"Já a Otec jedno jsme" platí i pro mě nebo pro tebe, v každém z nás je Boží jiskra, kousíček Boží podstaty.
Jde o to že v Bibli skutečně nikde není nic, z čeho by pramenilo dogma o Trojici. Jsou tam jedině místa, která se s odřenýma ušima dají interpretovat ve prospěch dogma o trojici, ale dají se stejně dobře interpretovat i proti dogma o trojici.
Přemýšlels někdy nad tím, odkud se dogma o trojici vzalo, kde má kořeny?
ad
> Pomocou tej Biblie, ktorá je tu označovaná takmer za satanskú knihu, ktorou bolo ľudstvo zotročené ...
To je jen tvoje překrucování, KSB se na mnoha místech na Bibli odkazuje, jde jen o rozlišení toho, co je v Bibli od Boha, a co od lidí nebo satana.
Jestli jsou v mé úvaze chyby a nepřesnosti, můžeš na ně poukázat, zatím vidím z tvé strany jen útočný tón a prázdné obecné fráze. Ale argument že něco nějak, protože to řekla nějaká církevní autorita nebo je to někde napsáno, se neuznává.
Co je ve skutečnosti vykonstruované, to co je skutečně v Bibli napsáno, nebo překombinovaná věrouka, teologie a dogmata, snažící se dokázat něco, co v Bibli není?
Co se týká posledního odstavce, nejsem to já kdo na někoho útočí, naopak tvoje reakce připomíná sektářskou.
Když Ježíš říká, že mu byla dána veškerá moc na zemi i na nebi, tak z té věty plyne, že existuje někdo další, kdo mu ji dal. Opak může tvrdit jen překombinovaná talmudistika, popírající nos mezi očima.
Re: Bibliou dokazujes ze Jezis neni Boh?
Hox | 31.12.2017