Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: 1x zmazané Hoxom

Július | 04.01.2018

Neprehliadam to. Nie je to pravda a sám kritizujem pomery v RKC a jej infiltráciu slobodomurármi.
Rovnako som nikdy nesúhlasil, som všetkým, čo robili heriarchovia RKC a priečilo sa to učeniu Ježiša.

Exkomunikácia je duchovný trest, ktorý nie je svetský, napríklad Henrich VIII ho ignoroval a založil si vlastnú cirkev.
Trest smrti nevynášala Cirkev, je to rozhodnutie svetského súdu i keď to, načo sa zmenila inkvizícia odsudzujem.

Neviem prečo, teba rozčuĺuje interdikt a duchovné tresty RKC. Tie sa týkajú len veriacich a Cirkev má na to právo u svojich veriacich, nakoĺko sú jej súčasťou daného spoločenstva.
Na interdikty mala svoje dovody. neboli dané bezdovodne a svojvoĺne.

Táto náboženská organizácia RKC poskytuje napríklad sviatosti, čo tebe najskor nič nehovorí. Okrem toho vykonala a stále koná mnoho aj dobrého.
Aj to, že teraz nie sme moslimovia, možeš ďakovať RKC a jej členom, ktorí kedysi Európu bránili.

A bolo by len spravodlivé a objektívne, až ty vystupuješ v roli kritika mojej osoby a RKC, aby si rovnako ako ja uviedol, akého si svetonázoru, náboženstva, aby sme ho mohli objektívne tiež "kritizovať".
A nebyť kritik v pozícií anonymného nicka. Čo je hodne pohodlné a aj pokrytecké, keď sa v anonymite schovávaš, ale tých, čo nie a prezradili svoju vieru, kritizuješ.
Nebol som povinný na teba vobec reagovať, nakoľko ja sa netajím, že som kresťan - katolík, ale ty tajíš svoje náboženské presvedčenie a svetonázor.

Přidat nový příspěvek