Re: Re: Re:Cédry kmitajúce

ľudo | 13.10.2017

1) ..k spoločným cieľom
Od konca - de fini
Isto..nevylučoval by som to spojenie apriori..
Či už nejaká forma spoločného vývoja, postupnej konvergencie apod.

2) k zdroju Megreho..
Nie len GP. I tak trochu klopýtajúca podobná lokálka v Rusku.
Ostatne s GP si predsa poniektorí z nich i pred 1000 rokmi v čom-to porozumeli..
Navyše GP naozaj nemusí už vskutku "fyzicky existovať"
Zotrvačnosť toho 5000 ročného vlaku je nemalá.
Je kľudne možné, že sa len niekto snaží "Starých" napodobňovať.
Raz úspešnejšie, raz menej.
Simulovať, či dokonca obćas len imitovať.
I preto môže stará pyramídová lokálka v U.S., ale hlavne v Rusku, Indií, Číne a inde..kde sa zachovala v pôvodnejšom štýle
svoju šancu šípiť..

Variánt je viacero a myslím, že ako obyčajne, ich je aj viacero paralelne v akcii.
Pritom tá Megreho sa javí byť asi tak najmenej pravdepodobná..
Nechcem samozrejme tvrdiť, źe je úplne nemožná, ale opakujem:
takých náznakov a tvrdení niekoho o niečom ohľadom tejto témy som postretol mnoho. Nikdy, nikdy sa však nepotvrdili.
A to je už sám o sebe dosť závažná okolnosť.
T.j., snaha o fabrikáciu dôkazov!
Motív?? proste toto tam nie len mne silno páchne.

3) Putin a KSB
VP(KSB) akurát opakovane poukazovali na niektoré nie nepodstatné chyby Putina. Celkovo ho ale nejako úplne nezhadzovali. Skôr boli k nemu niečo ako pozitívne odmeraní.

Pjakin je samostatná téma. On sa snaží, ale občas sa mi zdá, źe fakt dosť preháňa.. a neviem ani, či to je na dobro veci. Napriek tomu podobne, ako i u Putina, určite celkovo to dobré prevažuje.
U Pjakina názorné príklady spôsobu(súboru metód..metodológie) analýzy ľubovoľnej situácie, konštelácie. Hlavne pre nováčikov.

Samozrejme s mnohými Pjakinovými vývodmi by som bol naozaj opatrný. Mierne povedané. Viem si predstaviť na základe vstupov aj dosť iné výstupy, vývody a možno i riešenia, čo je už ale vzhľadom k téme vec druhá.
Putina tu asi rozoberať znova netreba..

Navyše..podobné názory, riešenia ako Megre,
hlásajú v tej, ći onej miere aj mnohí "starovery" a podobne.
Zároveň s podobnými chybami, rizikami.
Proste neprimeranými.
Čo je ďalšia zo silno podozrivých spolu(?)autorských čŕt Ni(e)koho.. atď.

Technogénna civilizácia je proste NÁSTROJ na danej objektívnej etape vývoja nášho druhu(áno, etapu silno rizikovú, ktorú sme mohli obísť, no neobišli, ćo je iná náväzná téma). Tento nástroj síce teda nie je celkovo z pohľadu GHP-Globálneho historického procesu nevyhnutný, ako sme tu rozoberali,ale..
"pokiaľ nemáme dostatoćne rozvinutý iný, lepší,
zahodí ten starý doma a či v lese iba magor"
.. ako môj stríko z Moravy správne vravievali .
Nebo taj nějak podobne..(parafrázujem)

Přidat nový příspěvek