1) V zásadných vecich sú RKC a KSB zajedno.
Zbožšťovanie Ježiša, jeho neprimeraný kult je marginálna záležitosť.
Na Slovensku je to žiaľ však stále ešte mejnstrím.
Skús sa však o tom trochu pobaviť s katolíkmi v zahraničí.
I s hierarchami.
Samozrejme skôr zatiaľ mimo Poľska a Talianska.
Najprv prekvapenie, potom úsmev..
2) Nemáme azda hľadať a skladať fragmenty zo zachovanej pravdy aj z judaizmu, islamu, v talmudu, u ariánov a pod?
Máme ich azda podľa teba raz a "nadobro"(zlo) prekliať?
3) Jefimov len naznačil v kontexte to, čo je podrobne preskúmavané i v KSB:
Ak beriem akékoľvek náboźenstvo BEZ ROZLÍŠENIA jeho odklonov od Boha, chýb a stôp infiltrácie, zneužitia jelitami, tak je prakticky vylúčené, aby som sa pomocou neho nejako viac priblížil Bohu. Osetrenie akéhokoľvek "náboženstva"..ideológie, ći filozofie je z pohľadu egocentrických(pokušeniu prsteňa moci podľahnuvších) jelít kdekoľvek na svete v tomto zmysle nevyhnutné.
Teda..keby si si predsa len raz KSB/DVTR aspoň otvoril..
Cieľ je jeden: Znemožniť človeku stať sa Človekom,
dostať sa do stabilného kontaktu so svojim Otcom nebeským.
Sekundárny cieľ je tak zachovanie a rozvoj ich moci nad stádom.
Tá technológia je všade +- rovnaká.
Včítane tzv. GP, ako pravdepodobne 1.ašpiranta na reálnu svetovládu v rámci dnešnej civilizácie. Dnes je už samozrejme ašpirantov viac, resp. aj inokedy boli, no ciele sa viac iba na 6.vojenskej priorite realizovať snažili, čo je nedostatočné..
4) náboženstvá a ašpirácie jelít vo vzťahu ku nim.
Tu plne s tebou súhlasím.
Ešte doplním jednu techniku jelít: zamlčovanie funkčného návodu osobnej komunikácie s Bohom(ReLigio)..popri likvidácii, transformácii etc..
Navyše po veky sa najvyššie jelitá považovali za "neviazané časom". T.j., keď ešte globálne infopole nemalo takú frekvenciu informačnej obnovy-výmeny, kľudne mohli čakať i desiatky, stovky rokov na nejakú podstatnú nepozornosť, chybu protagonistov ďalšieho v poradí skutočného zjavenia Božieho, ktorá sa asi vźdy skôr, ći neskôr zvykne objaviť..a následnú infiltráciu, možno ani nie fyzickú, ale len zavedením víru, vírov cez prostredníkov.
Preto Ježiš učeníkom v Getsemane vravel: "Bdite a modlite sa(s Otcom radte) žeby ste do pokušenia neupadli.."
..i keď preklady, akcentácie podstaty sú samozrejme rôzne
5) tu máš v tom zmysle samozrejme znova pravdu, ale tu na fóre pre záujemcov nebudeme stále pri rozoberaní každého z tých zopár diskutabilných aspektov RKC neustále ako "disclaimer", ako autisti vypočítavať celé zoznamy pozitívnych vecí, ktoré RKC objektívne Európe i svetu nepochybne priniesla, či?
Obávam sa, že by to vyzeralo trochu obsedantne
a je to z celkového kontextu diskusii a KSB úplne jasné.
Cirkvi, včítane RKC, RPC a ďalších boli oproti pohanským taktiež elitárnym kultom rozhodne pokrokom.
Inak by sa neetablovali.
Iba ohňom, mečom a úplatkami sa také veci proste zariadiť nedajú. Predchádzajúca védická kultúra v tom období už silno degradovala a vtedajśia elita si evidentne neurobila svoje úlohy.
Preto i do miery nemalej v prachu dejín oprávnene zmizla.
