jsem si, že si to kdykoliv v pohodě dohledám, ale za rok za dva už nebyla informace k nalezení. Celé se to zjednodušilo na tohle http://www.ferpotravina.cz/seznam-ecek. U tabulky vědkyně bylo přímo, které nemoci se zvýšeně vyskytují u jakých céček a některé éčka v potravinách používaná byli označeny jako vyloženě silně zdraví škodlivé. Současný seznam je pouze, aby se neřeklo a korporace a zotročování lidstva jede dál.

A droždí je úplně pro zdraví v pořádku podle dnešní klasifikace:
https://www.akcniceny.cz/ecka-v-potravinach/e408-pekarske-drozdi/

Řeším to tak, že se snažím jíst kvalitnější stravu a vyhýbám se potravinám s dlouhodobější trvanlivostí. Chleba občas jím, ale vyřadím ho úplně a případně budu jíst pouze kváskový chléb.

Přidat nový příspěvek