Mnohé príspevky k tejto téme boli napísané premyslene a uvážene, lepšie, ako by som to sformuloval ja.
Keď sa na ne všetky pozerám s určitým odstupom, napadá mi jedna vec, ktorú mali naši predkovia (mám na mysli Slovanov) vyriešenú lepšie, ako naša súčasná civilizácia. Nehovorili o pravde, hovorili o istine (podstate). Okolo tejto podstaty sa tvoria rôzne pravdy (aj vzájomne sa vylučujúce) podľa toho, z akého aspektu, v akej súvislosti a s akým vnímaním je podstata/istina identifikovaná. Tieto pravdy sa dajú predstaviť ako vybrúsené plôšky na tele kryštálu. Porozumenie istine (kryštálu) v celom jej rozsahu bolo tvorené aj porozumením pre rôzne pravdy, ktoré tvoria jej fonkajšie prejavy v jej celistvosti (nie ako bojujúce obrazy alebo ideológie).
Keď sa na to pozriem z tohto hľadiska, tak najbližšie, čo sa dá v rámci KSB použiť ako istina pre tému Kabaly je MIM (nie tej Kabaly, ktorú tlačí GP a ktorá sa tu považuje za Kabalu a o 5 rokov sa bude možno volať Alchýmia ...). V rámci MIM je to potom téma, do akej miery je niekto schopný identifikovať jemné štruktúry Matérie na úrovni napr. energie a aké nástroje k tomu KSB poskytuje. Je to taktiež téma, ako identifikovať a neutralizovať prejavy energetickej a inej manipulácie, ktoré sú súčasťou výbavy rôznych skupín, ktoré zastrešuje napr. GP. Alebo ak chcete, aké sú spôsoby, ako si budovať tvorivosť danú od Stvoriteľa, ako byť ním "len" navigovaný a korigovaný; a mnohé ďalšie. Z môjho pohľadu KSB nedisponuje ničím použiteľným (alebo som to zatiaľ nenašiel). Nikoho z toho ale neobviňujem.
Otázka - prečo by sa KSB takým niečim mala vôbec zaoberať? Jednoduchá odpoveď je napr. - a čo tak rozpustiť rôznych egregorov, ktorých si GP prostredníctvom náboženstiev a iných technológii prácne buduje počas stáročí? Len tak, v priebehu niekoľkých dní alebo týždňov ...? A vytvoriť iných, pozitívnych bez zabudovaných pocitov vín, strachu, ľahostajnosti? A môžu skončiť lamentácie na "ovčanov", "náboženstvá" a "šikovnosť GP, atď ...
Všetky ezoterické náuky, kabaly, voodoo, védy pochádzajú pôvodne z vedomostí našich predkov, ktoré boli osekané a prekrútené. Pjakin v niektorom z predchádzajúcich dielov uvádzal číslo 44 (počet ľudí na argentínskej ponorke ...) a jeho spojenie so žrecmi - odkiaľ to mal? Podľa všetkého zo staroslovanských rún, ktorých je cca 250, runa č. 44 je žrec. Ale pointa je, že každá z týchto rún (alebo aj z 49 bukvíc) predstavuje samotnú tému, obraz na skúmanie a použitie. Odvodeniny ako "stargermánsky" Futhark, alebo aj Kabala s 20 znakmi sú len odvary z tohto starého vedenia Slovanov.
Žijeme v dobe, kedy je toto poznanie bežne dostupné. Takúto výhodu mnohé generácie pred nami nemali. A máme to aj vo svojej genetickej výbave.
Kabala a MIM
nik | 07.02.2018