Hlavne RKC(presnejšie jej kmotri) spolu s Východnou "Ortodoxiou" proste dala svetu aspoň nejakú ako-tak dočasne funkčnú a jasnú koncepciu globalizácie, víziu, i keď nie zrovna dokonalú..
6) k Ježišovi.
Pozri..interne: ja ti neberiem tvoje presvedčenie a ty nechaj nám, kresťanom, ktorí toto považujeme za ťažkú herézu, názor náš. Alebo nás chceš páliť?
7) Ježiś ako Boh?
2-krát som ti to minule opakoval. Prečo tu stále znova podsúvaš mne a ďalśím túto lož?
po 3-tý krát: Nikto tu netvrdil, že pred koncilom v Nicae táto heréza v niektorých častiach cirkvi nebola. Tu sme poukazovali v danom kontexte a s podrobnosťami na to, že v Nicae si túto šialenu kultovú verziu istá dopredu niekým vybraná skupina odhlasovala ako na ÚV za kánonickú. To je vśetko.
8) lži a manipulácie v KSB?
Kde konkrétne? JPP-jedna pani povedala?
Otvor si to a konečne prečítaj.
Potom povedz, kde je podľa teba nejaká nezrovnalosť.
Ja a ani nikto tu netvrdí, že v KSB nemôžu byť chyby.
Písali to predsa ľudia a nie Boh
..ako to poniektorí židia a pseudokresťania o svojich písmach "svätých" tvrdia, čo pre triezvych skôr na smiech cez slzy býva.
9) cirkev a smeti..
Je azda cirkev, ktorú Ježiś v 1.storočí založil,
tou istou cirkvou(alebo aspoň nejakou z nich),
ktorá sa dnes jeho menom prezentuje?
Nestelesňujú azda v mnohom(nie všetkom) tieto cirkvi presne to,
proti čomu Ježiš voči Synedrionu bojoval?
Neprenasledujú azda po veky presne to, čo Ježiš hlásal?
..ja viem..tvrdé obvinenia..no nevidíš v nich ani náznak Pravdivého záujmu o cestu Božiu?
K cirkvám sa stále ešte mnohí úprimne obracajú,
bo nič iné nemajú.
Môžeme im to azda len tak hŕŕ zobrať?
Ako dopadol podobný pokus pred 3333 rokmi?
..a mnohé iné odvtedy..až po protireformáciu, francúzsku, ći októbrovú, ´68,.. revolúciu?
Postupná obnova, oprášenie cirkví od nánosov hlavne tých toxických, ekumenizácia, konštruktívna interreligiózna diskusia, Jednotenie, spoločná JednoDuchosť myslenia(to je skutočná podstata výrazu "chudobní duchom") je na programe dňa!
Hľadanie spoločných koreňov všade vo svete.
10) Pio
O Piovi viem v mnohom pravdepodobne viac ako ty.
Veľa, veľa sme ho s blízkymi katolíkmi, s názormi podobnými tvojim rozoberali. No nie len jeho..
Znova: Rozlišujme!
Ktoré aspekty jeho činnosti sú prínosné a ktoré možno menej.
Alebo chceš aj jeho do pozície nejakého "poloboha" tlačiť.
Čo by ti on sám(Pio) na to povedal??
Ani Ježiš predsa zaZraky nehľadal.
Vedel o ich rizikách..že od podstaty odvádzajú.
Ako v cirkuse, u kúzelníkov, pre nedospelé deti.
Chce Boh Človeka, alebo adolescentov, puberťákov?
Ak sa o to naozaj zaujímaš, tak isto vieš,
že Pio nebol jediný zo "stigmami".
Skús si prosím naštudovať aspoň základy iných veľkých náboženských systémov-svetov, aby si tu takto povrchne nediskreditoval v neaddekvátnych porovnaniach kresťanstvo.
11)manipulácie?
Zasa pozícia Julo: "Ja som katolík, kto je viac?"
Čo by ti na toto Ježiš povedal?
12) Myslím, že som ti na všetko zodpovedal, alebo?
Viera nie sú emócie.
Viera je vzťah.
Kritériá jeho kvality sme tu rozoberali.
Re: Re: Re: názor (1x zmazané Hoxom)
ľudo | 10.11.2017