Súhlas, tiež si myslím, že práve to, čo jedli naši predkovia povedzme storočia (prípadne tisícročia), je určitý návod aj pre nás. Som napr. síce "takmer vegetarián" , ale myslím, že mäso, ktoré spomínaš, typu bravčové atd. v rozumnom množstve k jedálničku SLOVAKA patrí (čecha samozrejme tiež, viz napr. naše národné jedlá ho obsahujú). V Indii napr. mäso rýchlo zahníva a naopak je tam tolko všakovatého ovocia a zeleniny, ktoré majú množstvo živín zo slnka, že tam človek mäso nepotrebuje. Naopak, v Tibete aj mnísi jedian stejky z jaka, sám som to pár krát videl a zažil. Ani Dalajláma nie je vegetarián! Tam by sa asi ovocím moc človek neuživil.
Podobne to samozrejme vidím aj napr. s alkoholom, čo som uviedol už v nedávnej diskusii na tému škodlivosti alkoholu. Trochu alkoholu je prospešné, a dokonca by som mohol uviesť aj regionálne rozdiely len v rámci Slovenska, či Česka. Napr. Česko: Južná Morava a víno, Valašsko a slivovica, Čechy - pivo. Slovensko je členitejšie, tak aj rozdiely sú ešte výraznejšie. To, čo vydrží priemerný slovák, tak napr. arab... raz som nalial ani nie 2 poldecáky jednému na Sinaji (neskúsenému), a bol opitý z toho ako štok, válal sa po zemi od smiechu atd. Ja som mal len zlachka dobrú náladu, a to tiež málo vydržím na naše pomery.
Re: Re: Maso
Perun | 15.01.2018