Ty si zrejme nepochopil, čo som mal na mysli, inak by si nenapísal takýto rázny príspevok.
Ja som určite nemal na mysli, že nás bude niekto vodiť za ručičku, to za prvé.
A za druhé, nemyslím si, že čo sa týka Ruska, že to už definitívne zvládli, alebo že sú už viditeľne civilizačným centrom sveta (pozor, ešte stále prevláda vo svete tzv. biblická koncepcia globalizácie GP a nie tá ruská, sformulovaná v KSB a DVTR), alebo že sa nepokúsia nejakým spôsobom riadiť beh procesov na západe, však to na určitej úrovni realizujú aj teraz.
Podľa mňa ich nejakým spôsobom určite v budúcnosti riadiť budú, pretože ak nie oni, tak ich bude riadiť niekto iný, ako napr. proces globalizácie, lenže možno v neprospech Ruska a donekonečna s niekým bojovať nejde a skôr ho treba pretvoriť podľa seba, buď v negatívnom alebo pozitívnom zmysle, presne tak, ako to robí aj GP.
Inak, samozrejme, že súhlasím s tým, že: Pomôž si sám človeče a aj Boh ti pomôže.
Resp. Rusko nám (alebo svetu) pomôže na globálnej úrovni a my (Slováci, Česi, ...) si už musíme (ako malé štátiky) poradiť na lokálnej úrovni.
Re: Re: Re: Dobře napsané
Cico Ciciak | 23.09.2017